Miért az a neve a (kis) lányotoknak/ (kis) fiatoknak, ami?
Hangzás, jelentés, hogy illeszkedjen a vezeték névhez, hogy ne legyen a közeli rokonságban senkinek, és hogy mindkettőnknek tetsszen.
Eddig két kislányunk van.
Ha még egy lesz, szerintem vért izzadunk a névvel. :o)
Máté. Az apja még a középiskolában elhatározta, hogy az ő fia Máté lesz, hogy alliteráljon a vezetéknévvel:)
ÍGy hát Máté lett:)
elsődleges szempont volt, hogy ritka legyen, ebben a párommal is egyetértettünk. sokat nézegettük az utónévkönyvet, hogy mi tetszik, mi illik a vezetéknévhez. aztán egyszercsak megérett az elhatározás, az első kislányunk a Gvendolin nevet kapta. második csajszinál ugyanígy döntöttünk, ő Pálma lett.
most várom a 3.babát, ha kisfiú, akkor Hunor lesz(ez a kedvenc fiúnevem), ha lány, akkor Áfra.
amit nem néztünk:becézhetőség(utálom, ha egy szép nevet becézgetnek), névnap időpontja, jelentése
a páromnak, a családomnak és nekem nagyon tetszenek, bár különlegesnek mondhatóak. nagyon összenőtt a nevük a lányokkal.
:-) az én 2 ma holnap két éves fiunk is Bendegúz!
Még jóformán tervben sem volt,mikor mi eldöntöttük,ha lesz fiunk ezt a nevet kapja.Pusztán azért mert ha csak a felét összeörökli a mi természetünkből,már találó lesz a név.És hát nagyon egy Bendegúz betyár lett :-) a második neve az apjáé(Krisztián)
a kis öccse Aladár.Na vele nehezebb dolgunk volt.Nekem is és apának is tök más név tetszett,És akkor még figyelembe kellett venni a vezetéknevet,azt hogy passzoljon Bendihez,vagyis hogy "ősmagyar" legyen.És így emellett döntöttünk.Neki a második neve Ede.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!