Szoptatós anyukák! , mikor érezted először, hogy vissza akarod kapni a tested? Tettél valamit ennek érdekében, vagy hagytad, hogy a bébi tovább "élősködjön"?
Szia. Én a szoptatás alatt nem igazán éreztem ezt, mert főleg a babámra koncentráltam. Bevallom még a melleimet sem vizsgálgattam akkoriban, mert gondoltam, hogy amit akkor látok az még úgysem a végleges állapot, majd ha befejezem a szoptatást, akkor fogom jobban megvizsgálni.
A kérdésedre válaszolva én csak a szoptatás befejezése után éreztem, hogy mennyire ki volt szolgáltatva a testem. Igazából csak a végén jöttem rá, hogy nem éreztem jól magam a szoptatás alatt, mivel egyáltalán nem bántam, hogy már nem szoptatok (sokan kiborulnak ilyenkor) hanem teljesen megkönnyebbültem, felszabadultam.
Ezek után amikor a következő babán gondolkodok, mert nagyon szeretnék még eggyet, és szoptatnám is természetesen, de én sem tudtam hogy a szoptatás testileg/lelkileg ennyire megvisel.
Egyébként szerintem nekem van a legőszintébb védőnőm. Ő mindig megmondja az igazat: az első 1 év gyakorlatilag egy nagy szívás a gyerekkel: az éjszakázások, a szoptatás, nem tudsz elválasztódni tőle egy percre sem. A második év is félig az, mert még akkor sem mindig tudod, hogy mit szeretne pontosan. Kb 2 év után tudod csak igazán élvezni, gond nélkül játszani vele. Ő is azt mondta a szoptatásról, hogy csak addig amíg mindkettőtöknek jó, és semmi baja nem lesz a gyereknek, ha nem több évig szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!