Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mosipelus vagy eldobható?

Mosipelus vagy eldobható?

Figyelt kérdés
Kinek melyik jött be, és miért? Még nem döntöttem el, mivel indítsak, így kíváncsi lennék, kinek mi vált be. Ami biztos, hogy nem szeretném a fél életemet pelenkamosással tölteni, de nyilvám sok érv szól a mosi mellett is ennek ellenére.
2023. jún. 12. 19:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
27%
Szintén eldobható ökopelus,3 gyerekem van,nekem ez nagy könnyebbség, az meg,hogy lebomlik,mert nincs benne műanyag még lelkiismeretfurdalásom sincs.
2023. jún. 13. 06:57
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Az eldobható ökopelus egy szépen tálalt kamu... Kizárólag speciális körülmények között képes lebomlani, amire itthon nincs lehetőség. Így semmivel nem másabb, mint a hagyományos, ellenben sokkal drágább.
2023. jún. 13. 07:06
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én vegyesen használtam. Itthonra, kisebb távokra mosipelus, ha hosszabb időre elmentünk itthonról, akkor eldobható.

Egyébként a mosható pelenka mosása nem olyan nagy cucc. Ezeket már nem kell kifőzni meg kivasalni meg fehéríteni meg mittudomén. Egyszerűen, mosógépben maximum 60 fokon ki kell mosni. Ha van szárítógéped megszárítod, ha nincs akkor kiteregeted.

2023. jún. 13. 08:52
 14/22 anonim ***** válasza:
30%
Eldobható.Illúziónak tartom a környezetbarátságát olyan terméknek,amit utána mosni,fertőtleníteni kell,ivóvizet használsz a mosáshoz,vegyszert a fertőtlenítéshez,ráadásul rengeteg időt vesz el.Örülök,hogy nem akkor élek,mikor a sz@ros pelenkát kellett naponta mosni,főzni,eszembe se jutna most,mikor van lehetőség másra ezzel szívatni magamat.
2023. jún. 13. 10:59
 15/22 anonim ***** válasza:
15%
13 nebazz,hogy a sz@ros pelust,csak úgy bedobod abba a gépbe amibe minden mást mosoly,és a 60fok ki is szed mindent,ezzel el is van fertőtlenítve,meg minden.Minimum előtte öblíted nem?és én a 60fokban se bíznék,hát csak sz@r volt benne.Biztos,hogy kifertőtleníteném,és nem 60,hanem 90fokon mosnám.
2023. jún. 13. 11:02
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
#15 Természtesen a kakit le kell öblíteni. A többi felvetett kérdést kb.mindenki felteszi, aki elkezd érdeklődni a mosható pelenkák iránt. (Tényleg kijön 60 meg 40 fokon? Nem kap utána a gyerek fertőzést? A mosáshoz használt vegyszerek kérdése, a koszos pelenkák tárolása, mennyi időt vesz igénybe ez az egész folyamat) Akit komolyan érdekel, az utána tud olvasni a megfelelő fórumokon.
2023. jún. 13. 11:15
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Aki mosizni kezd, eleve nem olyan beállítottságú ember (valószínűleg), aki minden nap 90 fokon hipóval elindít egy mosást pár pelenkával, hiszen pont azért kezdi el, mert igyekszik környezettudatos lenni. Legalábbis másképp semmi értelme. Utána lehet járni, hogy milyen természetes tisztítószerekkel lehet mosni, és kialakítani egy olyan rendszert, amiben nem pocsékol az ember vizet (mint írtam, nálunk a gyerek fürdővizét hasznosítjuk ehhez). Ezt csak azért írom, hogy az ne legyen érv, hogy ugyanolyan környezetszennyező, mint az eldobható, mert nem így van. Azt, hogy valakinek ez túl nagy macera, teljesen el tudom fogadni, ez is csak egy lehetőség.
2023. jún. 13. 13:09
 18/22 anonim ***** válasza:
15%
A gyerek fürdővize már retkes víz.Abban mosoda ki a pelust?Nem tudom,de próbaltam ilyen mosódiót,meg ilyen öko tisztítószereket,nekem nem mosta ki a ruhát szépen,a fehéreket meg pláne.Elhiszem hogy van akinek jó az úgy, nekem nem.És be nem tenném a mosógépbe a lakóval szennyezett pelenkát,ha valami fertőtlenítővel előtte nem kezelném.Akkor meg már minek szívatom magamat? Akinek jó ez annak egészségére.Én egy percet nem maszatolok ha nem muszáj.Elfogadom,hogy másnak ez fontos ettől függetlenül,de azt nem hiszem,hogy ez környezetbarátabb.Mint ahogyan a szelektív hulladékgyűjtéssel sokunkat megvezetnek ám. Ettől még ennyit megteszek én is,hogy úgy gyűjtöm,csak rendszeresen látom,hogy ugyanoda borítják mindkét kukát,és nem,nem több rekeszes vagy hogy hívják a kukásautó.
2023. jún. 13. 13:22
 19/22 anonim ***** válasza:
73%
Akkor te a szelektív szemétgyűjtésről is igen keveset tudsz. Javaslom, hogy tájékozódj, miért öntik egybe, mielőtt hülyeségeket terjesztenél. Amúgy a fürdővizes hozzászólásokat sem sikerült értőn elolvasnod, nem írtam, hogy abban mosom a pelenkát.
2023. jún. 13. 15:02
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Na akkor tajékoztass légyszi,hogy miért öntik egybe.Tényleg érdekel.Én 2 hétig kimosom a flakont,összetaposom,széttépem a kartont,stb,majd beöntik a háztartási hulladékkal együtt a kukásautóba.Nem arról beszélek,hogy az üveget,müanyagot,meg a papírt öntik össze,azt tudom,hogy válogatóban szedik újra szét.Vidéken csak sima háztartási van,meg a sárga,amibe megy a papír,műanyag,üveg,fém.Na ezeket öntik a háztartasihoz.Te tájékozódj,mielőtt engem nézel hülyének.Saját szememmel látom,mivel itthon vagyok a gyerekkel.Volt mikor rákérdeztem,mondták,hogy úgyis ugyanoda viszik,kevesen is vannak,nem küldenek másik autót, azért öntik egybe.
2023. jún. 13. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!