"Keresztre feszítenék" manapság azt aki Hannának nevezné a gyermekét?
Most önigazolást keresel, miért adnád ezt a nevet?
Senkit nem érdekel, ha valaki tucatnevet ad a gyerekének. Maximum vannak, akik emiatt nem adnák, és ezt leírják, mivel a kérdés pont erről szól: adnák-e, miért igen vagy nem.
A túl különleges, gagyi neveket inkább szóvá szokták tenni. Egy Horváth Hannát nem igen érhet hátrány a (tucat)neve miatt, ellenben egy Horváth Kimberli Dzsesszikát igen.
Nem fognak keresztre feszíteni :D
A névválasztás fontos, ne bizonytalanítson el senki és semmi.
Én is divatnevet kaptam, középiskolában pl. 4 csaj volt ugyanezzel a névvel az osztályban, de elviseltük. Főleg, hogy nekem mindig volt egy egyedi becenevem, azon szólítottak, akármerre mentem az életben. Most kezdek visszatérni a tucatnevemhez, mert már komolytalan a becenevemen bemutatkozni :P
Semmi gond a Hannával, főleg ha családnév mellett is szép. Jó egészséget nektek!
A tucatnev ugyanolyan, mint az országos atlagjovedelem. Tavaly ez pl 395.400 bruttó volt. Ebben benne van a kozmunkas 85e bruttója, meg a gyarigazgato 3millas bruttó is.
Anna a lányom. A szuletese évében ez volt a leggyakrabban adott női név. 20 éves, soha ilyen nevű nem volt a korosztalyaban a környéken, az egyetlen ilyen nevű nő az ismertsegi korunkben nálam is idősebb.
Nem feszítenek keresztre. Rengeteg szülő nevezte már el Hannának a lányát, még egyiket sem láttam kivégezni.
Egyébként tucatnevek mindig is voltak. A 40-50-60-as években a Mária, Zsuzsanna, Éva. 70-80-as években Erzsébet, Katalin. 90-es években Alexandra, Vivien, Petra.
2010-től az ősmagyar nevek Zselyke,Csenge,stb. Ezzel egyidőben a Zoé, Hanna, Anna, Luca. Utána jöttek a különlegesebb nevek vagy inkább becézések a Mira, Léna, Bella. És mostmàr ott tartunk, hogy mindenki próbál olyan nevet találni, ami senki másnak nincs.
Evolet, Neszrin, Nala, stb.
Szóval, a Hanna már nem sokáig lesz menő! Mindenkinek ufó neve lesz. Nyugodtan adhatod a Hannát, legalább lesz egy normális nevű kislány is az oviban. :)
"nekem régóta tetszik a név, még mielőtt tucatnév lett akkor is"
Mindenki ezt mondja, aki tucatnevet ad, még véletlenül sem ismerné be senki, hogy azért adta azt a nevet, mert divatos és ezért tetszett meg neki.
Ettől függetlenül ha neked a Hanna tetszik, mindegy miért, akkor add azt. Szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!