Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » D-vitamin cseppek, fürdetés?

D-vitamin cseppek, fürdetés?

Figyelt kérdés
Ti mikor, hogyan fürdettek? Én este 7-kor próbálom fürdetni, és a cseppet is beadni, de elég nehéz. Van mikor pont akkor lenne éhes és olyankor a fürdetés maga a rémálom. Persze van amikor minden jól jön ki, de ha nem akkor hogyan kellene csinálni? Illetve elötte szoktam olajozni a pociját, de éhesen nyilván az sem esik jól neki.
2023. ápr. 26. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az 5 hetes még nagyon pici, ne aggódj, ha nem úgy megy, mint a tankönyvben. :) Én születésétől kezdve fix időpontban kezdtem a fürdetést, és aztán ahhoz képest sikerült valahogy az altatás. Ha enni kell közben, akkor félbehagytam, ha belekakilt a vízbe, új vizet engedtem, aztán egyre többet fog bírni a pici, nem fog éhen veszni fél óra után. Zsírban oldódó vitaminként étkezés után érdemes bevenni, de hát egy 5 hetes állandóan eszik zsíros tejet. Este amúgy zsírosabb a tej. De szerintem baromi mindegy, hogy mikor eszi, ha minden nap kapja szépen, akkor nem lesz D vitamin hiányos. Én azért este szoktam adni, mert fixebb az esti rutin, mint a reggeli és könnyebb volt beleépíteni a vitamint.
2023. ápr. 27. 10:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Fölösleges időpontra fókuszálni. Az események egymásutánisága számít - hogy tegnap 7-kor fürdött, ma meg fél 8-kor, na mondd már. Neki az számít, az ad biztonságot, ha tudja, hogy mi után jön a fürdés, és mi jön a fürdés után.
2023. ápr. 27. 18:47
 13/15 anonim ***** válasza:
D vitamint kizárólag reggel adom. Nem jó már este ezzel terhelni a gyereket, kis újszülőtteknél még hasfájást is okozhat pl a Vigantol.
2023. ápr. 28. 20:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy nem nagy cucc. Fogod reggel az első etetés előtt egy kiskanál anyatejet kifejsz arra rácseppented a D vitamint, puff be a babának és mehet a szopi. Vagy ugyanez tápszerrel.
2023. ápr. 28. 20:28
 15/15 anonim ***** válasza:

A vitaminoknak élénkítő hatása van, ezért mindenféle vitamint reggel érdemes beadni (és/vagy felnőttként bevenni). Egyes vizben oldódó vitaminoknak vizelethajtó hatása is van/lehet)

Ha szerinted az anyatej vagy tápszer (vagy felnőttként egy egészséges reggeli) nem tartalmaz elegendő zsiradékot a zsírban oldódó vitaminok felszívódáshoz, akkor nagyon nagy baj van a fejedben (vagy felnőttként az étrendedben).

2023. ápr. 30. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!