Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatós anyukák! , mikor...

Szoptatós anyukák! , mikor érezted először, hogy vissza akarod kapni a tested? Tettél valamit ennek érdekében, vagy hagytad, hogy a bébi tovább "élősködjön"?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 19:13
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én a szoptatás alatt nem igazán éreztem ezt, mert főleg a babámra koncentráltam. Bevallom még a melleimet sem vizsgálgattam akkoriban, mert gondoltam, hogy amit akkor látok az még úgysem a végleges állapot, majd ha befejezem a szoptatást, akkor fogom jobban megvizsgálni.

A kérdésedre válaszolva én csak a szoptatás befejezése után éreztem, hogy mennyire ki volt szolgáltatva a testem. Igazából csak a végén jöttem rá, hogy nem éreztem jól magam a szoptatás alatt, mivel egyáltalán nem bántam, hogy már nem szoptatok (sokan kiborulnak ilyenkor) hanem teljesen megkönnyebbültem, felszabadultam.

Ezek után amikor a következő babán gondolkodok, mert nagyon szeretnék még eggyet, és szoptatnám is természetesen, de én sem tudtam hogy a szoptatás testileg/lelkileg ennyire megvisel.

Egyébként szerintem nekem van a legőszintébb védőnőm. Ő mindig megmondja az igazat: az első 1 év gyakorlatilag egy nagy szívás a gyerekkel: az éjszakázások, a szoptatás, nem tudsz elválasztódni tőle egy percre sem. A második év is félig az, mert még akkor sem mindig tudod, hogy mit szeretne pontosan. Kb 2 év után tudod csak igazán élvezni, gond nélkül játszani vele. Ő is azt mondta a szoptatásról, hogy csak addig amíg mindkettőtöknek jó, és semmi baja nem lesz a gyereknek, ha nem több évig szopik.

2010. okt. 15. 14:09
 22/22 A kérdező kommentje:
Köszi, furcsállom a pontozást megint, de mindegy... nagyon köszönöm az őszinte válaszokat. Szerintem szerencsés az, aki nem érezte ugyanezt, de attól még nem kell senkire azt mondani, hogy idióta. Ha már szerencsések vagytok, lehetnétek egy kicsit megértőek is. Én egyet értek azzal, hogy nem a szülés formája vagy a táplálásé vagy az altatási módszeré határozza meg a szülő milyenségét, mert mindenki csak próbál jót tenni a gyermekének. A nevelésben és a kötődés kialakulásában sokkal fontosabb tulajdonság a tolerancia és a megértés. Tudjátok nem idióták, csak különbözőek vagyunk... A védőnőmről sem gondolom, hogy idióta lenne, elég sok tapasztalata van és amíg beválnak a tanácsai, addig követem őket, de legalábbis úgy gondolom, hogy érdemes lehet megpróbálni olyan dolgokat, ami már másoknál bevált.
2010. okt. 15. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!