Hogyan kezelitek az igazi, földön fetrengős hisztit nyilvános helyen?
A legjobb ezeket megelőzni. Feladatot kell neki adni, vagy hagyni hogy szaladgáljon de csak a sor végéig meg vissza. Én három ovissal szoktam vásárolni járni, mindegyik hoz egy kosarat, elosztom közöttük, ki mit hoz. De akárhogy igyekszem megelőzni a bajt, azért előfordul néha hiszti. Egyszer, mikor még kisebbek voltak, a középső, éppen 2,5 éves lánykám vágta hasra magát a boltban visítva, mert nem engedtem mászókázni az ásványvizek tetején. Először próbáltam vele megbeszélni, de láttam hogy nem megy, úgyhogy ott hagytam a bolt közepén, a másik kettővel meg bevásároltam. Mikor odébb mentünk egy sorral, a hisztiző gyereket is arrébb tettem egy sorral. Mikor indultunk a pénztárhoz, a kislányom felpattant, és mintha mi sem történt volna, jött velünk. Soha többet nem hisztizett a boltban, viszont onnantól kezdve a biztonsági őr minden alkalommal név szerint üdvözölte.
A lényeg, akárhogy kezeled a hisztit, ne foglalkozz vele, mit szól a többi ember. Te tudod, hogy a gyereknél mi válik be, hogy szoktad otthon kezelni ezt a dolgot, és ugyanazt kell alkalmazni.
ÚÚÚHHHH 3-as nagyon tetszik a problémamegoldásod! :) Nálunk is van hiszti, innentől kezdve megpróbálkozunk ezzel!
Bár nekem is van technikám erre, én is inkább megelőzni próbálom. De az biztos, hogy bármennyire is bosszant, amit csinál neki nem mutatom. Még szinte kedvesebb vagyok, mint máskor. Ha sír akkor nagyon higgadtan beszélek vele. Nekem 2 éves a lányom. Az ő szokása az, hogy sikít, ha nem kap meg valamit. Aztán jön a sírás, majd a fetrengés. Akkor is szerencsére nyugodt szoktam maradni. (vagy legalábbis úgy tűnik) Rugdalózik is, szóval olyankor felvenni nem tudom, mivel 8 hónapos terhes vagyok. Nézek rá, és úgy csinálok "mintha nem az enyém lenne". Csak viccelek :) De tényleg nem megyek el onnan, direkt megvárom, hogy lemenjen a műsorszám. Meg szoktam kérdezni, hogy "Végeztél?" "Mehetünk?" És soha nem szidom le. Úgy csinálok, mintha természetes lett volna. Furcsán hangzik gondolom. Szerencsére az emberek többnyire megértik. Azt látom rajta, hogy egyre inkább megérti, hogy engem ezzel nem hoz zavarba, nem "zavar". Szóval nekem nem okoz rossz pillanatok. Legalábbis azt hiszi. Így egyre kevésbé csinálja. Eddig ezt nem értette még, de a kora miatt most már kezd összeállni a kép a fejében. Egyébként, ha idegesnek, feszültnek lát akkor azt látja, hogy van értelme, hiszen akkor hátha. Ha viszont közömbös maradsz, azt látja, hogy ezzel nem sikerült téged kizökkenteni. Aztán remélhetőleg meg is érti, hogy emiatt meg sem éri csinálni. Nálunk bevált. Bár sok türelem kellett, és nem árt, ha egy picit meg tudod játszani magad. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!