Más is úgy érzi manapság a lány babáknak jobban örülnek?
Régen lehet hogy úgy volt, hogy a fiúgyerek a minden, és a lányt semmibe vették, ezt is ugyanolyan rossznak tartom. Most viszont úgy érzem fordult a kocka. Nekem egy kisfiam van, az egész terhesség alatt az összes nagyszülő és barátnőm is annak szurkolt amíg ki nem derült a neme, hogy kislány legyen. Utána jöttek azzal, hogy na majd a második (pedig nem lesz második, ezt ők is tudják). Persze most már mindenki szereti a kisfiamat is, de akkor is rosszul esett ez nekem. A családban jelenleg úton van egy kislány baba, és mindenki el van ájulva, hogy végre egy kislány, és egyik barátnőm is terhes, aki kijelentette, hogy hála Istennek kislánya lesz, mert egy fiúval nem tudna mit kezdeni. Olyan furcsa ez nekem, nekem őszintén mindegy volt mi lesz a gyerekünk neme, és őszintén rosszul esik fiús anyukaként.
Csak én tapasztalatom ezt a környezetemben vagy más is érez így? Mi lehet ennek az oka?
Érdekes hogy ilyen sokan tapasztaljuk ezt, akkor nem csak a mi környezetünkben ez az általános. Egyébként azt kihagytam, hogy az én férjem is inkább kislányt szeretett volna, bár szerencsére imádja a kisfiunkat is. Nekem is sokan mondták anno, hogy lányos anyukának gondoltak volna inkább, de ez mit jelent, csak azért mert csajosan öltözködöm?
Ráadásul mi is rendszeresen megkapjuk ezeket, hogy a kisfiunk olyan szép, mint egy lány, és azt is hallottuk már, hogy milyen nyugis kisfiú, ritka az ilyen, mintha tényleg a kislány lenne az etalon, és ők feltétlenül jobbak lennének. Én nem emlékszem, hogy mikor mi voltunk gyerekek akkor is ez lett volna.
Nálunk is ez volt, de szerintem ez helyzetfüggő is. Mármint nálunk főleg anyósomék akartak nagyon kislányt, mert nekik ket fiúunokájuk volt (nem tőlünk), és már a másodikat is nagyon lánynak várták. Ők tipikusan azok, akik szerint egy fiú, egy lány KELL, hogy legyen. Szóval a további fiúkra (a miénkre is), az volt a rekació, hogy “nem baj”. Szeretik a gyereket egyébként, de a lányunoka lenne náluk az etalon. Nagyon valószínű egyébként, hogy több unokájuk nem lesz már; de tekintettel a meglévő fiúunokákra azt mondom, jobb is, mert a lány lenne a kis kedvenc.
Nekünk a fèrjemmel amúgy mindegy volt, mi sosem voltunk erre rákattanva. Én szeretek fiús anyuka lenni, és egyáltalán nincs bennem az a vágy, hogy KELL, hogy legyen lány is. Valószínűleg nem lesz több gyerek, de ha lenne, is teljesen mindegy lenne a neme.
Én amikor terhes lettem anyukám és a nővérem lányt szerettek volna. Én a férjemmel fiút. Fiú lett, anyu sokáig nem hitte el hogy tényleg fiú míg 5D-n meg nem mutattuk neki a futykost😅
Én jobban örülök a fiúnak mint a lánynak. Közelebb áll a szívemhez egy fiú.
Nekem mindegy volt a neme, bárminek örültem volna. Lányom lett, sokszor megkapom azóta is, hogy nem baj, majd a következő fiú lesz.
Egyrészt nem lesz következő, másrészt a lényeg, hogy egészséges legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!