Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vállalnak az emberek...

Miért vállalnak az emberek második gyereket, ha az elsővel sem bírnak?

Figyelt kérdés
Mit hisznek mi fog változni? Ha már egy gyerekkel is csak panaszkodnak, fásultak, kimerültek, alig élik túl a dackorszakot... Akkor miért kell a második gyerek? Könnyebb nem lesz.
2023. máj. 1. 09:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Mert vàltozik

Mármint nálubk egyéttelműen vàltozik folyamatosan és egyre könnyebb és könnyebb.

Amikor bevàllaltuk a 2. Babàt, akkor még nem volt nehéz a naggyal ( nagyon kicsi a különbség)

Azóta egyre jobb és bevállatuk a 3. Gyereket is

( nincs csok, nem szoktam max anyunak és legjobb barátnőnek panaszkodni 1-1 nagyon nehéz nap utàn)

2023. máj. 1. 11:22
 12/24 anonim ***** válasza:
70%

Egy gyerek nem lesz minidg dackorszakos, és nem minden nap nehéz vagy idegtepo.

Ahogy gyerekkel, úgy gyerekek nélkül is lehet az ember ideges...

2023. máj. 2. 08:33
 13/24 anonim ***** válasza:
59%

Na, másik baromság a “testvérek mindig ott lesznek egymásnak” pfff Ja, kivéve ha baromira utaljak majd egymást, mintha csillam poros testvéri kapcsolatok léteznének csak, nem tudom de az én környezetemben 90% nincsen túl jó viszonyban a testvéreivel és nekem is borzalmasak voltak.

Kösz de nem, testvér nélkül is nagyon szuper élete lesz vagy még jobb is.

2023. dec. 5. 01:17
 14/24 anonim ***** válasza:
5%
13as igazad van.3an vagyunk tesók a nővéremmel nem tartom egyáltalán a kapcsolatot a húgommal néha néha beszélünk. Most várjuk az első babánkat.Párom kettőt szeretne , nekem elég lenne egy is.Oké mikor gyerekek elvannak eljátszanak együtt de felnőtt korban meg ez leépül ez a testvéri kapcsolat nagyrészt. Ha beis vállalok egy 2.at biztos h az első 3 év körüli lesz.
2023. dec. 5. 07:14
 15/24 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem aki bevállalja a 2. gyereket, és közben panaszkodik az első miatt, annak egyáltalán nem is olyan rossz az elsővel, csak szeret panaszkodni, túlozni, játssza az agyát, mint 1-2 ismerősöm. Már élvezettel panaszkodnak. Vannak ilyenek, közben jön a 3. gyerek. Én biztos, hogy nem vállalnék másodikat, és igyekszem nem panaszkodni az első miatt, pedig már az idegosztályon kötök ki lassan, ettől félek. A helyemben senki nem vállalna még egyet.
2023. dec. 5. 07:14
 16/24 anonim ***** válasza:
45%
15ös.de sajnos nem azért vállalják sokan a 3.gyereket mert mekkora nagy buli..A csok miatt vállalják meg mittudomén milyen egyéb hitelek vannak még amiket felvesznek 3 gyerekre.
2023. dec. 5. 07:16
 17/24 anonim válasza:
0%

Kicsi gyerek mellett mindenki "fásult" és "kimerült". Azt nem tudom, miért "csak panaszkodnak", talán arra gondolnak, olyan érett ember vagy, akivel megoszthatják a gondolataikat. Nehéz a gyereknevelés és iszonyatosan kimerítő, nincs strapásabb dolog a világon kb... De emiatt ne vállaljon második gyereket? Miért is ne? Mert elfárad? Mert kicsit beszűkültebb lesz a világ gyerek mellett? Mert a barátnak elpanaszkodja a nehézségeket? Természetesen nem látok bele, lehet, hogy az adott párnak már tényleg nem hiányzik másik gyerek, de azért alapvetően, normál esetben nem kellene, hogy ezek a dolgok bármennyire is befolyásolják a gyerekvállalást.

Egyébként aki említette a hitelt és támogatásokat, igaza lehet, de az más kérdés. Szerintem is sokan csak ezért a zsebpénzért szülnek ismét, az csak annyit jelent, hogy mérhetetlenül primitívek, nem képesek komplex gondolkodásra. Egy értelmes, érett gondolkodású pár esetében, akik rettentően elfáradtak, de szeretnének egy második gyereket, teljesen érthető és rendben van. Lehet, hogy a baratodék nem ilyen emberek. De miért nem kérdezel? Mi okoz nekik örömöt a gyereknevelésben? Mit szeretnek a szülőségben? Ismerd meg őket a szülői oldalukról is. Leheslt, hogy simán idióták, de az is előfordulhat, hogy csak te nem látod át a helyzetet.

2023. dec. 6. 05:05
 18/24 anonim ***** válasza:
62%
Narátnőm például mindig is kislányt akart, ehelyett fia lett. Az első gyerekére nem tudták felvenni a babavárót, mert nem voltak házasok. Kis korülönbséggel jött a második gyerek, aki már kislány lett, össze is házasodtak, hogy fel tudják venni a babavárót, de kiderült, hogy a férjének fingja se volt a biztosított napjairól, így végül meg se kapták. Azóta folyamatosan csak panaszkodik hogy nem bír a két gyerekkel és még lakásuk se lesz soha, csak ha bevállal még egy harmadikat...
2024. jan. 7. 09:55
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
18as remélem nem fog náluk 3.gyerek születni a hitel miatt. Fel is kell tudni nevelni valamiből.
2024. jan. 7. 10:16
 20/24 anonim ***** válasza:
62%
Azzal nincs gond, hogy nem tudnák ellátni a két gyereket, viszont albérlet mellett esélytelen nekik gyerekekkel egyről a kettőre jutni, amit tökre meg tudok érteni, mármint hogy nehéz. Mi direkt úgy vállaltunk a férjemmel gyereket, hogy előbb kiszabadultunk az albérlet ördögi körből - nem saját lakásba nem éreztük volna biztonságosnak a gyerekvállalást, így viszonylag "későn", 35 évesen lettem anya, de nem is akarok több gyereket szülni.
2024. jan. 7. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!