Másfél éves babátok beszél már?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 20:43
21/27 anonim válasza:
Kedves utolso es aztan hogyan indult be nala? Fiam 3,5 eves csak hangutanzokat mondd..
22/27 anonim válasza:
21 Gondolom már régen jár fejlesztésre, remélem, hogy valahogyan behozza ezt a nem kicsi lemaradást.
23/27 anonim válasza:
Retardált=visszamaradott. Mi rosszat mondtam?
24/27 anonim válasza:
17 hónapos a kisfiam. Még nem igazán beszél, kb 8 szó amit rendesen arikulál és értek : mama, papa, apa... Meg pár hangutánzó, de inkább csak babanyelven dumál egésznap. :D
25/27 anonim válasza:
17 hónapos, a saját nyelvén “beszél”, amúgy kb. semmit. Anya, dada (apa), mama, baba, néha sikerül egy-egy “hamm”, “nyamm”, “tik” (tik-tak) de ezeket elvétve mondja csak.
26/27 anonim válasza:
Beszélt már 2 szavas mondatokban ennyi idősen. Mostanra - 2 éves - folyékonyan. Idegenekkel is pl. boltos néni, simán eltársalog (mindenki érti amit mond), meg telefonálni is tud a nagyszülőkkel, nem kell fordítanom. :)
27/27 anonim válasza:
18 hónaposan kb 45 szava volt, amit felírtam, hogy aktívan használ. Most 20 hónapos, most kezdte el, hogy olyan szavakat próbál mondani, amiket elvileg nem tud kimondani, és csak az első 1-2 betűjét mondja, de ebből viszont rengeteget. Csak azért értettem meg, mert közben mutatja is, és rájöttem, hogy helyesen mondja a szavak/tárgyak első 2 betűjét.
Érteni viszont mindent ért, az egyértelmű.
De szerintem semmi kiemelkedő nincs ebben, én is ugyanennyire tudtam beszélni, és átlagos normális felnőtt lettem. Szóval ne aggódj, ha nincs probléma, a legtöbb gyerek megtanul beszélni előbb vagy utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!