Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » D-vitamin cseppek, fürdetés?

D-vitamin cseppek, fürdetés?

Figyelt kérdés
Ti mikor, hogyan fürdettek? Én este 7-kor próbálom fürdetni, és a cseppet is beadni, de elég nehéz. Van mikor pont akkor lenne éhes és olyankor a fürdetés maga a rémálom. Persze van amikor minden jól jön ki, de ha nem akkor hogyan kellene csinálni? Illetve elötte szoktam olajozni a pociját, de éhesen nyilván az sem esik jól neki.
2023. ápr. 26. 21:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A D vitamint a déli evésnél szoktam beadni neki, úgy hogy a cumire cseppentem neki és úgy dugom a szájába.

Fürdetés nálunk 8kor van utána eszik majd alszik.

Kezeld lazábban az időpontot, nyugodtan fürdesd kicsit előbb vagy kicsit később, ha úgy jön ki a lépés.

2023. ápr. 26. 21:32
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Én reggel adom be a d vitamint a tejbe vagy tápszerbe cseppentve. Nekem annyi a bajom vele hogy még szinte sosem sikerült 1 cseppet rakni mert ahogy elrántom már követi a második...

Nálunk 8-9 között van a fürdés, mikor hogy jön ki a lépés.

2023. ápr. 26. 21:43
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk a doki csak szájba cseppentve fogadja el a D vitamin beadását.
2023. ápr. 26. 21:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan etesd meg, ha látod rajta, hogy éhes. Nem azon a pár percen múlik. Nekünk is pl. ma úgy evett fürdés után, hogy még pelus sem volt rajta, de már nyűgös volt és így halál felöltöztetni. Jobban fogja szeretni az esti rutint és könnyebben ellazul az esti alváshoz, ha végig komfortosan érzi magát, ez sokkal fontosabb, mint hogy 9.00-kor ágyban legyen.

Mi 8.30-kor visszük fürdeni, valahogy 9 és fél 10 körül kerül ágyba attól függően, hogy mennyi kedve van pancsolni, mese közben eszik vagy utána, mennyire álmos (kell - e sietni vagy sem). A sorrend: fürdés, fogmosás, öltözés (közben D vitamin cumira cseppentve), mese, ráadom a hálózsákot, ő kapcsolja le a lámpát, jó éjt puszi egy perc ölelgetéssel, bedobom az ágyba és alszik. :) 9 hónapos.

2023. ápr. 26. 21:58
 5/15 anonim ***** válasza:
63%

Mindenfele vitamint reggel erdemes beadni/bevenni.

Nem kell nekem hinni, nezzetek utana valami orvosi oldalon, ne a nlc es hasonlo "hozzaerto" oldalakon, de minimum egy orvost kerdezzetek meg (ha az orvos azt mondja, mindegy, akkor surgosen csereld le!!!)

2023. ápr. 26. 22:25
 6/15 anonim ***** válasza:
Én reggel adom a D vitamint, ébredés után a szájába cseppentve. Egyébként a D vitamint tényleg reggel érdemes adni. Nálunk a fürdés időpontja pont jól jön ki mindig, 19:00-kor fürdetünk, de amíg kisebb volt, tologattuk, ha kellett.
2023. ápr. 27. 06:30
 7/15 anonim ***** válasza:
D vitamint reggel érdemes beadni, mert élénkítő hatása van.
2023. ápr. 27. 06:32
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

D-vitamin: első dolog reggel ébredés után, kávéskanállal.

Fürdés/fürdetés: mindig is vacsora után, éhesen soha fel nem merült.

2023. ápr. 27. 07:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én random adom a D-vitamint, amikor eszembe jut (jellemzően valamikor délelőtt). Az 5 hónaposnak a szájába csepegtetve, a 3 évesnek a tejespoharába. Fürdés a 3 évesnek vacsora után van mindig, fürdés közben fogat is mos, és fogmosás után már max vizet ihat, szóval nem éhes addigra már. Az 5 hónapost 7 körül visszük fürödni, utána egyből cuppan rám és bealszik, de előtte ő is "vacsorázik", kb 6-tól kezdve már csak rövid időkre csatlakozik le a ciciről, szóval ő sem éhes a fürdés idejére.
2023. ápr. 27. 08:55
 10/15 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy 5 hetes a babóca.

5-ös, a d-vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát nem reggel érdemes bevenni , persze lehet akkor is de inkább egy kis zsírt tartalmazó étellel érdemes bevenni. A vízben oldódóakat érdemes reggel.

Az élénkítő hatásról nem tudtam.

Eddig 2-3x volt hogy éhesen fürdött. Akkor is gyorsan megfürdettem és szinte egyből kapta is a tejet. Egy időpontot szeretnék,de valamiért ez a fürdés mumus.

2023. ápr. 27. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!