16 hós babám még mindig a pépes ételt eszi, hogy tudnám átszoktatni a darabos ételek fogyasztására?
Kicsit fő a fejem, mit tegyek a gyerkőccel? Sose fog rendesen enni? Mondjuk 7 foga van, még ki se bújtak 16 hós létére a rágófogai, tudom nem jelent semmit ez sem. Minden főzeléket pépesítenem kell, érdekes a levesben a répát, zellert, zöldségféléket darabosan eszi. Eszi a kekszet, kiflicsücsköt, de a főzelék az marad a pépes.
Heti egy alkalommal adok bébiételes kaját, ami darabos, azt is turmixolnom kell. Elrontottam valamit?
Aztán minden reggel csak a joghurt és a sima kenyér megy, már alig várom hogy virslit is egyen!!! Gépsonkát, vajas kenyeret, de az se megy.
Más anyuka gyerkőce hogy állt a darabos evéssel?
Szerintem eszik darabosat a kisfiad, hiszen írod, hogy a levesből stb. úgy eszi. Nem azért, de a főzelékek nagy részét mi felnőttek se túl darabosan esszük!
Szerintem ez oké, majd alakul a többi is.
Szia
Igen, szerintem se aggódj. Ha mást megeszik darabosan akkor már eszik darabosat. Csak valamiért a főzit nem akarja elfogadni. Majd azt is megeszi úgy ahogy van!
Én a lányomat úgy tanítottam, hogy mindig egy picivel több darabosat tettem az ebédjébe.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!