Szerintetek gyengébb matekkal megmerjem próbálni az anyagmérnökit?
Merd :)
Én gimiben épphogy 2es kémiával végeztem el az anyagmérnökit :)
Ha a miskolci tetszik,akkor arról tudok mesélni,kérdezhetsz nyugodtan.
Engem 43%-os matekérettségivel idén felvettek. De ennyivel is csak azért mertem nekimenni, mert az osztályomból ez a 3. legjobb, és az első is csak 48%-ot ért el.
Tudom nem lesz egyszerű ennyivel, de nem vagyok hülyegyerek.
Lehet rosszindulatú leszek, de remélem nem akarsz anyagmérnök lenni, nem akarok nagy konkurenciát. :)
Veszprémben nem tudom hogy van,de miskolcon az anyagmérnöki sokkal "barátságosabb" mint a gépész ,mivel a kar létszáma 500 alatt van,gépészen meg több ezer.
Diákok 90%-a ismeri egymást,a tanárok is a diákokat névről,és megvan az összetartás (gólyatábort nem kihagyni!,keresztelkedést se)
Első 3 félév még a "száraz" anyag,matek,fizika,mechanika,géprajz,kémiák,semmit nem érő szabadon választható tárgyak,gagyi infó
Kémia és fizika amin bukni lehet szépen (fizikát államvizsga előttig húztam...)
Dobróka Mihályné neve életed végéig kisérteni fog :) (majd megérted miért irtam)
Matek nem vészes,matek 2 ami már húzósabb,de megcsinálható,a 3 már gyerekjáték volt.
Könyvet venni felesleges,1 hasznos könyvem volt a 4 év alatt,polimertanszékes Pali bácsi könyve.
szakirányon már jó dolgok vannak,onnantól a közelébe engednek mindennek (igy sikerült laborban kazánt robbantanunk),és visznek különböző gyárakba.
Rengeteg tárgy van,aminek már amikor tanitották se láttam értelmét,most már dolgozva végképp látom hogy nincs...nah,ezek a szivatósabb tárgyak...sosem lesz hasznuk.
Veszprémben nem tudom hogy van,de miskolcon a mechanikáról annyit,hogy amikor csináltam a mechanika vizsgámat,akkor ugyanaz volt a feladatsor,mint az 5 éves képzéses gépészeknek a szigósora...
mit mondjak még?
igazából 4 évet nehéz elmesélni :)
Én jelenleg anyagmérnök MSc szakra járok Veszprémbe.
Az Anyagmérnöki Intézet tanáraira egy rossz szavam nem lehet, mert kedvesek és aranyosak.
Én se voltam valami penge matekból. Most valszámot tartott egy tanárnő. Ő kedves volt.
És melyik egyetemre szeretnél menni? Veszprém vagy Miskolc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!