Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen nagyszülőkkel mit lehet...

Ilyen nagyszülőkkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3hónapos nemsoká, átmentünk a nagyiékhoz aki míg én egy fontos hívást intéztem megetette omlettel a gyereket. Hiába mondom neki, hogy még késöbb kezdenénk, a válasz az hogy, de nem szerinte azt úgy kell ha nem akarom, hogy allergiás legyen, nekem is adott 3hósan, 6hósan meg a nokedlis pörköltet faltam és itt vagyok egészségesen. (csak koleszterin és vérnyomás problémáim voltak már gyerekkoromtól). A probléma azzal hogy nem viszem át az lenne, hogy betoppanna mert egy utcányira lakik.
2023. máj. 30. 17:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Én azt mondanám neki, hogy "én mint a gyerekem anyja, ha valamire azt mondom, hogy nem, az nálad, a szomszédnal,a boltban... mindenhol nemet jelent".
2023. máj. 30. 19:21
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Mit lehet kezdeni? Azt lehet kezdeni, hogy higgadtan közlöd a nagyival, hogy ez volt egy darabig az utolsó találkozásotok, mert legközelebb akkor látja az unokát és téged, amikor felfogja, hogy ez a te gyereked és itt neki (a nagyinak) kell alkalmazkodnia ahhoz, amit te mondasz.

Nem lesz titokban omlettel meg pörkölttel etetés, mert te ezt nem akarod. És szóljon, ha átgondolta mindezt és be is tudja tartani.

2023. máj. 30. 19:26
 13/16 anonim ***** válasza:
79%
Jól kiosztottam volna anyámat/anyost akárkit...
2023. máj. 30. 20:41
 14/16 anonim ***** válasza:
86%
Én nem értem az ilyen kérdéseknél, nálam se "merné". Elég hamar kiismerte,hogyha nem fogadja el az elveinket,nem kötelező találkoznunk és mivel amit mondok betartom és következetes vagyok, nálam a nem az nem volt mindig, ezért tudja meg is teszem aztán nyomhatná itt a csengőt. Azt is tudja,hogy be se engedném. Mi vagyunk a gyerek szülei,mi képviseljük az ő érdekeit,ennyi. Ő annak idején csinálhatta ahogy szeretné. Amit én nem engedek,azt nem, felnőtt vagyok és anya is. Ennél fogva amikor eszébe jut hogy a tejfehérje allergiás 10 hónaposnak adhatna egy kis túrórudit,akkor nyilván közlöm,hogy nem, nézze már át az összetevőket,de legalább megkérdezi előtte.
2023. máj. 30. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyád még téged is gyerekként kezel. Fel kéne világosítani.
2023. máj. 30. 22:15
 16/16 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk is voltak ilyen próbálkozások anyósnál, de megmondtam neki, hogy én vagyok a gyerek anyja és úgy lesz ahogy a férjem és én mondjuk, és pont. Határozottan. Nem lett balhé, bár nem tetszett neki. Azóta ha vele van a gyerek, mindenre megkérdezi, hogy adhat-e neki ezt azt, és lereferálja mit evett/ivott a kislányom még vele volt.
2023. máj. 31. 00:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!