Másfél éves babátok beszél már?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 20:43
11/27 flora08 válasza:
Nem használ még túl sok kifejezést: apa (a labdára is ezt mondja), nyanya (anya), mama, hinta (ez volt az első szava 😯), áttá (lámpa), brüm-brüm (járművek). Hangutánzás: gá-gá, bú.
13/27 anonim válasza:
Dehogyis...csak babahangokat ad ki.
15/27 anonim válasza:
16 hónapos most, rengeteg szót mond. 1-2 hónapja 30-nál abbahagytam a számolását. Mondatokat még nem. Ha csak például név+felszólítás nem számít annak. Játszótéren van egy szintén ennyi idős kislány, ő is kb ugyanitt tart. De azt gondolom nincs okod aggodalomra. A legtöbb gyerek akit ismerek vagy ismertem, nem beszél még ebben a korban, legfeljebb pár szót. Nem az olyan gyerkőcök az etalon mint az enyém. Én is nagyon hamar beszéltem annak idején, de semmi átlag feletti nincs bennem :D A kortársaim jelentős része utolért.
16/27 anonim válasza:
Az enyém 3 éves koráig nem beszélt, másfél évesen papa, baba, kaka, kb. ennyit tudott. De az unokahugom mondatban beszélt másfél évesen. Nem hittem a fülemnek, hogy ilyen is van.
17/27 anonim válasza:
Már el tudja mondani a Husztot. Foglalkozni kell velük, nem csak betenni a sarokba egy ájfonnal.....
19/27 anonim válasza:
24 szót mond, néhányat kétszavas mondatban használ. A nagyobb ilyenkor pár szót mondott.
Minden gyerek más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!