Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elitélendő ha újszülött...

Elitélendő ha újszülött kortól kezdve van egy rendszeres fizetett dada a mama mellett, aki állandóan segít és amikor kell akkor szabadidőt biztosít a mamának (vigyáz a babára)?

Figyelt kérdés

Mondtam vkinek hogy ha elég pénzem lesz én dadát akarok, hogy segítsen és elég furán nézett rám. Szerinetetk rossz dolog? Elvégre elég nagy feladat egy picibaba és a megszülése se egy nagy alvással kipihenhető dolog.

Ezt az állandóan meg nem úgy kell érteni hogy midnent ő csinál, csak amikor épp szükség van rá akkor fel lehet hívni. És ha úgy érzem h nem bírom már tovább a bezártságot akkor kimozdulhatok egy délutánra és ő vigyáz rá. Mint mondjuk a Jóbarátokban az a pasi, akit Ross utált.:D

2008. dec. 30. 16:08
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Úgy érzem, hogy nem beszéltetek le erről, még ha azt is mondjátok, hogy így nem vagyok jó anya. Ha telni fog rá akkor lesz dada, de a lelkiismeretemet fogom segítségül hívni, mikor megkérdezi hogy miylen gyakran jöjjön. Szerintem a lelkiismeretem majd tudatja velem, hogy meddig vagyok jó anya és mikortól lusta.:D

Mindensesetre ez egy elméleti kérdés volt nagyon messze vagyok még az anyaságtól, sokminden vár még rám addig és változni is fogok. Akinek van még véleménye azt szívesen várom. Köszönöm.

2008. dec. 30. 18:08
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
Dadát akarsz (aki gyakorlatilag az anyát helyettesíti és neveli a gyereket, általában jelen van a család életében, a legtöbbször velük lakik) vagy néha-néha bébiszittert, mert ez azért nem mindegy! Nem mindegy hogy mással akarod felneveltetni a gyerekedet vagy néha rá akarod bízni valakire segítség híján! Az utóbbi tiszta ügy a másik nálunk még egyáltalán nem elfogadott.
2008. dec. 30. 18:37
 13/31 A kérdező kommentje:
Terveim szerint nem Magyarországon fogok élni.
2008. dec. 30. 18:40
 14/31 anonim ***** válasza:
76%
Itt a kulcsszó, kedves kérdező: külföldön fogsz élni! Sok helyen csak 6 hónapos korig vagy 1 évig maradnak/maradhatnak otthon a mamák a gyermekeikkel. Aztán menni kell vissza dolgozni! Nem is tudjuk, milyen szerencsénk van itt Magyarországon, hogy akár 3 évig is otthon maradhatunk a gyermekeinkkel (egyenlőre!) - ezért is ismeretlen ez a fogalom!! Ha megteheted és akarod, maradj otthon, ha nem teheted meg, akkor fogadj dadát nyugodtan! Nem mindenkinek vannak szülei, nagyszülei, akik besegíthetnek néha! És sajnos van, aki szeret mártírkodni (akinek inge, az vegye magára!) Ha szükséges, a dada, aki a gyerek születésétől fogva jelen van, szerintem is jobb megoldás, a gyermek és a szülő is jobban ismeri, mint a bébiszittert.
2008. dec. 30. 19:42
 15/31 anonim ***** válasza:
75%

Nem értem, hogy miért vannak sokan felháborodva. Nekem az Édesanyám nagyon sokat segít most és segített a nagyfiamnál is. Ha el akarok menni vásárolni, vagy uram bocsá' fodrászhoz, kozmetikushoz. Azért mert van gyerekem még nem kell egy idegroncsnak lenni, aki el van hanyagolva külsőleg és ezért esetleg belsőleg is. Ezért mennek szét a házasságok, mert azt hiszik a nők, hogy attól lesz valaki jó anya, ha feltétel nélkül aláveti magát a gyereknek. A babának is az a jó, ha anyája boldog, és ha attól lesz az, hogy időnként magára is ad akkor tegye!

Én még 2-3 hetente egy-egy estére a barátnőmmel is elmegyek vacsizni, dumcsizni és akkor a férjem van a két fiúval. És nagyon élvezik.

Mindenki úgy éli az életét ahogy jónak látja, de az nekem sokkal furcsább, hogy írták néhányan, hogy még az anyukájukra sem bizzák a picit. :( Ez sokkal szomorúbb, mint ha valaki segitséget kér. Szerintem.

12 éves és 7 hónapos fiúk "rossz anyukája"

2008. dec. 30. 20:44
 16/31 anonim ***** válasza:
80%
Az utolsó válaszolónak:itt nem az alkalmankénti vigyázásról és lazításról volt szó,hanem egy állandó!!!segítségről.Illetve arról,h mivel egy pici baba nagy feladat,kell hozzá segítség...hát ezért nagy felelősség,mert az embernek magának kell a feladatokat ellátni körülötte(ha nem is mindig,mindent)Te is megbirkózol a dolgokkal nem?És sztem senki nem gondolja,h rossz anya vagy azért,mert néha a férjed vigyáz a gyerekekre(itt egy "idegenről",egy dadusról van szó)és te elmész a barátnőiddel.Igazad van.Egy gyereknek kiegyensúlyozott,boldog anyára van szüksége.De te sem állandóan jársz el!!!
2008. dec. 30. 21:30
 17/31 anonim ***** válasza:
62%
Én szeretnék dadát... Nem azért, hogy egyedül hagyjam vele a babát, hanem, hogy együtt legyünk vele itthon, legyen aki cipeli, foglalkozik vele picit, amíg én pisilek, főzök, felmosok, stb. Ugyanis ezekre babától nincs időm. De jó lett volna dada akkor is, amikor hazajöttem a kórházból, senki nem segített - párom nem olyan segítős típus - , végkimerülésig kimerültem, és a tejem is elment 4 hónaposan végül. Ha nagyival hagyom max. 3-4 órára, én is rohanok haza, alig bírom ki nélküle, de attól még egy dada, NAGYON jó lenne... Nálunk nincs nagyi a közelben.
2008. dec. 30. 22:15
 18/31 anonim ***** válasza:
68%
Sztem tök jó ötlet! Nekem anyósom rengeteget segít! Sokat rábízom! Mindig elmegyek fodrászhoz kozmetikushoz lazítani barátnőzni! Igenis szükség van rá!!!!! Legalábbis én igénylem! Arról nem is beszélve,hogy bármikor előfordulhat,hogy halaszthatatlan dolgod van amit egyszerűen meg kell tenni akkor olyan emberre bízni tök jó akit ismer a baba akkor mindenkinek jó! A babának is neked is és annak is aki vigyáz rá mert nyugodt mindenki!
2008. dec. 31. 06:35
 19/31 anonim ***** válasza:
88%
Szia. Én már két hetesen anyumra bíztam a babát, mert muszáj volt, nekem kellett intézni az anyakönyvi kivonatát, mivel egyedül álló vagyok, és nem lett semmi baja a picinek. Azóta is hetente egyszer-kétszer elmegyek bevásárolni, és a babára akkor is a nagyi vigyáz. Persze szopizásra hazaérek, szerencsére elég hamar beállt a napirendje. Tényleg sokat gondolok közben a babámra, és fel is hívom egyszer-kétszer anyut, hogy mi a helyzet, de nincs lelkiismeret furdalásom. A maradék időmet úgyis vele töltöm, és néha nagyon jó érzés kimozdulni, ettől még imádom a babám, és egy-két óra múlva alig várom, hogy hazaérjek, feltöltődve. Ha nincs más segítséged, de van lehetőséged alkalmanként nem fogsz ártani vele, ha egy gondos dadára bízod. Egy kozmetikus, fodrász, vagy csak egy kis vásárolgatás jót tesz az ember lelkének, a babának is csak jó, ha egy boldog anyuka van vele. Az apja is kimozdul emberek közé, akkor mi miért ne mehetnénk? Tégy úgy, ahogy jónak látod, én is azt teszem.
2008. dec. 31. 06:38
 20/31 anonim ***** válasza:
68%
Annyit még hozzátennék,hogy nem ráerőltetem örömmel vigyáz rá! Amikor semmi dolgom akkor is megkér ,hogy vigyem el a picit (mármint anyósom)! A te estedben ha valakinek ez a munkája és pénzt kap érte persze,hogy örömmel csinálja és még élvezi is hiszen azért választott biztos ilyen "melót" mert imádja a piciket!
2008. dec. 31. 06:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!