Kis korkülönbséggel babát vállalni? Nektek hogyan alakult?
Rossz szülés élmény után azt mondtuk soha soha többet nem lesz babánk. Aztán 1 hónapos a gyermekünk, néha el gondolkozunk azon, milyen lenne ha lenne egy testvére.
Nagyon nehéz 2 babával? Nektek mennyi lett a korkülönbség, hogyan életetek meg ezt az időszakot?
1,5 év van köztük.
2 kicsivel szerintem laza az eleje..
Ami gáz, amikor a kicsi elindul.. hozzányúl a anyg dolgaihoz, a nagy akkor lépett nálunk a dackorszak durvább szakaszába..
Mi 3-at szerettünk volna.
De a kicsi fél éves korától így nagyon kemény volt.
Akkor azt mondtuk nem lesz 3.
Végül a kicsi 2 éves korában elkezdett jó lenni, akkor elgondolkostunk a 3. Gyereken.
Végül 2,5 éves korában döntöttük el, hogy, ha a gyes alatt sikerül, akkor lesz.
Szinten rossz elso szuleselmeny, es borzaszto elso idoszak mellett mondtuk azt 1 eves koraban, hogy johet a teso. 2 ev volt mire osszejott, majdnem 4 ev lett koztuk, utolag jobb is igy, kemeny volt az elso 3 ev.
A kicsivel jobban megvalasztottam a szulest kiseroket, jo szuleselmeny volt. Illetve o sokkal nyugodtabb baba lett, az elso tobbemberes volt picikent. De a kicsivel is nehez lett, mikor dackorszakos lett. Eredetileg harmat szerettunk volna, de igy csak ketto maradt.
1. Vagyok
Amúgy mi, ha a 2. Gyerekkel tovább vàrunk, akkor sokàra lett volna, ha lett volna.
Nálunk a nagy a nehéz eset… a nagyon nehéz eset..
( jàrunk/ jártunk vele szakemberhez is)
Kicsi is többemberes, de babaként vele aztán tényleg nem volt gond.
Jahm… annak ellenéree, hogy az első szülés engem nem traumatizált ( szerintem a személyiségem miatt, mert utólag is brutál volt, minden beavatkozádsal fűszerezve)
Viszont a másik kárpótolt..
Gyors, intenzív, sérülésmentes háborîtatlan volt.
Most a 3. Esetén vértezem magam, mert tudom, hogy túlmedikalizált lesz.
1,3 válaszoló, szinte ugyanez volt nálunk is, csak mi 3.at nem is terveztünk soha.
A nagyobb nehéz eset, ha nem jött volna kis korkülönbséggel a 2., Akkor vagy nem is lenne, vagy kb most kezdenénk el gondolkodni rajta. (4 éves)
Az első időszak könnyű volt. A kicsi fél éves korától volt nehéz, mert egyrészt átcsapott jóalvóból nem alvóba, plusz ahogy elkezdett kúszni, mászni, mindent elért, eljött a féltékenység.
Most már jó, mert játszanak együtt, kb ugyanazokkal, nagyon összenőttek. Mi alapból kis korkülönbséget akartunk, és most is ugyanígy vállalnám őket. 1,5 év van köztük.
A szülésnél engem nem traumatizált az első, viszont a második annyira jó volt, kevesebb beavatkozás, gátmetszés nélkül, stb, hogy azután jöttem rá, hogy tulakdonképpen nem volt túl jó az első...
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, nagyon jó volt mindet olvasni. Biztos nagyon szép kis családotok van! Én mindenkinek zöldet adtam, nem tudom ki az a nagyon okos aki trollkodni jött.
Biztos nehéz összeegyeztetni a két vagy több gyermek ritmusát... leginkább én attól félnék, hogy hogyan lehet ezt bírni fizikálisan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!