2.5 éves lányotoknak/fiatoknak miket tanítotok, amire ebben az időszakban "érik meg"?
Miket engedtek nekik, amit idáig nem, mert még kicsi volt?
Bármilyen témában!
Angol, német és olasz nyelvek alapjait.
Ha játékos formában látja, jobban megragad. Könnyebb lesz hozzákezdenie, ha komolyabban kezdi tanulni az iskolában.
Köszönöm Kedves Utolsó!
Ilyesmikre gondoltam!
2 éves a láynom. korábban is folyton ott piszmogott mellettem akármit csináltam :), de mostanában fordult elő, hogy ez valós segítséggé vált.
krumplit mos, munkalapot törölget, kicsöpögött vizet feltöröl, bepakol a mosogatógépbe, szintúgy a mosógépbe ki-bepakol. A teregetésnél adogatja a lavórból a ruhát, zoknit párosít. Az összgombócolt zoknit, hajtogatott harsinyákat a fiókba bepakolja.
tartja az öccse cumisüvegét míg az iszik és megtörli utána a száját. előkét kioldozza a nyakából
tojást felver, tésztát kever, kenyeret vajaz - már elég nagy hatásfokkal, és kevés rumlival :)
a kézmosáshoz már nem kell segítség neki és nem is lesz nyakig vizes :)
és még egy csomó mindent, csak most épp rákezdtek kánonban bömbizni úgyhogy mennem kell...
Nekem legtöbbet a konyhában, főzés közben tud már igazán segíteni.
Rántottánál a tojást felverni (összekeverni).
Tegnap pont palacsintát sütöttünk, és mindent ő kavart össze ügyesen a tálban, nekem csak kicsit rá kellett segítenem. (Már nem is nagyon szórja mellé, ha figyel.) Túróval, kakakóval nagyjából ő töltötte meg a palacsintákat. (A cukros túrós töltelék negyede persze közben "valahogy" elfogyott. :))
Ha gombát főzök, akkor én felszeletem nagyobb darabokra a gombákat, ő meg a kis életlen késével felvágja még kisebb darabokra.
Ha megkérem, mindent elővesz, amit elér: krumpli, hagyma, tészta, olaj stb.
Mostanában imád mosogatni. Amit talál a mosogatóban, azt hideg vízzel elmossa és leborogatja a csöpögtetőre. Persze utána kezdhetem előlről "igaziból", viszont ő nagyon jól elvan vele.
A teregetéshez a ruhák adogatása (mostanában a sajátját kiválagotja és csak azt adja ide), mosogatógépből tiszta edények kipakolása már legalább 1 éve program.
A kertben már tavaly ősszel lelkesenpakolta be a lombzsákba az összegereblyézett leveleket. Idén már kisgereblyével összeszedni is segít.
Kertben mindenben segít: söpör, diót szed, öntöz, stb
Konyhában nagyjából azokat, amiket eddig írtatok.
Mostanában egyre önállóbb az öltözködésben, cipőt fel/le vesz, pulcsit, kabátot szintén.
Pár hónapja teljesen egyedül eszik, nem is engedi, hogy segítsek.
Székekre fel-lemászik, itt sem engedi, hogy segítsek, bármilyen magas. Autósüléssel ugyanez.
Kisfiam 2 éves lesz, és elég régóta próbál nekem besegíteni. Eleinte nagyon ügyesen kipakolta a szekrényéből a ruháit, ha épp ehhez volt kedve:-)
Most már elrakja a ruháit (persze meg kell igazítanom utána)és a zoknikat a fiókba. A játékait mindig segít összepakolni. A mosógépbe berakja a ruhákat, kiveszi, segít teregetni, adogatja a csipeszeket. Imád felsöpörni, és bármit a kukába dobni. A konyhai dolgokba is próbál segíteni, panírozni, krumplit, zöldséget pucolni, megmosni és a lábasba beledobálni. Mosogatni is nagyon szeretne, de minden csupa víz, úgyhogy ezt még nem engedem neki. Bevásárlás után egyenként hozza a konyhába a dolgokat, és felrakja a konyhapultra. Szeret törölgetni, feltörölni a vizet. Porszívózni úgy szoktunk, hogy egy játéknak a "tologatóját" húzza a szőnyegen. Segít virágot locsolni, de csak nagyon kevés víz lehet nála, mert ha sok van az üvegben, azt előszeretettel önti a szőnyegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!