Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vállalnak az emberek...

Miért vállalnak az emberek második gyereket, ha az elsővel sem bírnak?

Figyelt kérdés
Mit hisznek mi fog változni? Ha már egy gyerekkel is csak panaszkodnak, fásultak, kimerültek, alig élik túl a dackorszakot... Akkor miért kell a második gyerek? Könnyebb nem lesz.
2023. máj. 1. 09:17
1 2 3
 21/24 NTBS ***** válasza:
18%
Mert alkalmatlanok a feladatra. Régen több gyerek felnőtt kevesebb gonddal és a szülők is Szülők voltak.
2024. jan. 7. 17:49
 22/24 anonim ***** válasza:
Mert nem mindenki egyforma, ne általánosíts. Valaki már egy gyerekkel is panaszkodik, valaki kettővel se.
2024. jún. 1. 10:29
 23/24 anonim ***** válasza:
68%

Valaki meg gyerek nélkül is panaszkodik🤣🤣

Istenem,lezsibbadtam ezektől a kommentektől.

Egy gyerekre ilyeneket írni,hogy szörnyeteg???

Meg egy kisgyerekes anyuka fásult? 🤔🤣🤣🤣

3 gyermekem van,de nagyon igényes vagyok és nem érzem hogy bármelyik gyerekem is szörnyeteg lenne.

Ez mind hozzáállás kérdése,illetve a gyerekekkel foglalkozni kell,mert igazából a nevelésünket tükrözik....

Mi most tervezzük a 4.gyermekünk,de aki tényleg így éli meg az anyaságot,annak valóban elég egy is.

Bár őszintén,mindenkinek saját maga dolga ez is.

szept. 8. 14:35
 24/24 anonim ***** válasza:
26%

Úgy gondolom azért, mert minden nehézség mellett csodálatos dolog a gyermekáldás, amely során utánozhatatlan érzések szabadulnak fel és csodálatos pillanatok vannak. Azt a szeretetet, amit az ember a gyermeke irant erez, semmivel sem lehet összehasonlítani. Nálunk pl 6 év van a két gyermekem között. Épp mikor a nagyobbik már teljesen elhagyta a babás/ovis korszakot, akkor született a tesó. Nagyon nehéz volt az elsö 2 év így is, de annyi meg annyi pillanat volt amikor a kicsi fejlödése, viselkedése visszaidézte azt amit a tesójával egyszer már áteltünk. Amúgy pedig csoda látni, hogy a testveri szeretet mennyire magától értetődő, és milyen erős tud lenni. Még akkor is, ha a nap nagy reszében vita/feszkó van…

Mi egyébként nem tesót, hanem még egy gyermeket szerettünk volna, és semmilyen hitel nem befolyásolta ezt nálunk-voltunk olyan szerencsések, hogy nem kellett ezért előre bevállalni pl “x” számú gyermeket-. Első után nem is panaszkodtam, de kettővel megélni az első idöszakot nekem nehéz volt, emlékszem ott azért panaszkodtam, depressziós is voltam kicsit, stb. Közel 2 volt a kisebb amikor úgy éreztem helyre állt a világ rendje.

Mondjuk én érzem is, hogy nálunk/bennem/bennünk ennyi a kapacitás, semmi pénzért nem vállalnánk harmadikat. De lehet, hogy valaki túlvállalja magát, illetve vannak idöszakok, amikor lehetetlennek tűnik megugrani dolgokat..talán innen indul a panasz, de nem tudom🤷🏻‍♀️

szept. 8. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!