Miért az a neve a (kis) lányotoknak/ (kis) fiatoknak, ami?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, hogy miért az lett a neve gyermeketeknek, ami? Nevet is írjatok!2010. okt. 12. 20:23
21/25 anonim válasza:
Nekünk fontos szempont volt, hogy magyar név legyen, ne ismerjünk senkit ilyen akit így hívnak, passzoljon a vezetéknévhez. Amit egyáltalán nem vettünk figyelembe, a névnap. Mindketten írtunk listát, kihúzkodtuk a másikéról ami nem tetszett, és egyetlen név maradt: Boróka. Amúgy az én férjem is a teszt előtt hanyag magabiztossággal megmondta, hogy terhes vagyok és lány lesz. Ugyan még csak tervezükk a következőt, de szerinte úgyis csak megint lány lehet :) de még egy nevet hogy fogunk kitalálni, azt nem tudom... Mindenestre még mindig könnyebb lesz, mint fiúnevet. Úgy mentem szülni, hogy az nem is volt, pedig nem mondták biztosra hogy lány lesz.
22/25 anonim válasza:
Épp ma 12 éves nagylányom a fiatalon elvesztett édesanyám nevéből /Anna/ és az apukája vezetéknevének végéről valamikor "elveszett" H-ból összegyúrt nevet kapott:Hanna.
Pici fiam már a második házasságomból született.Második randinkon felmerült a kérdés,mi lesz közös gyermekünk neve.Én rávágtam,hogy "Ez nem kérdés!" ,ugyanis a párom akkor bakterként dolgozott,ráadásul vezetékneve B-vel kezdődik,így lett nekünk Bendegúzunk!S valóban,ő is kis csibész,zsivány kölök,mint a másik két válastoló Bendegúza!!A beceneve talán egyedi,ő mondta gagyarászása kezdetén,hogy Bembe.Rajta maradt!De ha lány lenne,Borókának esetleg Borkának hívnák-szép magyar név,nem is túl gyakori,ráadásul a párom családja bort termel...
23/25 anonim válasza:
Én mindig Lilit szerettem volna ha kislányom lesz,de az apukájának nem tetszett,mert ahol lakunk minden harmadik kislány Lili.Igy mikor kiderült hogy lányunk lesz Ő találta a neten a Zorka nevet,nekem is megtetszett,illik a vezeték névhez is,úgyhogy kerestünk még mellé egy másik nevet is,így lett Zorka Lia most 5 hónapos.
24/25 anonim válasza:
Attila. Eredetileg csak második névnek szerettük volna ezt, párom testvérét hívták így, aki sajnos már nem él. Aztán annyira nem tudtunk megegyezni az első névben, hogy azt mondtam: ha begurulok, csak Attila lesz és kész. Természetesen megkérdeztem a szülőket, hogy ők nem bántódnának-e meg emiatt, de azt mondták: megtiszteltetésnek veszik, hogy Attila iránt érzett szeretetből és tiszteletből ezt a nevet adjuk kisfiunknak. Hááát, így lett egy kis Atim. :)
25/25 anonim válasza:
az én kisfiam 5 honapos és Roland lett az apukája után,meg amugy is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!