Ha nyilvános helyen sír a baba ideges leszek, cikinek érzem. Más is küzdött ezzel a problémával?
Nem létező elvárásoknak akarok szerintem megfelelni... ha kimegyünk sétálni gyakran sír a babám (5 hónapos)- se babakocsi nem jó neki 20 percnél tovább (pedig direkt nem mózesben tolom már, hanem félig emelt pózban a hordozóban-ami szerencsére régebbi típusú jobban döntött, így hasonlít a sport babakocsihoz, csak még kisebb), sem a hordozás nem jó 30 percél tovább kint-utóbbit bent a lakásban gyönyörűen bírja-háton hordozom.
A baj ott van, mikor kimegyünk nyekereg majd hergeli magát és sír. Elkeseredve nézem a kocsit toló anyákat, hogy még altatni is képesek a babakocsiban. A mi babánk max 2 hetes koráig volt erre képes, azota max a hordozóban aludt kint rám kötve.
A problémám, hogy vércikinek érzem, hogy sír, úgy érzem abban a pillanatban, hogy rossz anya vagyok amiért nem tudom elhallgattatni.
Volt még így valaki, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen,
Hát köszönöm a válaszokat. Terméstetesen nyilván az ő igényei a legfontosabbak, talán túlzottan is kielégítem.
Szerintem abból is eredhet az idegesség, hogy anyós após megjegyezete az a jó gyerek aki nem sír. Meg az a jó anya akinél nem sír. Már mikor sírni kezd megy fel bennem a pumpa és dolgozik az adrenalin, hogy megoldjam, ne sírjon.
Legutóbb a Dm-ben kezdett sírni és tetézte csak, hogy egy anyuka félhangosan beszólt a vele lévő gyerekének "címezve", idézem: te azért nyugodtabb baba voltál.
Nagyszülők is kivannak, hogy ezt a gyereket nem lehet kivinni, bezzeg az xy unokája. Na ekkor is csak szabadkozom, hogy de értsék meg, mindent próbáltunk már. Jajj...
"anyós após megjegyezete az a jó gyerek aki nem sír. "
Huh, ezt úgy utálom! Ezt a minősítést. Mintha a hasfájós gyerek rossz lenne, mert nincs kussban. 😔 Meg az a jó, amelyik meg sem mukkan.
Nalunk elso gyerekemnel megvettek a nagyszulok a draga babakocsit ajandekba (amit kertuk, hogy ne legyen draga), es nem maradt meg benne. Naluk taroltuk szibte vadiuj allapotban, vegul aztan mondtak, hogy adjuk el, kell nekik a hely :D
Csak hordozoban maradt meg, 2-4 honapos kora kozott kizarolag csipon, mert onnan mindent latott, kesobbi honapokban egy idoben meg elol, mert itt seta kozben diszkreten szoptatni is tudtam (csatos hordozo+kis mell, jol eltakart). Marhajo volt a gerincemnek+a gatamnak… De akkor ugy voltam vele, hogy barmit, csak ne kelljen szaranyanak ereznem magam, marpedig o leteve rengeteget sirt. Az elso honapokat gyakorlatilag rajtam toltotte, es a nappali alvas is csak akkor volt, ha szorosan mellette maradtam.
Mar 7 eves, ugyes nagyfiu:)
A tesoja 2 naposan mar babakocsiban volt, vitte ki a ferjem setalni. Ahogy raktuk be, mar csukodott le a szeme, hihetetlen volt. O meg a hordozast nem szerette sosem, max. elviselte. A kocsiban ugyesen elaludt (a nagy meg csak orditott).
Kitartast kivanok, es tudd, hogy jobb lesz. Nem te vagy szaranya, ilyen a gyerek. A kicsi szuletesevrl jottem ra erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!