Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves lányotoknak/fiatoknak...

2.5 éves lányotoknak/fiatoknak miket tanítotok, amire ebben az időszakban "érik meg"?

Figyelt kérdés

Miket engedtek nekik, amit idáig nem, mert még kicsi volt?

Bármilyen témában!

2010. okt. 12. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
13%
Atomfizikát és a nemlineáris térhajlás elméletét!
2010. okt. 12. 09:56
 2/10 anonim ***** válasza:
60%

Angol, német és olasz nyelvek alapjait.

Ha játékos formában látja, jobban megragad. Könnyebb lesz hozzákezdenie, ha komolyabban kezdi tanulni az iskolában.

2010. okt. 12. 09:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Szuper!
2010. okt. 12. 10:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kisfam 26 hónapos és épp a napokban engedtem meg neki hogy "panírozni" segítsen!Gondolhtjátok... :) minden prézlis volt,de nagyon élvezte és viszonylag ügyes is volt!De legfőképp nagyon büszke magára! :)
2010. okt. 12. 10:07
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Kedves Utolsó!

Ilyesmikre gondoltam!

2010. okt. 12. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a láynom. korábban is folyton ott piszmogott mellettem akármit csináltam :), de mostanában fordult elő, hogy ez valós segítséggé vált.

krumplit mos, munkalapot törölget, kicsöpögött vizet feltöröl, bepakol a mosogatógépbe, szintúgy a mosógépbe ki-bepakol. A teregetésnél adogatja a lavórból a ruhát, zoknit párosít. Az összgombócolt zoknit, hajtogatott harsinyákat a fiókba bepakolja.

tartja az öccse cumisüvegét míg az iszik és megtörli utána a száját. előkét kioldozza a nyakából

tojást felver, tésztát kever, kenyeret vajaz - már elég nagy hatásfokkal, és kevés rumlival :)

a kézmosáshoz már nem kell segítség neki és nem is lesz nyakig vizes :)

és még egy csomó mindent, csak most épp rákezdtek kánonban bömbizni úgyhogy mennem kell...

2010. okt. 12. 10:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem legtöbbet a konyhában, főzés közben tud már igazán segíteni.

Rántottánál a tojást felverni (összekeverni).

Tegnap pont palacsintát sütöttünk, és mindent ő kavart össze ügyesen a tálban, nekem csak kicsit rá kellett segítenem. (Már nem is nagyon szórja mellé, ha figyel.) Túróval, kakakóval nagyjából ő töltötte meg a palacsintákat. (A cukros túrós töltelék negyede persze közben "valahogy" elfogyott. :))

Ha gombát főzök, akkor én felszeletem nagyobb darabokra a gombákat, ő meg a kis életlen késével felvágja még kisebb darabokra.

Ha megkérem, mindent elővesz, amit elér: krumpli, hagyma, tészta, olaj stb.

Mostanában imád mosogatni. Amit talál a mosogatóban, azt hideg vízzel elmossa és leborogatja a csöpögtetőre. Persze utána kezdhetem előlről "igaziból", viszont ő nagyon jól elvan vele.

A teregetéshez a ruhák adogatása (mostanában a sajátját kiválagotja és csak azt adja ide), mosogatógépből tiszta edények kipakolása már legalább 1 éve program.

A kertben már tavaly ősszel lelkesenpakolta be a lombzsákba az összegereblyézett leveleket. Idén már kisgereblyével összeszedni is segít.

2010. okt. 12. 11:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Kertben mindenben segít: söpör, diót szed, öntöz, stb

Konyhában nagyjából azokat, amiket eddig írtatok.

Mostanában egyre önállóbb az öltözködésben, cipőt fel/le vesz, pulcsit, kabátot szintén.

Pár hónapja teljesen egyedül eszik, nem is engedi, hogy segítsek.

Székekre fel-lemászik, itt sem engedi, hogy segítsek, bármilyen magas. Autósüléssel ugyanez.

2010. okt. 12. 13:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2010. okt. 12. 14:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam 2 éves lesz, és elég régóta próbál nekem besegíteni. Eleinte nagyon ügyesen kipakolta a szekrényéből a ruháit, ha épp ehhez volt kedve:-)

Most már elrakja a ruháit (persze meg kell igazítanom utána)és a zoknikat a fiókba. A játékait mindig segít összepakolni. A mosógépbe berakja a ruhákat, kiveszi, segít teregetni, adogatja a csipeszeket. Imád felsöpörni, és bármit a kukába dobni. A konyhai dolgokba is próbál segíteni, panírozni, krumplit, zöldséget pucolni, megmosni és a lábasba beledobálni. Mosogatni is nagyon szeretne, de minden csupa víz, úgyhogy ezt még nem engedem neki. Bevásárlás után egyenként hozza a konyhába a dolgokat, és felrakja a konyhapultra. Szeret törölgetni, feltörölni a vizet. Porszívózni úgy szoktunk, hogy egy játéknak a "tologatóját" húzza a szőnyegen. Segít virágot locsolni, de csak nagyon kevés víz lehet nála, mert ha sok van az üvegben, azt előszeretettel önti a szőnyegre.

2010. okt. 12. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!