Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tartjátok rendbe a...

Hogy tartjátok rendbe a lakást, főztök ételt első gyerekesek? Valamit elrontottam?

Figyelt kérdés
Két és fél hónapos a kislányom, de nem igazán akar egyedül el lenni. Olyan 10 perceket esetleg, azt is nehezen. Ha mondjuk főzök és odaviszem magammal autós ülésben vagy babzsákban, akkor sincs el. Pedig akkor lát engem. Ha a kiságyban van vagy ágyon és idejövök hozzá, akkor mosolyog meg el van úgyis ha nem veszem fel csak szimplán beszélek hozzá, mellette vagyok. Na de így nehéz rendet tartani, meg megfőzni is. A férjem szokott addig vele lenni. Tudom hogy mégcsak két hónapos, de mégis bizonytalan vagyok. A védőnő kérdezte hogy már elvan egyedül ugye? Látja milyen szép színek vannak a szobába eltud vele lenni, nézelődni. Mondom igen, de amúgy nincs így. 🤷🏼‍♀️ Enni is úgy szoktam hogy mellette. Sőt a wct is alig bírja ki.
2023. jún. 8. 09:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem rontottam el semmit, egyszeruen a te gyereked ilyen, minden ember mas, es o is ember, csak kicsi. Felnotteknel is van aki jol elvan egyedul, van akinek meg a tarsasag a leteleme.

Az enyem is detto ilyen volt, nem lehetetett lerakni. Akkortol talan mikor elkezdett maszni 8 -9 honaposan.

En sosem toltottem orakat a konyhaba, azota sem, teljesen idopocsakolas. Gyors eteleket fozok, mi rengeteg salatat eszunk, meg fagyasztok is sokat, en nem fogok minden nap fozocskezni az hotzicher.

Takaritani sem kell minden nap, azert egye mebr nem csinal olyan marha nagy koszt, hogy naponta takaritson az ember.

Fogtam a karomban, es ugy csinaltam a dolgokat, raadasul o nappal nem is nagyon aludt, ilyen 3-szor 20 perceket. Plusz egyedul nevelem, ugyhogy meg az sem volt, hogy jon az apja aztan atveszi.

2023. jún. 8. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem rontottál el semmit. Szimplán ő olyan, hogy igényli a közelségedet. És ez teljesen normális. :)

A fiam is igényelte, de neki elég volt, ha látott, vagy hordozóban odatettem magam mellé. A nagyobb dolgokat sokszor addig csináltam, amíg aludt. Ennyi idősen elég sokat aludt még, szóval volt időm. Kivéve a porszívózást, azt sosem csináltam, ha aludt.

Most visszasírom azokat az időket. :D

1 éves, megállás nélkül megy, pakol, intézkedik. Ha bent vagyunk, akkor azért nem tudok szinte semmit csinálni, mert folyton rámol. Bevonom, amibe lehet, de mire felporszívózok, biztos rumlit csinál a másik szobában.

Ha meg kint vagyunk, akkor nyilván azért nem halad semmi. :D

De amikor kisebb volt, pont nem érdekelt, ha néha kimaradt a főzés, vagy a takarítás, mert épp olyan napunk volt. Szerencsére a férjem se csinált ebből soha ügyet. Mindig mondta, hogy ha tudok, pihenjek. Minden mást megoldunk majd.

2023. jún. 8. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte rendeltem menüt itthonra. A férjem eszik a munkahelyén, nem volt igénye itthon is főtt ételre hétköznap.

Sokszor kötöttem magamra hordozóban, így tudtam csinálni az itthoni teendőket, de az is előfordult, hogy csak akkor álltam neki, mikor a férjem hazajött, és átvette a gyereket. Kb 3 hónapos kora után tudtam haladni a teendőkkel úgy, hogy kezten voltunk itthon. Alvásidőben főztem, takarítottam. Mondjuk ilyen pici mellett nincs kosz. Ma már másfél éves, most igazán kihívás bármit csinálni😅 most matrica, jön utánam, 2 percre nem hagyhatom egyedül, követ a wcre is. A nappalit egy pillanat alatt felrobbantja, folyamatosan kupi van, a rend addig tart, míg nem vagyunk itthon. Mindent kiborít, lepakol, szétdobál.

2023. jún. 8. 11:37
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Hátamra kötöztem a hordozóban. Háton hordozva még hajolni is lehet, pláne kicsivel. Ha nem szereti, akkor kérj segítséget, lehet hogy rosszul kötöd vagy másik fajta kell.
2023. jún. 8. 11:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hordozokendo nekünk sokat segített, mert amúgy aludni is alig akart. Igaz kB sosem sírt, de azért én szerettem ha a közelemben van.

Kaját pedig olyat főztem ami gyorsan kész, vagy maradt a rendelés. De a párom is sokat főzött ez idő alatt.

A takarítás is megoldottam úgy, hogy rám volt kötve.

2023. jún. 8. 12:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mai napig nem tudok semmit sem csinálni, mert nincs el magában,sőt most kezd el csak ellenni vagy segíteni. Másfél éves a kishölgy és nem ,nem érdekli ha közelemben lehet,nem játszik el fazekkal fakanállal és nem tudom befogni segíteni sem,mert nem érti. Akkor főzök amikor férjem itthon van,de sokszor mirelit a vége mert ő éjszakás,nappal meg alszik.
2023. jún. 8. 12:29
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se volt el soha, csecsemőként letehetetlen volt. Most 2 éves, van, hogy elvan mondjuk 20 percet, addig gyorsan elmosogatok. De főzni max valami nagyon egyszerűt vele (bár nehéz mert ön- és közveszélyes), vagy amikor alszik. 10 hónapos koráig nem főztem, akkortól aludt olyan mélyen, hogy a sütőt be tudtam kapcsolni legalább alvásidőben. Előtte reccsent a parketta és fenn volt, vagy le se tudtam rakni. Amúgy mindig alvás alatt főztem (most már dolgozok, így estére marad sajnos). Nem rontasz el semmit, vannak nehezebb esetek, mi kifogtuk :)
2023. jún. 8. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Enyem is ilyen volt 3 honapos koraig. Ott valahogy kinyilt neki a vilag, es egy csomo mindent meg tudok mar csinalni mellette. 5 honapos. Viszem magammal a jatszoszonyegen vagy a pihenoszekben, vagy dontheto etetoszekben, kezebe adok valamit, es elvan.
2023. jún. 8. 20:01
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Csak néha elbizonytalanodok, persze azért mélyen tudom, hogy logikus, hogy ilyen.

Egyébként nem mondanám rossznak, mert imádok vele lenni csak azért rendet is kell tartani. Szokott olyan lenni hogy 1-2 napig nem mosogatok vagy mondjuk nem vetem be az ágyat a hálóban >.<

Porszívózni minden másnap kéne, felmosni is. Na már most ez is elmarad sokszor. A por az már a letörlését követő napon megjelenik. Virágokat öntözni. Na és ez par dolog, de a sok kicsiből sok lesz. És akkor még elmenni sétálni vele, vásárlás, vasalás stb.

Két opcióm van, vagy könnyebb lesz vele ha el kezd járni, mászni, kúszni vagy nem.:')

Egyébként van hordozónk, de nem merem még a hátamon és ha elől van sok mindenhez nem férek hozzá ami még hagyján mert elcseszekedek vele, de nehéz a kis bébim😳

Már 7 kg fölött biztos van.:/

2023. jún. 8. 21:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább csak akkor főzök ha apa itthon van (hétvége+2 nap home office), amúgy rendelünk mivel a férjem munkahelyén van menza én meg egymagamra minek főzzek.

Takarítani úgy szoktam, hogy a baba rajtam van hordozóban, korábban elől, de most már a héten háton, mert jó nehéz lett. Prímán meg lehet csinálni mindent!

Hétvégén meg ha olyan munka van (pl.ablakpucolás, nagymosás) akkor àtpasszolom a bébit az uramnak addig és megcsinálom.

2023. jún. 9. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!