Akinek sok teje lett és vékony is maradt, mit tettetek érte?
20: nem egyik gyereket nem szoptattad, másikat igen. Ha az első is szopott volna, akkor valószínűleg ugyanúgy nézett volna ki a dolog. Az elsőt nem tudtam szoptatni, a másodiknál már rutinosabb voltam, és bár nem elég a tejem, azért valamennyit tudok produkálni.
Valakinek meg úgy van teje csak, ha bőven zabál, a másik meg fotoszintézissel is tejet termel.
A tejtermelés amúgy sok faktoros dolog, nálunk a családban a többség soha nem szoptatott, nem tudott, mégis van olyan rokon is pár, aki meg másik hármat is szoptatott.
Én arra értem, hogy genetika, hogy erőfeszítés nélkül fogytam a szoptatás első hónapjai alatt. Ez nem érdem, hanem szerencsém volt.
Amúgy sok tejem is volt, ez is részben genetika, részben más tényezőkön múlhatott. Ha nem teszem meg a szükséges erőfeszítést, nem sikerült volna (koraszülött baba, fejnem kellett). Ha nem fejek, valószínűleg tej se lesz, és az én hibám lett volna. De volt szobatársam, aki sokkal többet küzdött eredmény nélkül. Nyilván nem az ő hibája, valószínűleg genetikai ok miatt.
Nekem nagyon sok tejem volt. Volt egy kis túlsúlyom,de 2 év szoptatás alatt 13kg-t fogytam. Sovány lettem szó szerint. Ezért kellett elválasztani a lányomat 2 évesen, mert 73kg-ról 60-ra fogytam.
Rengeteget ettem. Sok szénhidrátot, kenyeret,kalácsot,tábla csokit naponta szinte.
Ittam is vizet,limonádét,karamalzot,nullás sört,gyümölcslevet...mindent.
Szóval tej volt bőven a sok ételtől/italtól. Én meg elfogytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!