Rovid utasitasokat pl kérem ilyesmi( es mik voltak még ezen kivul) hogyan gyakoroltatok v tanitottatok a babaknak(ugy ertem kerem es elvettetek tole a jatekot, majd visszaadtatok vagy kerem es nyujtottatok a tenyereteket) es mikor ertettek ezeket?
Mutatással lehet nekik megtanítani, pont úgy, ahogy leírtad.
Kb 1-1,5 éves kor között már az alap kéréseket érteniük kell. (Kérem, csüccs, gyere, tedd ide, stb.)
#1 koszonom szepen a valaszod, de aztan felre is ertettem vallszinuleg, most olvastam el ujra, m 9honapos statuszos kerdoivet neztem(kisfiam 8honapos 1hetes)
Mozdulattal kísért, egyszerű utasításokat megért?
(Pl. „Kérem!” „Nem szabad!” „Add a kezed!” Gyere ide!” „tapsi-tapsi”, pá-pá”)
Hát ezek kozul mutatom neki a “gyere”, arra neha oda jon, sokszor azert inkabb nem, tapsi-tapsit sem csinalja, se a pá-pát, bar nem is igazan tudom mennyit kellene ezeket mutogatni, h elsajatitsa, arra gondolok kevesszer csinalom, de azt sem akarom, h allandoan ezeket csinalom neki es besokaljon. Te megkerdezhetem ezeket mennyit mutattad es mennyi ido mulva csinalta? Koszonom☺️
Nekem 9 hósan csak annyit csinált ezekből a kisfiam, hogy ha szóltam, hogy "Gyere!", és nyújtottam a két kezem, akkor ülve felemelte a kezét, babakocsiban meg a hátát, hogy fel tudjam venni, de én ilyenkor is használtam ezt az utasítást. Ja, és a "Nem!" is meglepően sokszor elért a kis agyáig, csodálkoztam is, hogy abbahagyta az adott dolgot, ha rászóltam :D
Most már két hét eltelt azóta, a "kérem" nem megy, tapsolni sem akar, viszont már pá-pá utánzásra és felszólításra is megy sokszor.
A védőnő egyébként nem mondta, hogy baj lenne, hogy csak ennyit tud ezekből, viszont azt már akkor is tudta ügyesen, hogy "Hol a könyv?", arra odament a könyvhöz (vagy máshoz, amit épp mondtunk) és felvette.
Az enyém ennyi idősen valószínűleg rengeteg mindent megértett, csak épp nem érdekelte. Ma már öt éves, azóta se érdekli. Néha visszaszól, hogy "nem", de nem mindig veszi a fáradságot. A "nem szabad" és "add a kezed" kifejezéseknél direktbe süketnek tetteti magát.
Ellenben a "kérsz csokit?", "menjünk a játszótérre?", "akarsz pancsolni?" kérdéseket tisztán és érthetően megválaszolja.
Türelem! Játssz vele, beszélj hozzá, tanítsd, tapsi-tapsi, pápá, apa, anya, kérem szépen, tessék, stb., stb.
Az érés folyamatban, és egyszer csak magától csinálja, teszi , mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!