Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hós babám még mindig a...

16 hós babám még mindig a pépes ételt eszi, hogy tudnám átszoktatni a darabos ételek fogyasztására?

Figyelt kérdés

Kicsit fő a fejem, mit tegyek a gyerkőccel? Sose fog rendesen enni? Mondjuk 7 foga van, még ki se bújtak 16 hós létére a rágófogai, tudom nem jelent semmit ez sem. Minden főzeléket pépesítenem kell, érdekes a levesben a répát, zellert, zöldségféléket darabosan eszi. Eszi a kekszet, kiflicsücsköt, de a főzelék az marad a pépes.

Heti egy alkalommal adok bébiételes kaját, ami darabos, azt is turmixolnom kell. Elrontottam valamit?

Aztán minden reggel csak a joghurt és a sima kenyér megy, már alig várom hogy virslit is egyen!!! Gépsonkát, vajas kenyeret, de az se megy.

Más anyuka gyerkőce hogy állt a darabos evéssel?

2010. okt. 12. 19:09
 1/3 mendy1025 ***** válasza:
Minthaaz én 21 hónapos kisfiam lenne.Ugyanez,dettó.Eszi a kenyeret,kiflit,kekszet,levesbe mindent,tésztát stb stb,de a főzelék csak pépesen megy.Mondjuk ha husit rakok bele,kicsibe felvágom neki,azt is megeszi.De amúgy pl.a zöldbabfőzelékből rosszul van a zöldbabtól,nem akarja rágni....A kenyérre nem lehet kenni semmit,kivéve ha körözött van rajta,mert nem kéri úgy,se a felvágottakat nem eszi.Csak a sima kenyér.nem tudom,miért van,de én elfogadtam,majd változik úgyis.A védőnő is azt mondta,hogy így is eszik eleget,majd ha több foga lesz,jobban megeszi a darabosat.A lényeg,hogy egyen,nem?:)
2010. okt. 12. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem eszik darabosat a kisfiad, hiszen írod, hogy a levesből stb. úgy eszi. Nem azért, de a főzelékek nagy részét mi felnőttek se túl darabosan esszük!

Szerintem ez oké, majd alakul a többi is.

2010. okt. 12. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia

Igen, szerintem se aggódj. Ha mást megeszik darabosan akkor már eszik darabosat. Csak valamiért a főzit nem akarja elfogadni. Majd azt is megeszi úgy ahogy van!

Én a lányomat úgy tanítottam, hogy mindig egy picivel több darabosat tettem az ebédjébe.

Szép napot!

2010. okt. 13. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!