Hasfájós babák anyukái! Ti, hogy élitek meg a mindennapokat egy hasfájós babával? Ki mit csinál annak érdekében, hogy elteljen a nap? Mentek valamerre vagy csak otthon vagytok?
Épp most akartam feltenni egy hasonló kérdést: őszintén, ti nem borultok ki néha? Tegnap estére már sírógörcsöm lett, mondtam a férjemnek, hogy elmegyek tusolni, és a zuhany alatt kisírtam magam. Szóval a válaszom: nagyon rosszul élem meg. Reggel 7-kor kezdődik, este 10-12-ig tart. Többnyire kézben van, ott legalább nem sír. Ha nem fáj, elvan az ágyban is, de ebből kevés van. Sokszor tornáztatom kézben.
Kitartást a sorstársaknak. (Épp a karomon van, kéne teregetni, főzni, reggeliznem így du. 2kor, de örülök, h kicsit most nyugodt)
A napokban olvastam, "a kiscicáknak sosem fáj a hasuk, mivel anyjuk a nap nagy részében folyamatosan nyalogatja Őket".
Javaslom az óvatos masszírozást, simogatást (has körbe körbe, oldalt a lábak felé, a hátat lefelé, ha a baba meztelen vagy pelenkázod, akkor a végbélnyílást langyos vizes vagy olajos vattával törölgetni egy kicsit). Egy szakkönyvben pedig azt olvastam "ilyenkor nem tehetünk mást csak mélységesen együtt érzünk a babával". Ezzel meg nem értek én egyet.
Nekünk annyival volt rosszabb a helyzet, hogy a babánk 4 és 10 hetes kora között gyakorlatilag napközben nem aludt. 7 körül kelt majd este 11-ig sírdogált. Folyamatosan kézben volt. Elmentünk alváscentrumba (ahol a váróteremben elaludt :)). Ott azt a tanácsot kaptuk, hogy ne igény szerint etessük (addig volt, hogy óránként is evett) hanem 3 óránként mivel folyamatosan tele van a gyomra és ezért nem tud aludni. Kipróbáltuk és bevált. Így utólag azt is el tudom, képzelni, hogy a hasfájás miatt nem aludt, de mivel folyamatosan kézben volt és szórakoztattuk ezért csak keveset sírt (1-3 óra összesen egy nap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!