Van, akinek a par honapos( 5-6-7 ) babajanak gyenge volt a szemkontaktusa es kesobb jobban tartotta vagy ha gyenge, akkor kesobb esetleg kiderult mas is ebbol kifolyolag?

SOHA ne Dévényrw vidd!!
MINDIG a fejlődésneurológus az első!
Ne feledd! A Dévényes NEM orvos! Nem tud kizárni súlyos betegségeket.

Szerintem 1 éves kor előtt úgymond felesleges vinni még, hisz a szemkontaktus hiányán kívül nincs tünete. Majd ha nem indul a beszéd, nem mutogat esetleg, a játékokkal nem rendeltetésszerűen játszik, az olyan 15 hónapos kor, na akkor érdemes. Addig olvass utána a tüneteinek hogy képben legyél mire kell figyelni.
Ha nagyon aggódsz, persze nézzen rá egy neurológus.
Nálunk az időpont kérés alkalmával szólt a doki, hogy hallásvizsgálatot csináltassunk mielőtt megyünk, ez kell.
A rendelésen megnézte a reflexeket, videókat amiket a tünetekről készítettem. Ha aggaszt valami viselkedés forma, nyugodtan vedd videóra, és mutasd az orvosnak, mert nem mindig produkálja pl ugyanazt az orvosnál. Én a lábujjhegyen járást, a kéz repdesést és a semmibe bambulást mutattam így.
Miután megnézte, kikérdezett mindenről, elkuldott kromoszóma vizsgálatra, a fragilis x szindróma pl pont autisztikus tünetekkel jár. Nekünk ez negatív lett, így pszichiáterhez irányított, aki a diagnózist adja. Ő írta elő nekünk a fejlesztést, ez korai fejlesztés volt, illetve tsmt torna.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!