Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért az a neve a (kis)...

Miért az a neve a (kis) lányotoknak/ (kis) fiatoknak, ami?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, hogy miért az lett a neve gyermeketeknek, ami? Nevet is írjatok!
2010. okt. 12. 20:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom igazán megmondani, valahogy egyik napról a másikra bekattant a kis agyamba, hogy nekem tetszik. Apának is tetszett, így ez lett: Bendegúz. :) Nagyon illik a fiunkhoz, igazi kis eleven rosszcsont, nem is tudnám más névvel elképzelni. Mikor eldöntöttük utána az is eszembe jutott, hogy így nem egy tucatneve lesz, inkább különleges... hát... mint kiderült rengeteg Bendegúz született az utóbbi 1-2 évben. :D
2010. okt. 12. 20:26
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
11 éves korom óta a Laura a kedvenc nevem, és már akkor megfogadtam, hogy a lányom Laura lesz. 22 éves koromban született meg :) (a bátyja Adrián, ezt a nevet az apukája választotta) az öccse pedig azért Roland, mert az első fiút aki tetszett nekem kiskoromban (1-sős koromban) így hívtál, és megtetszett :)
2010. okt. 12. 20:30
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Hangzás, jelentés, hogy illeszkedjen a vezeték névhez, hogy ne legyen a közeli rokonságban senkinek, és hogy mindkettőnknek tetsszen.

Eddig két kislányunk van.

Ha még egy lesz, szerintem vért izzadunk a névvel. :o)

2010. okt. 12. 20:31
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Máté. Az apja még a középiskolában elhatározta, hogy az ő fia Máté lesz, hogy alliteráljon a vezetéknévvel:)

ÍGy hát Máté lett:)

2010. okt. 12. 20:35
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Zoltán Nándor. Zoltán az apukája(ha József, vagy Sándor lenne a párom neve, azt nem kapta volna meg). Nándor pedig édesapám, az ő tiszteletére kapta meg. Nem is tudott róla, csak azt tudta, hogy Zoltán lesz. El is érzékenyült, amikor bemutattuk neki Zoltán Nándor nevű unokáját, meg is köszönte.
2010. okt. 12. 20:35
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolában jártam még, amikor vigyázni szoktam egy ismerős kislányára akit Jankának hívtak! Akkor tetszett meg ez a név! Férjemnek is tetszett!De az sem volt utolsó szempont hogy a közeli hozzátartozók és barátok körében nem volt ilyen nevű baba! Nagyon illik rá, én sem tudnám másként hívni!
2010. okt. 12. 20:36
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
20.35-ös vagyok. Ha kislányunk lesz/vagy lett volna most akkor Szimonetta lesz, ez apuka kérése.
2010. okt. 12. 20:37
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

elsődleges szempont volt, hogy ritka legyen, ebben a párommal is egyetértettünk. sokat nézegettük az utónévkönyvet, hogy mi tetszik, mi illik a vezetéknévhez. aztán egyszercsak megérett az elhatározás, az első kislányunk a Gvendolin nevet kapta. második csajszinál ugyanígy döntöttünk, ő Pálma lett.

most várom a 3.babát, ha kisfiú, akkor Hunor lesz(ez a kedvenc fiúnevem), ha lány, akkor Áfra.

amit nem néztünk:becézhetőség(utálom, ha egy szép nevet becézgetnek), névnap időpontja, jelentése

a páromnak, a családomnak és nekem nagyon tetszenek, bár különlegesnek mondhatóak. nagyon összenőtt a nevük a lányokkal.

2010. okt. 12. 20:44
 9/25 anonim ***** válasza:

:-) az én 2 ma holnap két éves fiunk is Bendegúz!

Még jóformán tervben sem volt,mikor mi eldöntöttük,ha lesz fiunk ezt a nevet kapja.Pusztán azért mert ha csak a felét összeörökli a mi természetünkből,már találó lesz a név.És hát nagyon egy Bendegúz betyár lett :-) a második neve az apjáé(Krisztián)

a kis öccse Aladár.Na vele nehezebb dolgunk volt.Nekem is és apának is tök más név tetszett,És akkor még figyelembe kellett venni a vezetéknevet,azt hogy passzoljon Bendihez,vagyis hogy "ősmagyar" legyen.És így emellett döntöttünk.Neki a második neve Ede.

2010. okt. 12. 20:47
 10/25 anonim ***** válasza:
Az első keresztnevét az apja után kapta a kisfiunk, a második keresztneve pedig úgy "jött", hogy az egyik reggel úgy ébredtem, hogy Boldizsárnak fogják hívni a gyerekünket. Így is szólítjuk, sokan nem is tudják, hogy két keresztneve van.
2010. okt. 12. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!