Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mosipelus vagy eldobható?

Mosipelus vagy eldobható?

Figyelt kérdés
Kinek melyik jött be, és miért? Még nem döntöttem el, mivel indítsak, így kíváncsi lennék, kinek mi vált be. Ami biztos, hogy nem szeretném a fél életemet pelenkamosással tölteni, de nyilvám sok érv szól a mosi mellett is ennek ellenére.
2023. jún. 12. 19:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
0%
Elolvastam újra a fürdővizest,így még gusztustalanabb.A kádat ha fertőtleníted akkor használtal vegyszert,ha nem,arról ne is beszéljünk.Az meg,hogy a kiöblített,félig sz@ros(mert ugye rendesen kimosva nincs)én teregessem valahova,meg szárogassam pl télen a lakásba hát...nektek azért egészségetekre!
2023. jún. 13. 15:29
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

21es.

Az a válaszadó aki írta, hogy a gyermek elhasznált fürdővizébe áztatja a betétet/pelust nem írta ( Vagy én nem figyeltem) ,hogy a kádba teszi és úgy áztatja. Lehetséges, hogy van egy erre a célra felretett lavor mondjuk.

Vegyszer.. Nem kell mindenhez vegyszert használni. Nekünk pl vegyszermentes háztartásunk van. Bár még nem cseréltem le mindent 100%ban. De rajta vagyok. Olcsóbb is, környezetbarátabb is,egészségesebb is.

A mosható pelenka is az. Ettől függetlenül én nem használtam egyik gyereknél sem. Most kezdtem ismerkedni velük az elmúlt időszakban, szeptemberre várjuk a babánkat. Nem hiszem ,hogy a mosható pelenka a mi életünk része lesz. Sokat olvasgatok az öko pelenkákról, nagyon sok hiába öko,meg sem közelíti.. Viszont van egy fajta( eddigi nyomozásom alatt) a Kolorky day márka, egészen jónak tűnik. Mégsem 500 év a lebomlási ideje és stb.. Tovább olvasgatok, informálódok. A mosható pelenka a mi életvitelünkbe azt hiszem nem fér bele. De minden tiszteletem azoké akik csinálják, mert ezzel az én gyermekeimnek a jövőjével is foglalkoznak. Hiszen ez a lényeg, a kevesebb hulladék, a környezettudatosság. Mi is sok mindenbe változtattunk.

Nincs műanyag hulladék, vagyis már minimális. Szelektív gyűjtés, ( bár itt nálunk is nagy baj,hogy hiába a külön kuka,mindent is egybe öntenek)

Vegyszermentes háztartás,mosás takarítás,fertőtlenítés.

Egyenként szeretném megpróbálni a mosipelust ,talán mikor nagyobb lesz a pici. Mikor már 1 nap nem 4x kakilja magát össze, méghozzá a jó kis amyatejes kaki😅 Ha be áll a napi ürítés. Passz ,ez a jövő zenéje még.

2023. jún. 13. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!