Mennyi idős koráig nem gáz, ha nem akar átfordulni?
Figyelt kérdés
Nemrég kapott egy járókát is, hátha abba fog forgolódni, de nem akar. Minden kajázás előtt játékosan tornáztatom és tanítom az átforulásra, így tetszik is neki, állandóan nevet rajta. De magától nem akar. Hátáról oldalára fordul, de onnan nem akar hasra. És ha hasra teszem, és elfárad, addig sír, míg hátra nem fordítom. 5,5 hós kislány.2010. okt. 9. 13:12
2/6 anonim válasza:
6-7 hónapos koráig várnak vele a gyerekorvosok aztán foglalkoznak vele, addig belefér. Nekem a fiam 5 hónapos koráig a hason fekvésen kívül semmit nem csinált, én is sokat tornáztattam, forgattam. Majd 1 nap magtáltosodott :). Azóta forog, mászik és ül. Most 6 hónapos, 1 hét alatt behozott mindent. Ha aggódsz miatta kérj tanácsot a védőnőtől, vagy a gyerekorvostól.
3/6 anonim válasza:
Minket 6 hósan már elküldtek fejlődésneurológiára, nem nagyon akart forogni, párszor csinálta, ennyi. Szerintem ne járókába rakd, hanem le a földre a játszószőnyegére, stb., nagyobb a mozgástere. Rakd körbe játékokkal, próbálkozzon utánuk nyúlkálni.
4/6 anonim válasza:
Nekünk azt mondta a védőnő, hogy 6 hónaposan kellene mind a két oldalra fordulnia.
5/6 anonim válasza:
Pont, mint az én kislányom, aki 5 hónapos és 10 napos.
6/6 anonim válasza:
6 hónapos a kislányom, most küldött a gyerekorvos gyógytornászhoz, mert nem akar forogni. Eddig mindig azt mondta, még ráér. Ne aggódj szerintem, csak figyelj oda.
Véletlenszerűen megy a hasról hátra,de ennyi. Elvittem Dévény tornára, ahol azt mondták, nagyon enyhe fokú hypotónia van a lábakban, ezért nem csinálja még a dolgokat. Gond nincs, csak később fog minden mozgást kezdeni. És még az is látszik, hogy kicsit elfeüdte magát az anyaméhben, mert ferdén tartja a 2 lábfjét és picit a nyakát is. (annak idején az ortopédián rákérdeztem, azt mondták gyönyörűen állnak a lábacskái!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!