Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatós anyukák! , mikor...

Szoptatós anyukák! , mikor érezted először, hogy vissza akarod kapni a tested? Tettél valamit ennek érdekében, vagy hagytad, hogy a bébi tovább "élősködjön"?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 19:13
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ja, és még valami, mert kezdek kicsit depis lenni ettől az egésztől... Van/volt pár dolog a gyerekvállalással kapcsolatban, amire SENKI sem készített fel, hiába olvastam előre rengeteg dolgot és beszélgettem sokakkal. Pl. senki sem mondta, hogy a szülés valójában mennyire fáj, senki sem mondta, hogy néha ha beledöglök sem jövök rá, hogy miért sír és mivel tudnám megnyugtatni a babámat, senki nem mondta, hogy nem miatta, hanem magam miatt nem fogom tudni másra bízni csak azért, hogy magamra időt szakíthassak, mert senkiben nem fogok megbízni annyira, hogy elgigyjem képesek jól vigyázni rá (a többgyerekes ismerőseimet is beleértve - és csak azért, mert mindenki, ahogy itt is, annyira máshogy gondolkozik mindenről, mert ha azonos normák lennének ez is sokkal egyszerűbb lenne)... mindezektől nem lettem depis. De arra sem készített fel senki, hogy a szoptatás nagyobb testi változásokkal járhat, mint az egész terhesség, hogy amíg a 9 hónap alatt felszedett kilók pár hónap alatt eltűnnek (igen, szerencsés vagyok!), addig a pár hónapig tartó szoptatás egy életre tönkreteszi azt a testrészem, ami számomra a nőiességemet jelenti (jelentette). És higyjétek el, tudom, hogy a babának ez volt a legjobb táplálék, és örülök, hogy ezt meg tudtam adni neki, tudom, hogy sokan azon keseregnek, hogy ez nem megy... de SENKI nem mondta egy szóval sem, hogy erre készüljek, és senki, egyszer sem kérdezte meg, hogy ezt így akarom-e?!
2010. okt. 13. 08:07
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

szia!

jaj mintha magamat hallanám!!!! én írtam először,és pont így éreztem!!!! sokáig depiztem,magamat okoltam sokmindenért,és igen,én sem szerettem másra hagyni őket.. a fiamat már igen,mert ő 3 éves de a lányom még csak 1..

tényleg jó lenne ha valaki őszinte lenne: k.urvára fáj a szülés,utána ha simán szülsz az fáj,ha császár akkor meg pláne-nekem mind2 az volt- a hasad már sose lesz olyan mint volt a ciciről nem is beszélve..

e helyett mindenki azzal traktál h ó a szülés az mennyei, a szoptatás meg aztán főleg!!! és csak akkor vagy jó anya ha 2 éves koráig hagyod a ciciden lógni,meg ha vele alszol és különben is 24órában csak anya legyél!! ja,és ha nem simán szülsz "csak" császárral akkor anya se vagy mert h az milyen egyszerű!!/na az ilyet küldeném hasműtétre,majd utána ugráljon úgy h közben még egy pici babához is ugrálnia kell,vagy 2 höz mint nekem/

szóval: teljesen normálisan gondolkodsz! nem csak anyák vagyunk, hanem feleségek és nők is! meg lehet találni az egyensúlyt! te nagyon jól csinálod! DE: legyél bátrabb és adj nei másféle kajákat is! én a hozzátáplálásnál anyukámra hallgattam,aki azt mondta h ha a gyerek tátog és láthatóan kívánja az egész kaját,ne csak 1 kanállal adjak,semmi baja nem lesz ha nem 2hétig tart a rászokás hanem 2 napig. nálunk 3 hó alatt állt át. most 1 éves a lányom,reggel még megissza a tápit,meg elalvás előtt is iszik egy kis junior milchet,egyébként meg eszik mindent!

neked lehet azért kel éjjel még néha mert napközben nem lakik teljesen jól. nekem mondták h nem az számít este mennyit eszik,hanem h napközben meglegyen a kaja.

hú ez jó hosszú lett :))))

2010. okt. 13. 11:16
 13/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi! Pont ma mondta a védőnő is ugyanezt, hogy nappal ha nincs meg a megfelelő kalória, akkor kelni fog éjjel.. ráadásul ha esz sokáig megy így, akkor hozzászokik a kis biológiai órája, és akkor is ébredni fog, amikor már nem éhes. Ő még azt is mondta, hogy ha egyelőre nem megy, akkor is egy kicsit forszírozni kell a kajákat, mert most már ideje átállnia. (pedig nem is említettem neki a problémámat és mégis, tehát ez is így teljesen normális, anyukád is jól mondta!)

Szóval próbálkozom, remélem, hogy nálunk is sikerül három hónap alatt kiváltani mindent, és akkor 10 hónapos korában teljesen abbahagyhatja a cicizést.

Hát, ha nekem lesz második biztos kicsit máshogy kezdem majd a dolgokat és nem hallgatok senkire. :-)

Minden elismerésem a kettőhöz!

2010. okt. 13. 13:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak én tettem volna fel ezt a kérdést:)

Bár én már a terhesség alatt is mindig azt mondogattam,hogy nem az enyém a testem: nem azt eszem,iszom,amit megkívánok (hátha nem jó a babának),nem kényelmes sehogy feküdni, mozogni, kepeszt bennünk,néha fájdalmasan is,stb,stb. Persze mindemellett nagyon jó érzés pocakosnak lenni:)

Én is ugyanezt gondolom a szüléssel kapcsolatban is, mindenki azt mondja,hogy fáj a szülés, a lányok sztem már kiskoruktól ezzel vannak elfoglalva (legalábbis én így voltam),de azt senki nem mondta,hogy utána mi van.

Én úgy vagyok vele,hogy a szülés a legkevesebb az egészben, persze szerencsés vagyok,mert mind2 lányomat 3 óra alatt megszültem, de utána a varrás sokkal jobban fájt, aztán mozogni, vagy már megmozdulni is, pisilni, a kakilásról nem is beszélve, a mellek bedurranása....stb.

A szoptatás is nekem nagyon fájdalmas volt az elején, néha még most is (3 hónapos a kislányom).

Meg az is olyan fura érzés, hogy ennyire hozzám van kötve a cici miatt,meg egyáltalán az is olyan furcsa,hogy valakinek én legyek a legfontosabb a világon. Még most a 2.gyereknél is olyan felfoghatatlan szinte.

Szóval nagyon egyetértek veletek:)

2010. okt. 13. 17:42
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hahó! Végre valaki le meri írni az igaz érzéseit! Egyetértek!
2010. okt. 15. 09:00
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszi, már csak ezért emeltem ki a kérdést, mert gondolom, hogy sokan vannak még így és talán nem látták... ugyan a problémát nem oldotta meg, de nekem nagyon jól esett olvasni, hogy mások is vannak így.
2010. okt. 15. 10:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretném visszakapni=nyerni újra az alakomat. 4 hónapja szoptatok, 21 kg-ból még 7 kg van rajtam, nagyon zavar. A cicicm úgy tűnik, már szépészeti műtétemig lógni fog..pedig még csak 27 vagyok.

De ameddig csak tudok, szoptatni szeretnék. Nem fogyókúrázni, nem izgulni a melleim miatt. A lényeg a baba. És én imádok is szoptatni. Olyan jó érzés.

De miért nem lehetek egyben szoptatós anyuka és bombanő??

2010. okt. 15. 11:05
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!hát én is hasonló képpen érzek időnként, jó lenne a testem visszakapni. Főleg azért, mert nem ehetek ihatok azt amit szeretnék. Babám tejfehérje allergiás így sem kakaó sem tejbegríz (nálam ezek nagyon menők voltak, napi/heti szinten)sem kóla! De persze a picim az első és miatta nem is olyan nehéz ha jobban belegondolok. A testem sosem volt az igazi (lefogytam-meghíztam évente kétszer kb) így azon nincs mit sajnáljak.

Viszont a cigire ezidáig csak és kizárólag a szoptatás miatt nem szoktam vissza!

2010. okt. 15. 11:33
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem élsőködtek rajtam hanem tápláltam őket.

És senki nem vette el tőlem testemet

Aki így érzi, annak az agyát vitték el a ufok:-((((((

2010. okt. 15. 13:49
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

előz

Védőnőd egy igazi idióta, az én lányom másfél éves, annyit eszik, hogy néha nem értem hova fér belé, mégis van, hogy felkel éjjel.

Ja és mág szopik, a melleimet senki nem vette el és a testemet sem.

2010. okt. 15. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.