Ha sokmindenben nem értesz egyet anyósoddal, ráhagynád a gyereket vigyázni?
Anyósom az a tipikus, idegesítő anyós, aki szerinte tökéletesen nevelte fel a kisfiát, és ezért imád mindenbe belepofázni, hogy az unokája is ugyanilyen tökéletes legyen. De egy csomó mindenben nem értünk egyet.
Pl. amikor 6 hónappal szülés után elment a tejem, folyton azzal piszkált, hogy akkor mostmár ne adjak neki tápszert, hanem itt az ideje az összes étkezést szilárdra váltani és azóta is mindig nyavalyog, ha tápszert keverek a most 10 hónaposnak.
Szerinte túl sokat alszik a gyerek, (tényleg az átlagnál többször kevesebbet alszik, de a napi össz. alvása így is az átlag alsó határán van), és ha sírni kezd a lányom, hogy álmos, akkor nem akarja odaadni, mert szerinte csak unatkozik és játszani szeretne. Amikor ilyenkor 2 perc után torkaszakadtából visítani kezd, akkor viszont belátja, hogy lehet, hogy álmos, de ilyenkor már sokkal nehezebb elaltatni a gyereket, és mindig én szoktam ezt csinálni, nem ő.
Anyósom szerint egy okos babának nem kell cumi, úgyhogy rendszeresen cukkolja azzal a gyereket, hogy kiveszi a szájából, olyan magasra emeli, hogy ne érje el, és vigyorog az arcába, amikor a lányom nyöszörögve próbálja elérni, hogy nem kell ez egy ilyen okos kislánynak.
Ezer ilyen példa van, de a lényeg, hogy összességében nem tesz kárt a gyerekben, de én nem tudom jó érzéssel ráhagyni a babám. Viszont most nagyon nyüstöl, hogy menjünk el a férjemmel kettesben, majd ő vigyáz a babára. A férjem is menne, én is, de nagyon nem akarom ráhagyni a gyereket, mert nem bízom benne. 15 percre lennénk a háztól, bármikor haza tudnánk ugrani, de szerintem nem szólna, ha üvöltene a gyerekek, mert szerinte ő is tökéletesen el tudja látni. Szerintetek túl aggódom? Ti ráhagynátok a gyereketeket?
Ne érts félre, de ki szerint normálisabb a te anyá? Nyilván szerinted, mert vele nőttél fel és ő áll hozzád közelebb, ergo elfogultabb vagy vele.
Lehet, hogy a férjednek meg olyan dolgok nem tetszenek, amiket a te anyád csinál, csak nem folyik bele ennyire, nem kelti a feszkót vagy simán mivel kevésbé vesz részt a nevelésben, nem foglalkozik vele ennyire. De most ahhoz mit szólnál, ha a férjed azt mondaná, nem tetszik neki, hogy anyád ezt meg ezt csinálja és ne bízzátok rá?
Igazából azt csinálod, mint az anyák többsége, már most az elején különbséget teszel a nagyszülők között és generálod a féltékenységet, vitát, mert nem objektíven nézed ezt a helyzetet, hanem a te családod felé elfogulva. Tuuudom, a te anyád nem olyan, az anyukák anyja soha nem olyan. Szerintük legalábbis.
Ha anyósod szereti a gyereket, a gyerek is őt, és nem veszélyezteti, akkor ne csináld feleslegesen a feszültséget, én nem is gondolom, hogy a nagymam@knak mindent ugyanúgy kell csinálniuk, más a szerepük.
"Pl. hogy hipót iszik, mert szerinte az fertőtleníti a szervezetét"
Aki nem érti meg, hogy a hypo mérgező, az vajon nem itatna ezt vagy bármely más veszélyes anyagot a gyerekkel is, mondván, majd az erősíti az immunrendszerét?
Én ráhagynám. Nem is csak egy napra, hanem egy hétvégére.
Anyumék is nagyon tudták, hogy a nővérem mit ront el a gyereknevelésben, amíg nem kellett rá néha egy-egy napot vigyázniuk. Azóta ők tartják a legszigorúbban a napirendet.
Te is írod, hogy pl. az, hogy anyósod szerint nem fáradt a gyerek, azért zavar, mert utána te viseled a következményét.
Ha kétszer neki kellene altatni, akkor rájönne ő is, hogy jobb a te módszered.
Nem hagynám. Veszélyes..hipót iszik kész.tuti nem.engednem 1 percre sem egyedül lenni a gyerekkel
Az egy dolog ha nem.èrtünk egyet,de ha vesuelyezteti a gyereket akkor nem vigyázhat Rá
Sosem hagynám rá. Nekem nem ér annyit a saját boldogságom, hogy abban az időben traumatizálja a gyerekem a bolondja. Az ilyennek általában magyarázhatod, hogy butaság amit csinál, el sem jut a tudatáig, a két fülű szatyor okosabb nála.
Tehát kérdésedre válaszolva, rá nem hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!