Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vállalnak az emberek...

Miért vállalnak az emberek második gyereket, ha az elsővel sem bírnak?

Figyelt kérdés
Mit hisznek mi fog változni? Ha már egy gyerekkel is csak panaszkodnak, fásultak, kimerültek, alig élik túl a dackorszakot... Akkor miért kell a második gyerek? Könnyebb nem lesz.
2023. máj. 1. 09:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%

Mert, 2 gyerekkel többet lehet panaszkodni.

Meg ugye, minden írás végére, ami arról szól, hogy anyuka mennyit szenved q gyerekkel, odabiggyesztik: "Ez a legcsodálatosabb az életben".

2023. máj. 1. 09:23
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos de, sokaknak ez a motiváció, hogy két gyerek elvan egymással, lefoglalják a másikat majd... Sokan testvért vállalnak a már meglévő gyereknek, nem pedig második gyereket, maguknak. Ha az első nagyobb, és van köztük 10-12 év korkülönbség, akkor jön a bevett technika, hogy a nagyot be lehet fogni bébiszitternek ingyen, rá lehet bízni a kisebbek.
2023. máj. 1. 09:23
 3/24 anonim ***** válasza:
62%

Mert ez lett a divat " egy fiu, egy lány"

Szinte mindenkinél 2 gyerek van ha nem több.Az előzövel egyetértem sokan testvért akarnak a már meglévő gyerek mellé nem pedig " 2.gyereket"

2023. máj. 1. 09:40
 4/24 anonim ***** válasza:
76%
Aláírták a csok-ot meg a babavárót
2023. máj. 1. 09:53
 5/24 anonim ***** válasza:
51%
Csak ez a gáz az egészben.Pénzre szülni...
2023. máj. 1. 09:57
 6/24 anonim ***** válasza:
73%

Az meg sem fordul senki fejében, hogy a szülők is emberek?

Gyerek nélkül is lehetsz fáradt, kimerült, panaszkodhatsz, lehet rossz, vagy nehéz napod. Gyerek mellett is van ilyen és hatványozódik, ha éppen a gyereknek is rossz napja van, de menni kell, mert a nagyobbat oviba kell vinni, közben a kicsi ordít, stb., de közben neked is lennének alap szükségleteid. Igen. Az ember baromira eltud fáradni és nagyon elege lehet egy idő után... Ettől még sosem bántam meg, hogy két gyerekem lett, pedig egy is hatalmas változást hozott az életünkbe.

2023. máj. 1. 10:06
 7/24 anonim ***** válasza:
69%
Nem a fáradtság a gond, hanem mikor egy neveletlen kis szörnyeteg már az első gyerek is, de kell neki a tesó, mert milyen aranyosak lesznek ketten majd.
2023. máj. 1. 10:12
 8/24 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk az en nevelt cuki értelmes gyerek 6 évesen törölt mondent az agyából es egy neveletlen ,hisztis.... gyerek lett.bocs de én nem tudtam hogy a saját gyerekem lesz a legnagyobb "ellenségem" és igen elfáradok a napi hisztikben ,iranyvaterelésben.

És meg ott van egy pár hónapos baba is. Ez van !hidd el nekem szarabb érzés hogy nem bírok a saját fiammal.

De remélem hogy azert jó anyukájuk leszek és ha már én nem leszek ők egymásnak mindig ott lesznek ahigy nekem is a testvérem!

2023. máj. 1. 10:38
 9/24 anonim ***** válasza:
59%
8-ás valoszinuleg pont a kisteso hozta ki ezt belole
2023. máj. 1. 10:48
 10/24 anonim ***** válasza:
81%
7# Neveletlen kis szörnyeteg egy 2-3-4 éves? Nemár... Merthogy gyakran ilyenkor érkezik a tesó. Alapból határfeszegető időszaka ez egy gyereknek. És ez egybeeshet fontos változásokkal. Akár éppen környezetváltozás éri a nagyobbat (oviba megy), akár kezdi feldolgozni/nem feldolgozni, hogy testvére lesz, akár beüt a dackorszak. Bármi, amitől te neveletlen szörnyetegnek titulálsz egy kisgyereket... Nem feltétlenül állt fenn ugye a döntés és a fogantatás pillanatában a helyzet és azt is tudjuk, hogy a gyerekek nem maradnak örökké gyerekek. Lehet, hogy nekem megér 3-4-5 év fáradtságot, kialvatlanságot, dacolást, olykor fásultságot a két gyerekem.
2023. máj. 1. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!