Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nagyobb az egyik mint a...

Miért nagyobb az egyik mint a másik?

Figyelt kérdés
Két hónapos babámnak elég sűrűn azt vettem észre hogy az egyik pupillája nagyobb mint a másik. Amikor pici akkor egyforma de amikor megnő akkor az egyik nagyobb. Miért van ez ?normális ? vajon kell aggódjak?
2023. márc. 31. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Sajnos nem normális.

GYEREK szemészetre vidd el (3 hónap minimum az időpont.. maganban sem nagyon rövidebb, mert nem akutt a probléma)

Valószínűleg az egyik szeme rossz(abb).

Tök jó, hogy időben felfigyeltèl rá.

2023. márc. 31. 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
anisocoria. Ne aggódj, sok esetben csak genetika és helyreáll magától, de, ha valóban észrevehető a különbség elviheted orvoshoz.
2023. márc. 31. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Lányomnak is olyan születése óta, tökéletes a látása mindkét szemére, most volt a három éves látásvizsgálat.
2023. márc. 31. 12:01
 4/9 anonim ***** válasza:
58%

Elso, ne mondj olyat biztosra amihez nem ertesz. A latashoz pl. semmi koze nincs 🤦🏻‍♀️

Lehet teljesen fiziologias is, sok gyereknek van, legtobbszor kinovik. A testunk ket oldala eleve nem szimmetrikus.

Kerdezo, ne panikolj be, valoszinu normalis, ha nem hatalmas a kulonbseg akkor plane, legkozelebbi statuszon emlitsd majd meg.

2023. márc. 31. 12:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Ezt így látatlanban, gratulálok! Ijeszd nyugodtan halálra, nagyon empatikus, intelligens ember lehetsz. 🤡

Jelezd mindenképp a gyerekorvosnak. Simán lehet, hogy kinövi de vizsgálják meg.

2023. márc. 31. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

3

A lànyomnak tossz a szeme

Pontosan tudom milyen esetekben kell szemészhet fordulni..

Jah és direkt kibróbáltuk a védőnővel, hogy kiszúrná-e, hogy rossz.

Nem!

Pedig màr műtve is volt.

( neki nagyon bizonyos helyzetekben behúzott az egyik szeme 4! Hónaposan.

Így vittem orvoshoz)

Bizony meg kell nèzetni.. vannak esetek, amikor semmit nem jelent.. de ez a ritkább.

Inkább egy szügségtelen vizsgálat, mint egy szükséges elmaradása.

2023. márc. 31. 12:19
 7/9 Derjaderja ***** válasza:
84%

Az esetek többségében normális jelenség (fiziológiás anisocoria), főleg ha semmilyen tünet nem járul hozzá.

Ritka esetekben központi idegrendszeri súlyos tünetekkel társulva jelezheti a koponyaűri nyomás fokozódását illetve féloldali agyi térfoglaló folyamatot. De ilyenkor az érintett oldali pupilla maximálisan tág, fényre nem szűkül.

Lehet még ok, hogy az egyik oldalon a pupilla szűkítő rostok aktívabbak. Ennek sincs túl nagy jelentősége.

Szemésznek, javaslatával függőben neurológusnak meg lehet mutatni, de nagy eséllyel semmi kóros oka nincsen.

2023. márc. 31. 12:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
6-os az ,m hogy rossz a latasa, meg kancsal, ahogy irod, az nem fugg azzal ossze, ha valakinek nagyobb a pupillaja. Erre mondjak, ha hallgattal volna ...
2023. márc. 31. 12:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Azóta nem láttam neki különbséget . Mindig egyforma szerencsére . De azért figyelem neki. És majd meg említem az orvosnak ha menni kell ujra. Köszönöm a válaszokat .
2023. ápr. 2. 04:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!