Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg kezdjek aggódni?...

Tényleg kezdjek aggódni? Babóm 5 hós, és még nem tud átfordulni.

Figyelt kérdés

Utál hason lenni. A doki leszúrt, hogy akkor is muszáj, mert nem forog.

Eddig ezt csinálja:

-ritkán, de felemeli a lábait, és oldalra dől, de hasra nem tud átfordulni, vagy ha segítünk neki, akkor meg beszorul a keze a teste alá, és ordít

-ha mégis elvan hason pár percig, akkor rúgkapál, és próbálja a földre támasztani a lábát, és tolni magát előre, meg pár percig támaszkodik a könyökén, utána leteszi a fejét oldalra, és nyöszörög

-egyik kezéből a másikba átveszi a tárgyakat, meg a cumit a szájába tudja tenni

köszi

2011. jan. 13. 12:07
 1/9 anonim ***** válasza:

A fiam 8 hónapos múlt 1 héttel, mikor átfordult a hasára. Hiányzott neki addig a motiváció, mert mindent elért maga körül a hátán fekve. Egyik reggel elpakoltam mindent, a játszószőnyeg két szélén hagytam 1-1 érdekes játékot, és estére megoldotta a dolgot. :)

Amúgy mindent később csinált, mint az ismerős többi baba. 11 hónaposan ült, 12,5 hónaposan állt fel először, 16,5 hónaposan járt egyedül.

Azért mert a doki leszúr, hogy muszáj, nem fogja a babád hamarabb csinálni. Ő ilyen. majd rájön, hogy kell, és csinálni fogja ő is. Nem vagy semmiről lemaradva. Elvileg 8 hónap a max. amit el szoktak nézni.

2011. jan. 13. 12:14
 2/9 Szilágyi anyuka ***** válasza:
Nem kell aggódnod! Teljesen ügyes a babád,nyugi! Az én fiam 6 hós volt mikor átfordult,azóta egyre ügyesebb. Mindem babának más az üteme.
2011. jan. 13. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 5.5 fél hós, most kezdett el hason is ellenni. Már nagyon korán megfordult (3 hósan) egy nap 5x, de aztán nem csinálta 2 hónapig. Most pár napja kezdett el megint fordulni. Először hasról hátra fordult, majd 1-2 napra rá visszafele. Most még elég ügyetlen, beszorul neki is a keze, de 2 perc és kihúzza, addig meg nyögdécsel.

Szerintem hagyd egy kicsit, had kinlódjon, mert meg kell tanulnia. Ha beszorul a keze 1-2 percig hagyjad, most mi is ezt csináljuk, remélem pár nap és jobban belejön. Nem tudom, mennnyit hagyod egyedül játszani. Én úgy szoktam, hogy ott vagyok a szobában, csak nem mindig lát. Így valahogy tudja, hogy nem számíthat segítségre, és a körülötte lévő játékokat megpróbálja mozgással elérni. Először 1-2 percig nem tetszik neki, de aztán rájön, hogy nyafogással nem ér el semmit.

Lehet, kegyetlennek tartja valaki, de ha állandóan a kezébe nyomok mindent, nem fogja megtanulni.

Az oldalra fordulás már jó.

Ha 6 hós koráig nem fordul, akkor van esetleg gond.

Engem is állandóan azzal nyaggatott a család, hogy miután megfordult 3 hósan, hogy "na, fordult ma?" Az agyamra ment. És mikor mondtam, hogy nem, akkor meg..."hát..most már azért jó lenne, ha fordulna"..basszus szegény babák nem olvasták a "Nagy könyvet" Minden baba a saját ütemében halad. Az anyukák meg csak azért idegesítik magukat emiatt, mert a környezetük piszkálja.

Ne törődj a dokiddal!

2011. jan. 13. 12:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi lányok!!! :-)

Én meg azt hittem, hogy a babázásban az a legnagyobb aggódnivaló, hogy mennyit hízok a terhesség alatt? :-DDDD

Hogy el voltam én tévedve...

2011. jan. 13. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindkét kisfiam utált hason lenni, így nem is erőltettem.

A nagy 4, a kicsi 6 hónaposan kezdett el forogni, de utána viszont egyfolytában hason voltak, amíg felültek és megtanultak mászni.

Ja, most majd a babád hízása-nem hízása miatt fogsz aggódni :)

2011. jan. 13. 13:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Hencsi, köszi, megnyugtató! :-DDD
2011. jan. 13. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi nemrég voltunk a 6 hós státuszon és az én védőnőm is ki volt akadva, hogy nem fordul kisfiúnk se hasról hátra se fordítva.Erre rá egy hétre elkezdte és mostmár annyira tetszik neki, hogy folyamatosan forog körbe.Ő se szeretett hason lenni, lerakta a fejét és még csak el se fordította. Szerintem nincs gond.Ráér még forogni.Azért próbálgasd a hasra fektetést, hogy erősödjenek az izmai.

2011. jan. 13. 15:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 5 és fél hónapos és kb 3-4 hete lehet kicsit hosszabb időre hasra tenni és pár percig el is van,de hamar megunja és elfárad.Még Ő se forog,néha a kanapén,ami kicsit lejt,hátról hasra sikerül,meg kb 3hónaposan egy párszor átfordult hasról hátra,de már egy ideje nem csinálja.Ebben a korban 1-2 hét alatt is produkálnak új dolgokat.Szerintem ne aggódj,nekem is mondják,hogy minél többet legyen hason,aztán van olyan nap amikor 5ször van,van amikor egyszer se,mert így jön össze.Ma pl letettem a földre egy plédet és sikongott hason,úgy élvezte.
2011. jan. 13. 16:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 14. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!