Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig próbálnátok nyitni a...

Meddig próbálnátok nyitni a másik anyuka felé? Vagy hagyjuk?

Figyelt kérdés

Az utcánkban hárman vagyunk jelenleg kicsivel itthon. A harmadik anyukáék nemrég költöztek ide, a baba születése előtt.

Eleinte néhányszor összetalálkoztunk séta során. Beszélgettünk, aranyosak voltak. De egy idő után már nem jöttek ki. Csak az udvaron tologatják a kicsit, vagy egész nap a kertben ülnek vele.

Többször írtam neki, volt, hogy ő írt rám, személyesen is megálltam párszor beszélgetni. Olyankor mindig kedves, sosem látom rajta, hogy távolságtartó lenne. De inkább a férje az, aki ki szokott jönni a kapuba beszélgetni, ha arra sétálunk.

A másik anyukával elég jóban vagyunk, egyidősek a kicsik is. Szóval mi sokat járunk ki együtt, sokat sétálunk, beszélgetünk, átmegyünk egymáshoz.

És úgy próbálnánk a harmadik anyukát is kicsit kimozdítani. Nekünk fura, hogy ő úgy egyedül elvan. Persze nem vagyunk egyformák nyilván, de mi pont azt beszéltük, hogy olyan jó volt már korábban is kimenni sétálni, találkozni másokkal.

Szerintetek érdemes próbálni, hátha egy idő után jönne ő is? Vagy hagyjuk, aztán ha akar, majd megtalál minket? Nyilván nem akarunk erőszakosak lenni vele, de azt se akarjuk, hogy esetleg egyedül érezze magát.

2023. jún. 4. 06:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
97%
Introvertált anyukaként majd' minden babakocsis, totyogós kimozdulásra vittem a 45 kilós kuvasz kutyámat is, hogy ne csapódjanak hozzánk se más anyukák, se öreg nénik... 😅 Nálunk is a szomszédban van azonos korú kisgyerek, hát nagyon nehezen viselem a céltalan csevelyt, nagyon kimerít.
2023. jún. 4. 08:29
 22/36 anonim ***** válasza:
71%
Te vagy fura.
2023. jún. 4. 08:57
 23/36 anonim ***** válasza:
96%
Megértelek, de ne erőltessétek. Ha ő is olyan mint én, akkor szeret egyedül lenni. Keres majd ha akar, nyugi. Egyébként nem fura az h valaki nem akar állandóan összefutni másokkal, nekem inkább az a fura ha valaki nem érti meg, hogy így is lehet kiegyensúlyozott valaki, ha nincs körbevéve másokkal.
2023. jún. 4. 09:15
 24/36 A kérdező kommentje:

Nem az, hogy nem értem meg. Csak nehéz eldönteni nyilván, hogy csak nem mer nyitni felénk, vagy még újnak érzi magát, vagy ő szimplán ilyen. Természetesen erőltetni nem akarjuk,erről szó sincs. Nem kell mindenkinek mindenáron bandázni.

Meg ne is úgy vegyétek, hogy mi minden nap ott állunk a kapuban, hogy jöjjön ki. :)

2023. jún. 4. 09:24
 25/36 anonim ***** válasza:
87%
Lehet hogy ugy erzi azert hivjatok csak mert meg uj,es fel,hogy ugy fogjatok kezelni is...erted,nem ismer elegge es benne van az,hogy ti mar ismeritek egymast,o meg még "kivulallo"
2023. jún. 4. 09:34
 26/36 A kérdező kommentje:
Igen, ez is lehet. Mindenesetre hagyjuk. Aztán majd ha szeretne, akkor szól. :)
2023. jún. 4. 09:40
 27/36 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, hogy neki van élete, te meg azzal töltöd a vasárnap délelőttöt, hogy idegenekkel kibeszéled a szomszédot.
2023. jún. 4. 09:42
 28/36 A kérdező kommentje:
Igen, mert attól, hogy vasárnap délelőtt ráérek telefont nyomkodni, az rögtön azt jelenti, hogy nincs életem. Így van. Köszönöm a "hasznos" választ. 🙈🙈🙈
2023. jún. 4. 10:14
 29/36 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem hagyd. Néha-néha írj rá (ne túl sokszor, mert borzasztó kellemetlen állandóan visszautasítani programokat), hogy x dolgot csináltok, szívesen látjátok, ha van kedve. Vagy akár megkérdezhetnétek, hogy van-e valami, amit ő szívesen csinálna, hátha csak a ti általatok felajánlott programok azok, amik nem tetszenek neki, de lenne más, amit szívesen csinálna. Ő pedig eldönti, hogyan reagál erre. Hidd el, ha kedve lesz, menni fog.

Én most vagyok terhes, de őszintén megmondom, igyekszem elkerülni az idegen kismamákkal való kontaktot. Részben ezért is jön velem a férjem mindenhova (jó dolog a rugalmas munkaidő), mert akkor kevésbé éreznek az emberek kényszert arra, hogy szóba próbáljanak velem elegyedni... Vannak barátaim, van férjem, abszolút nem vagyok magányos, és nincs szükségem random emberek társaságára, akikkel legtöbbször az egyetlen közös pontunk az, hogy terhesek vagyunk. Persze, tisztában vagyok az illemmel, elbájcsevegek, kedves vagyok, segítek, ha tudok, mit tudom én, de titkon mindig azt várom, hogy hagyjanak békén :D. Annyi felszínes ismeretség bőven elég, hogy ha hirtelen segítség kell, akkor tudjak kihez fordulni, és természetesen ez kölcsönös, ha én tudok segíteni, ugyanúgy megteszem.

Nyilván, ha akadna valaki, akivel kiderülne, hogy a gyereken kívül is bőven van közös témánk, akkor nagyon szívesen barátkoznék vele.

Amúgy őszintén, én a legeslegjobban azt várom, hogy megszülessen a gyerek, és hármasban kinn ülhessünk vele a kertben, csendben, madárcsicsergésben, és tologassuk a kocsiban vagy az adammoban hintáztassuk. Kettesben is tök jó ezt csinálni.

Meg amúgy nem tudhatod, hogy mit csinál a másik, amikor éppen nincs kinn. Pl. simán lehet, hogy dolgozik, csak otthonról akár azért, mert muszáj, akár azért, mert szereti csinálni, vagy vállalkozó, és nem hagyhatja a klienseit "elpárologni", és akkor pluszban emiatt is lefárad nap végére, és másra sem vágyik, csak a csöndre. Lehet, sokszor járnak el hármasban, és akár vendégségbe, így megvan a társasága.

2023. jún. 4. 10:28
 30/36 anonim ***** válasza:
94%

Nekem kb egy álomnak hangzik a szomszédod élete. Mi lakásban lakunk így muszáj vagyok másokkal talizni, meg kivinni a gyereket bandázni, és borzasztóan elfáradok mentálisan... de ha kertesben laknánk, biztos hogy többet lennénk kint az udvaron, lenne csúszda, hinta stb. Előbb invitálnék meg másokat a kis védett terembe minthogy játszóra menjek.

Nem tudhatod miért van ez így, szerintem legyetek ugyanúgy invitálóak és kedvesek mint eddig, tehát legyen meg a meghívás, csak ne feltétlen számítsatok rá. Így lehet egy introvertált emberrel a lehető legkedvesebbnek lenni.

2023. jún. 4. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!