Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért az a neve a (kis)...

Miért az a neve a (kis) lányotoknak/ (kis) fiatoknak, ami?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, hogy miért az lett a neve gyermeketeknek, ami? Nevet is írjatok!
2010. okt. 12. 20:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

én évek óta tudtam, hogy ha lányom lesz akkor a Bella nevet kapja. aztán jött ez a vámpíros könyv, a csapból is ez folyik, ráadásul mindenki azt hinné, hogy a film után neveztem el. így erről lemondtam. végül a nagyobbik lányom Ella Valentina lett. az Ella olyan, mint a Bella, nem is túl gyakori, a Valentinát a tesóm után kapta, aki Valentin(plusz szerintem nagyon szép a hangzása).

második lánykámnál bajban voltunk, végül Amélia Nanett lett. az Amélia az én "becenevem"(nem így hívnak de sokan így szólítanak egy régi dolog miatt), a Nanett pedig a legjobb barátnőm beceneve, aki sokmindenen átsegített, támogatott, így tiszteletből kapta ezt a második nevet.

2010. okt. 12. 21:05
 12/25 anonim ***** válasza:
Elsődleges szempont volt, hogy magyar legyen és menjen a vezetéknévhez, ami elég hosszú, így lett Soma.
2010. okt. 12. 21:08
 13/25 anonim ***** válasza:

Mikor terhes lettem elsö baboval megegyeztünk párommal hogy ha fiu én választok nevet ha lány ő igy lett kilányom Dominika Karolina itt a Karolina a keresztanya után kapta meg rajta kivül még most sincs egy karolina sem a faluba.

Másodiknál én választottam mivel ő választott elsönek:-)

Már kiskoromban is szerettem a Krisztián nevet de szerettem volna ha megkapja az apukája nevét is kifiam igy lett Krisztián Ferenc

Minkét nevüket használjuk apjuk Dominikát haszál én karolinát Lányomnál

fiamnál krisztián az apuci neve enyém a ferike.

Minkét neükre halgatnak

2010. okt. 12. 21:16
 14/25 anonim ***** válasza:
Ma 21.08, az unokaöcsém kisfia is Soma:) Nagyon szép név, szerintem nagyon eltalálták ( és ti is:D)
2010. okt. 12. 21:19
 15/25 anonim ***** válasza:
Az első kislányomnak a nevét Apukája választotta, Tamara lett. A kisfiam nevét szintén a párom választotta az egyik filmből (Halálos iramban) Vin Diesel az egyik főszereplő és a filmbéli neve Dominik de a filmben végig Donnak szólították és ez tetszett meg neki így lett Dominik. A harmadik kislányunk közös választás volt nem volt ilyen története mint a kisfiamnál Őt Mírának hívják.
2010. okt. 12. 21:33
 16/25 anonim ***** válasza:
Nálunk is fontos volt,hogy magyar neve legyen!Kisfiam Karsa akinek 2. neve Béla ezt a nagypapája után kapta akivel sajnos Ő már nem találkozhatott vele.Most 37hetes kismama vagyok úgy néz ki kislány érkezik hozzánk,neki Borka (lesz)a neve.
2010. okt. 12. 21:35
 17/25 anonim ***** válasza:

Aliz. :-) Ritka, rövid nevet akartunk. A férjem tanár, kértem, hogy sorolja a lányneveket. Megtetszett. Okos, helyes kislány az az Aliz, gondoltuk, hátha bejön nekünk is. :-))

A fiú Levente (férjem kedvence) Álmos (én kedvencem) lett volna.

2010. okt. 12. 21:42
 18/25 anonim ***** válasza:
Kicsit hosszú történet, de te kérted! Megpróbálom röviden. A lányom Noémi Lara. A férjem a Larát szerette volna, mert ez egy "sugallat" volt nála. 3 évig próbálkoztunk közben volt két vetélésem, a világon mindent kipróbáltam, beszedtem, megittam, kuruzsoltam..., hőt mértem stb. Szóval egyszer éppen az aktuális görbémet nézegettem, mikor a férjem megállt mögöttem és megnézte. (még fogalmunk sem volt róla, hogy sikerült) Csak később mondta el nekem, hogy akkor, ott ő TUDTA!!, hogy most összejött, lány lesz és Lara. Ez egy villanásnyi idő alatt játszódott le a fejében. Pár nap múlva kiderült, hogy összejött, pár hét múlva, hogy lány lesz, de nem akartam, hogy Lara legyen, mert a vezetéknévvel nagyon nehezen kimondható lenne. Sokáig győzködtem, mire belement, hogy legyen más neve. Így választotta elsőnek a Noémit másodiknak viszont szigorúan ragaszkodtam én is a Larához. Bár soha nem használjuk, de babonából megtartottuk. Most 7 hónapos a kisasszony.
2010. okt. 12. 21:59
 19/25 anonim ***** válasza:
Mikor kérdeztem a párom, hogy hívjuk a fiunkat, ránézett a naptárra, és leragadt az melleztt a név mellett ami az nap volt.
2010. okt. 12. 22:03
 20/25 anonim ***** válasza:
Máté Albert a nagy fiam A papa után aki már sajnos nincs köztünk.A kis fiam Bálint a nagy fiam kérésére
2010. okt. 12. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!