Hogy csináljátok a dolgotokat nagyobb szeparációs szorongó gyerek mellett?
Oké, én azt látom a saját gyerekeimnél, hogy szükségük van a határokra. Szükségük van arra, hogy én is fitt legyek. Én is próbáltam úgy csinálni, ahogy a Kérdező. Nálunk nem lett jó vége. Nem arról van szó, hogy ordítson a gyerek órákat. Arról van szó, hogy egy anyának is szüksége van nyugodt evésre és pihenésre. Semmi baja nem lesz a gyereknek 10 percig a járókában/babakarámban, amíg az anya betesz egy adag mosást meg kitereget. Nálunk sokkal nyugodtabb lett a családi élet, amióta én vagyok a kapitány és fix rendszer van, mikor mit csinálunk.
És nem, nem a gyermekágyas időszakra gondolok. Ott természetes az őskáosz. Akkor úgy van rendjén, ismerkednek a szülők a gyerekekkel. De eljön egy pont, amikor át kell vennie a szülőnek az irányítást. Legkésőbb akkor, amikor a gyerek elkezd önállóan járni.
De ha a kérdezőnek ez így oké, akkor minden rendben, akkor nem kell változtatni semmin. De gondolom azért írt ki kérdést, mert nem oké valami. Leírtam, hogy lehet másképp is csinálni.
Köszönöm a te válaszod is, mindenki csinálja, ami az ő családjának a legjobb. :)
Képzeljétek, közben sikerült megoldani a problémát. Kiderült, hogy kijött már egy őrlő foga a kis cápának, amit ma láttam először, és most jön a 10. foga. Bekentem az ínyét Dentinoxszal, és mintha kicserélték volna 5 perccel később. Sajnálom szegényt, hogy eddig nem vettem észre, de sírni tudnék a megkönnyebbüléstől. Ma már minden túlzás nélkül 5 percig nem maradt meg nyugton, most meg a bekenés óta 2 órája szaladgál boldogan a házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!