Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig próbálnátok nyitni a...

Meddig próbálnátok nyitni a másik anyuka felé? Vagy hagyjuk?

Figyelt kérdés

Az utcánkban hárman vagyunk jelenleg kicsivel itthon. A harmadik anyukáék nemrég költöztek ide, a baba születése előtt.

Eleinte néhányszor összetalálkoztunk séta során. Beszélgettünk, aranyosak voltak. De egy idő után már nem jöttek ki. Csak az udvaron tologatják a kicsit, vagy egész nap a kertben ülnek vele.

Többször írtam neki, volt, hogy ő írt rám, személyesen is megálltam párszor beszélgetni. Olyankor mindig kedves, sosem látom rajta, hogy távolságtartó lenne. De inkább a férje az, aki ki szokott jönni a kapuba beszélgetni, ha arra sétálunk.

A másik anyukával elég jóban vagyunk, egyidősek a kicsik is. Szóval mi sokat járunk ki együtt, sokat sétálunk, beszélgetünk, átmegyünk egymáshoz.

És úgy próbálnánk a harmadik anyukát is kicsit kimozdítani. Nekünk fura, hogy ő úgy egyedül elvan. Persze nem vagyunk egyformák nyilván, de mi pont azt beszéltük, hogy olyan jó volt már korábban is kimenni sétálni, találkozni másokkal.

Szerintetek érdemes próbálni, hátha egy idő után jönne ő is? Vagy hagyjuk, aztán ha akar, majd megtalál minket? Nyilván nem akarunk erőszakosak lenni vele, de azt se akarjuk, hogy esetleg egyedül érezze magát.

2023. jún. 4. 06:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
82%
Én pl az iskola alatt 1, azaz egy igazi barátot szereztem, ő is elköltözött néhány éve az ország másik felébe. Munkahelyen munkatársaim voltak, nem barátaim. Ellenben az utcán, játszótéren, védőnőnél 3 kóbor barátnőt is összeszedtem. Babaklubba pedig jó pár kedves ismerőst akivel bármikor le tudok állni csevegni..
2023. jún. 4. 07:48
 12/36 anonim ***** válasza:
89%

"Csak az udvaron tologatják a kicsit, vagy egész nap a kertben ülnek vele."

Most komolyan kukkoljátok?

Nem érzitek ezt egy csöppet betegnek?

2023. jún. 4. 07:54
 13/36 anonim ***** válasza:
97%

Én is tartom a kapcsolatot írásban néhány anyukával. Viszont én nem szeretek nagyon másokkal bandázni, gyerek előtt sem szerettem. Minden erőmmel próbálok lelkesnek és jófejnek tűnni a találkozások alkalmával és nagyon elfáradok benne.

Néha megpróbáltak elhívni sétálni, el is mentem volna, hogy ne érje szó a ház elejét, de nem tudtuk egyszerűen a kicsik napirendjét összehangolni. Úgyhogy nem voltunk.

Nem mindenki szereti a találkozgatást. Örülök ha néha tudunk pár szót beszélni a messengeren, de nem vágyom arra hogy napi szinten tologassunk együtt babakocsit. Nem is szeretek babakocsival sétálni mert csak felidegesít.

Nem vagyunk egyformák. Szerintem az jó ha néha megadjátok neki a lehetőséget, de nem szabad megsértődni ha nem él vele sosem.

14/36 anonim ***** válasza:
97%

Egy sereg fiammal egyidos gyerek van a faluban ahol elek(14 honapos,plusz minusz egy honap)ok kocsikaznak,ringatora jarnak egyutt.

En inkabb egyedul vagyok

A hetvegen volt szerencsem egy programon hozzajuk.

Megy az osszehasonlitgatas,hogy az en gyerekm mar ezt tudja azt tudja..

Nekem ehez nincs idegem.bizonygatni masoknak,hogy a fiam mit tud.

15/36 anonim ***** válasza:
94%
Hagyd már békén szerencsétlent ! Udvariasságból lehet mosolyog, de nem kívánt emberi társaság vagytok neki. Lehet introvertált vagy aspergeres. Nem mindenki szereti, ha egész nap rajta lógnak
2023. jún. 4. 07:55
 16/36 A kérdező kommentje:

Ezt nem úgy kell érteni, hogy állandóan zaklatjuk. :D

Nekünk közvetlen szomszéd, így azért gyakrabban látom. De legtöbbször köszönünk, és annyi. Ha sétálunk, a férje oda szokott jönni a kapuba, kicsit beszélgetünk.

Fél év alatt párszor írtunk egymásnak, pl.volt, hogy neki kellett sos orrszívó, vagy ilyesmi. Szóval azért nem úgy néz ki, hogy én zaklatom, ő meg hárít.

:D Ha sétálunk, vagy autóval megyünk valahova, pont a házuk előtt, mindig előre integet nekünk.

És nem az utcán ismerkedek. Mint írtam, közvetlen szomszéd. Amikor ideköktöztek, jöttek bemutatkozni.

A másik anyukát se az utcán szedtem fel. A férjét ismerem gyerekkorom óta. A feleséggel majdnem egyszerre szültünk. Amikor sétáltak, gyakran találkoztunk, beszélgettünk. Aztán egy idő után már nem csak véletlenül, hanem kerestük egymást.

Szóval nem úgy kell engem beállítani, hogy grasszálok egész nap a gyerekkel, és ismeretlen embereket szólítok le. :D

Nyilván én magamból indulok ki, nekem jól esik a társaság, ha van kivel beszélgetni. Valószínűleg ez az új anyuka ezek szerint nem ilyen. Vagy csak idő kell neki, hogy feloldódjon.

2023. jún. 4. 08:01
 17/36 A kérdező kommentje:

Na meg ez is. Nem, nem kukkolom egész nap. De ikerház, közös kerítéssel. Ha nem akarom, akkor is hallom, hogy kint vannak. Vagy ha sétálunk, autóval megyünk, akkor is látom. Nem azért, mert bámulok befelé. Hanem mert van szemem, és látok vele.

Egyébként hozzáteszem, hogy ez egy nagyon kis családias övezet. Összesen 20 család lakik itt. És mindenki ismer mindenkit. És ezt szó szerint kell érteni. És mindenki megáll pár szóra mindenkivel beszélgetni, ha épp kint van, kertészkedik, ilyesmi. Szóval nekem nyilván ez a normális.

Csak fura, hogy ők nem ilyenek. :)

2023. jún. 4. 08:06
 18/36 anonim ***** válasza:
98%
Nem fura.
2023. jún. 4. 08:15
 19/36 anonim ***** válasza:
92%

Én pont ilyen vagyok 😅 kis utca, kis közösség, de full introvertáltként évek kellettek, hogy csak úgy lazán tudjak beszélgetni a szomszédokkal. Szerintem ha közben nem költözik ide a férjem, még mindig nem sikerült volna 🙈 ő extrovertált, és mint a kérdésben, folyton a kerítésnél lóg dumálgatni 😄. Amúgy nekem jól esett, hogy elkezdtek hívni a többiek bandázni, nem tudtam mindig menni, mert amúgy rengeteg hobbim meg munkám van itthon és gyakran túrázunk valamerre, de ha tudtam, mentem.

Szerintem is hívjátok még, ha mentek, ha amúgy kedvesnek tűnik, valószínűleg jól esik neki is, csak sanszos, hogy ő is introvertált.

2023. jún. 4. 08:20
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy leírod, elég nyitott az az anyuka így is, milyen további nyitás kellene még?

Mosolyog, jókedvűen beszélget, ha épp összefuttok, férje se visszahúzódó...

2023. jún. 4. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!