Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 23 hónapos kisfiam nem tartja...

23 hónapos kisfiam nem tartja a szemkontaktust!?

Figyelt kérdés

Ha kérem, hogy nézzen rám és mondja el mi van a kezében, fáj e valamilye, akármi, akkor is csak pár másodpercig néz a szemembe és játszik, szalad tovább, vagy magyaráz tovább lefelé nézve.

Ha valamit szeretne és próbálja elmotyogni (nem igazán beszél egyelőre) akkor ránk néz.

Beirtam én ezt Google-ba, de csak autizmussal kapcsolatos cikkek jöttek.

Viszont azok közül csak ez az egy passzol.

Amúgy nyitott másokra, nem félős csak, ha oly a napja van.

Mosolygós, imádja a többi gyereket, nincsenek fura stikkjei, virgonc.

Szeret rajzolni, mesét nézni, autós játékokat játszik, maciját "eteti", minden este hozegy könyvet, ő választ esti mesét.

Azért írtam le ezeket hátha segít... Kéne aggódnom!?

Volt így valakinek a kisgyereke? Mivel tudok változtatni ezen? Vagy hagyjam egyenlőre és mindent csináljak, ahogy eddig?

2020. jan. 30. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi baja, de ha kérdés merül fel benned érdemes elvinni egy felmérésre, nevtanba, vagy más korai fejlesztéssel foglalkozó helyre.
2020. jan. 30. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Pont 23 hónapos a lányom és isten biz épp azon gondolkodtam, hogy írjam ki ezt a kérdést amit te ide írtál.Ha kérem akkor nem néz rám(akkor se ha direkt neki állok bohóckodni), vagy pld kajálásnál szokott félre nézni és csak les ki a fejéből( ha már idegesít és rászólok ) vigyorog egyet és folytatja a kajálást.

Én azt olvastam ezek az elbambulások akár epilepszia rohamok is lehetnek.Úgyhogy én ez miatt parázok.Autizmusra én nem gondolnék mert ezen kívül semmi se stimmel:)

Sokat nem segítettem, de engem már kiagyal ezzel.Talán 2-3 hete csinálja.

2020. jan. 30. 22:27
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Az autizmus nagyon összetett dolog. Egy tünet nem tünet, esetetekben a szemkontaktus hiánya önmagában kevés ahhoz, hogy azt mondjuk autista a gyermek. Ha több tünet nincs akkor szerintem ne aggódj, ez simán előfordul egy normál, egészséges gyereknél, hogy kevesebbszer veszi fel a kontaktot. Ez simán változhat.

Nekünk nincs még ugyan diagnózisunk, de több szakember szerint enyhén érintett a kislányom.

Az első tünetek nekünk 23-24 hónaposan lettek gyanúsak. Ezek voltak, hogy nem figyelt ha a nevén szólítottuk, egy szava sem volt (se apa-anya, semmi) ami ebben a korban már gyanúra ad okot. Nem mutogatott. Ezen kívül ő is mosolygós, cserfes kislány. Emiatt kértük a háziorvosunk segítségét, ahonnan tovább irányított. A korai felismerés sokat segített, mivel így megkapta időben a megfelelő korai fejlesztést és úgy látszik, hogy sikerül behoznia a lemaradást.

2020. jan. 30. 22:40
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Az én fiam is csinálja ezt. Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi köze lenne autizmushoz.

Szerintem ezt a szemkontaktust nem úgy kell értelmezni, hogy egy kb intim pillanatban farkas szemet néz e veled 5 percig. Ha hozzád szól vagy mesél vmit rád néz? Ha a fiam meg akar mutatni vmit úgy vizslat, hogy elbújni sem lehetne a tekintete elől.

2020. jan. 31. 07:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó

Igen akkor le se lehet rázni, addig méz és mondja hogy anya, oda!

Vagyis, hogy nézzek oda. :D

Köszönöm a válaszokat.

Ezekszerint zéró ok az aggodalomra. :)

2020. febr. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!