Van, akinek a par honapos( 5-6-7 ) babajanak gyenge volt a szemkontaktusa es kesobb jobban tartotta vagy ha gyenge, akkor kesobb esetleg kiderult mas is ebbol kifolyolag?

Nálunk sosem volt szemkontaktus pl szoptatás közben. Egyszer sem, csak meredt maga elé.
Akkor még csak ez volt feltűnő. Játék közben annyira nem.
1.5 éves korától jöttek a durvább tünetek.
A lányom Asperger szindrómás, ma már 7 éves. A mai napig nem tart szemkontaktust.

Jártunk-e? Autista gyerekkel kötelező járni....Ez nem választható dolog. A gyerek érdeke.
20 hónapos korától kap fejlesztéseket.
Az,hogy ennyire idegeskedsz,viszont nem normális dolog!
Az én lányom eleve beteg volt, 3 hetesen súlyos betegsége lett. 6 éves koráig 13x voltam vele kórházban. Mi lett volna,ha így összeomlok már az elején?
Egyelőre tedd ezt félre. Hidd el, teljesen felesleges előre tönkretenned magad. Egyáltalán nem biztos, hogy valóban baja van!!!
1.5 éves kortól jönnek az egyértelmű tünetek. Az még 1 év!!!
Lassíts. Jó tanács.

És ez segítő komment volt. Hidd el. Még baba. Nem is lát még úgy,mint egy felnőtt. Ne láss rémeket.
1.5-2 éves korában úgyis egyértelműen látszik,hogy autista-e, vagy nem. Bármit is írnak mások! Az én lányom nagyon enyhe auti. De egyértelmű volt 1.5 évesen teljesen!!
20 hónaposan már a Szakértői Bizottság előtt voltam vele. Hidd el,ezt nem lehet eltéveszteni.

Ugyanez volt nálunk, amit írsz. Most 4 éves a fiam, 2 évesen kapott gyermekkori autizmus diagnózist.
Semmi értelme pánikba esni, bocs hogy így írom, de attól hogy stresszelsz, sírsz, a babádnak nem lesz jobb. Nem kell ezt olyan tragédiaként felfogni (tekintve hogy még kicsi, nincs diagnózisa sem), de ha valóban probléma van, akkor sem kell összeomlani.
Gyorsan fújd ki majd szedd össze magad, ha úgy érzed probléma van, kérj segítséget. Korai fejlesztő helyeken tudsz érdeklődni a lehetőségekről. Nyugodtan mond ezt nekik, amit ide írtál, fognak javasolni, tanácsolni, mindent elmondanak neked.
Ebben a korban még túl pici a gyerek, hogy bármi érdemleges történjen egyébként, én ebben a korban összeállítottam egy feladat sort (képnézegetés stb), torna sort, mondókákat és naponta gyakoroltam vele.
Kb 1 éves volt amikor kezdtük a vizsgálatokat, a fejlesztés szerintem nem opcionális (a feltételezés hogy jártok-e),kötelező igazából. Bármi kérdésed van, szívesen segítek.
De tényleg ne omolj össze, a gyerek is érzi rajtad.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!