Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, akinek a par honapos(...

Van, akinek a par honapos( 5-6-7 ) babajanak gyenge volt a szemkontaktusa es kesobb jobban tartotta vagy ha gyenge, akkor kesobb esetleg kiderult mas is ebbol kifolyolag?

Figyelt kérdés
Legyszives csak segito kommenteket irjatok, igy is aggodok elegge.
2023. ápr. 25. 16:52
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Deeehogynem, jarunk devenyre,
2023. ápr. 25. 18:40
 12/28 anonim ***** válasza:
59%

SOHA ne Dévényrw vidd!!

MINDIG a fejlődésneurológus az első!

Ne feledd! A Dévényes NEM orvos! Nem tud kizárni súlyos betegségeket.

2023. ápr. 25. 18:58
 13/28 A kérdező kommentje:
Igen ezt a fejlodesneurologust nemteg hallottam, holnap elso dolgom lesz, h bejelentkezek oda, akar maganba is. Egyebkent megkerdezhetem, h egy fejlodesneurologus pl mit v hogyan vizsgal? Miket nez es hogyan? Koszono
2023. ápr. 25. 19:02
 14/28 anonim ***** válasza:
Mennyi idős egyébként? Én úgy tudom babakorban nincsenek még úgy tünetek, még ha az is volna,nem? A fejlődésneurológushoz nekünk kell fél évente járni,mert korábban jött. Megnézi a reflexeket, átvizsgálja mit tud,mit nem mozgásformákból,pl hasra teszi megnézi mit csinál, kikérdezi mit csinál már,mit nem, korának megfelelően van e fejlődve,mit eszik, súlyát szokta,hosszt nálunk, csomó kérdés szokott lenni,semmi extra amúgy. Nálunk még agyi,hasi uh meg vérvétel volt,de nekünk a koraszülés miatt. Nekünk kellett 3 hósan Dévény torna,a fejlődésneurológus adta a beutalót, mert átvizsgálta és látta,hogy kell.
2023. ápr. 25. 19:47
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 1 éves kor előtt úgymond felesleges vinni még, hisz a szemkontaktus hiányán kívül nincs tünete. Majd ha nem indul a beszéd, nem mutogat esetleg, a játékokkal nem rendeltetésszerűen játszik, az olyan 15 hónapos kor, na akkor érdemes. Addig olvass utána a tüneteinek hogy képben legyél mire kell figyelni.

Ha nagyon aggódsz, persze nézzen rá egy neurológus.

Nálunk az időpont kérés alkalmával szólt a doki, hogy hallásvizsgálatot csináltassunk mielőtt megyünk, ez kell.

A rendelésen megnézte a reflexeket, videókat amiket a tünetekről készítettem. Ha aggaszt valami viselkedés forma, nyugodtan vedd videóra, és mutasd az orvosnak, mert nem mindig produkálja pl ugyanazt az orvosnál. Én a lábujjhegyen járást, a kéz repdesést és a semmibe bambulást mutattam így.

Miután megnézte, kikérdezett mindenről, elkuldott kromoszóma vizsgálatra, a fragilis x szindróma pl pont autisztikus tünetekkel jár. Nekünk ez negatív lett, így pszichiáterhez irányított, aki a diagnózist adja. Ő írta elő nekünk a fejlesztést, ez korai fejlesztés volt, illetve tsmt torna.

2023. ápr. 25. 19:55
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Megnézi a reflexeket (csecsemőkoriakat). Leteszi játszani, közben kikérdez téged. Ennyi. Ő tudja, mit kell nézni,de ez laikusnak nem észrevehető általában.
2023. ápr. 25. 19:55
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet hogy a látása rossz... Akar amiatt is érdemes valamerre elindulni legalább kizárni. Az autizmus sem minden esetben akkora tragédia (kivéve ha súlyos eset, vagy értelmi fogyatékos is mellé), de van sok köztük aki beilleszkedik a társadalomba és semmivel nem rosszabb az élete mint bárkinek, csak máshogy látja a világot. Szerintem ne rettegj, majd szembenézel akkor és ott a problémákkal, amikor kell, és nagy eséllyel semmi gond nem lesz , és csak feleslegesen szorongtal ennyit.
2023. ápr. 25. 21:10
 18/28 A kérdező kommentje:
Nagyon, de nagyon koszonom mindenkinek a valaszokat, 7honapos, de mar 6honaposan is figyelgettem, h mintha nem nezne ugy nagyon sokaig senkinek a szemebe. Igazabol nem tudom mi szamit gyengenek v mikor egy jel ez is mennyi intervallumot tekintunk gyengenek, de erdekes, m neha meg olyan, mintha tok figyelne, amikor pl furdeskor vetkoztetem, amikor nincs korulotte sokminden vagy mar a furdokadban es nez folfele. Neha nem ertem, meg van olyan is, h jatszoszonyegrol felhozom kicsit a kanapera(mintha ott onfeledtebben forogna jatszana) es forog es ram nez, talan, h nezem e es mosolygok es beszelek hozza atpordul , de ujra odanez, mondjuk el is nez hamar😌de mintha meg lenne ez a csibeszseg, h azt akarja, h szoljak es atfordul es ujra nevessek es szoljak ra valamit. Viszont neha meg nem ertem , pl ha kezben van es kozeledik valaki, tokre a pulcsijat nezi nem nez ugy fel ra a szemeig. De ha babakocsiban van es odahajolt multkor egy ismeros nezte es mosolygott is ra, szoval azert orlodok neha, m neha azt hiszem, h minden okej, neha pedig ram tor az aggodalom. Igen, tudom, h kicsi meg, csak ez annyira aggaszt mostanaban, de minden erommel azon leszek, h megnyugodjak es vidam es kiegyensulyozott anya legyen neki a mindennapokban, azon semmi az eg vilagon nem valtoztat, h leirhatatlanul szeretem. Szemesznel voltunk, azt irta, latasi figyelme koranak megfelelo, talan minimalisan csokkent, eros lampafenyre neha hunyorog, ez is fura volt a gyerekorvosnal, h belevilagitott a szemebe, o kuldott minket tovabb, m kb mintha nem is zavarta volna, h belevilagitanak a szemebe, ettol is annyira felek, mintha el lett volna ugy siman. es hallasvizsgalaton is voltunk mar, az rendben volt. Koszonom mindenkinek, h irtatok es biztattok es nyugtattok
2023. ápr. 25. 22:01
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
8 honapos korátol LÀTOM, hogy nem okes valami, nem olyan volt mar akkor mint a többi baba, mindenki bolondnak nezett. 2 eves mult es valoszinü autista, (nem sùlyos autista, nem értelmi fogyatékos de Autista).
2023. ápr. 25. 22:24
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
19# Mit láttál rajta,megkérdezhetem?
2023. ápr. 25. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!