Jogos, hogy mi vigyük oda a gyereket, ha azt szeretnénk, hogy vigyázzon rá?
A kisfiunk májusban lesz 1 éves.
Anyósom még soha nem vigyázott rá. Most a héten felajánlotta, hogy bármikor nagyon szívesen vigyáz rá, csak vigyük oda neki.
Nekem ez fura, de lehet, hogy bennem van a hiba.
Nekem az lenne természetes, hogy először ő jön, és itt vigyáz rá. A megszokott környezetben.
Átlagosan havi 1x találkoznak amúgy, kb.1-2 órára.
De ha odaviszem, akkor valahol a mama is idegen neki, meg a hely is.
Vagy túlgondolom, és egyszerűen vigyük oda, aztán majd megoldja?
Anyám is azt szeretné ha házhoz vinnénk mindig a gyereket. Ő is kb havonta egyszer látta eddig 1-1 órákra, most három éves a gyerek.
Volt hogy muszáj volt rábízni eddisz szerencsére csak úgy kb 5X2 órára amíg el kellett rohannom, ekkor csakis nálunk lehetett. Itt teljesen bababiztos a lakás, tilos volt nálunk hazimunkáznia, főznie, láttam a kamerán hogy még megvannak, így kevésbé aggódtam. Nála egy életveszély, pláne hogy képes lenne elfelejteni hogy ott a gyerek, kiengedni egyedül az udvarra, vagy csak nekiállni hazimunkázni és elől felejteni a vegyszert vagy a tűzhely elején a bablevest, vagy bealudni.
Biztosabb volt így hogy anyám nálunk van, nem a megszokott környezetében. A gyereknek is itt van az ágya, jatékai, kajája, ruhái, nem kellett átcipelni a fél házat.
Ha mondjuk normális nagymama lenne, mindegy lenne hol vigyáz rá.
Az én anyósom sokszor látja a fiam (1 éves múlt), jó is a kapcsolatuk. Mégis azt szokta kérni, hogy nála legyenek.
Gondolom ismerős terepen könnyebb rá vigyázni, és ha már szívességet kérek, nyilván én viszem.
4!
Pelenkázni kb bárhol lehet. Az meg kimondottan röhejes gondolat, hogy az amúgy havonta 1-2 órát látott gyereknek saját szobája legyen a nagyszulonel
Havi 1-2 órára valóban nem érdemes, én hosszabb időre gondoltam, fél-egy napokra (idővel). A kérdésben csak az van, hogy most ennyit találkoznak - de egy ekkora gyereknek akkor ez a nagymama gyakorlatilag idegen...
Nem mi kértünk szívességet, ő mondta, hogy szívesen vigyáz rá, csak akkor vigyük oda.
Tesóm vagy a legjobb barátnőm szoktak rá vigyázni néha, őket általában megkérjük, mégis ők mindig idejönnek, mert hogy egyszerűbb. És ezért fura, hogy a mama meg ott szeretne rá vigyázni. Valahogy náluk fel se merült, hogy mi vigyük a kicsit.
És igen, valahol a mama idegen neki. Múltkor is itt volt, felvette, a gyerek meg ordított, aztán nyomta is egyből a kezembe. Amúgy nincs bajom anyósommal, jóban vagyunk, csak valahogy nem igazán igényli, hogy lássa a gyereket. És ezért lepett most meg ez a felajánlás, hogy akkor majd ő vigyáz rá.
Meg írtam is a kérdésben, hogy először jöjjön ő. Aztán ha már kicsit jobban ismeri a gyerek, akkor persze, otthagyja szívesen az ember, hiszen felnevelt már 3 gyereket.
Csak nekem fura lenne úgy otthagyni, hogy gyakorlatilag idegen neki a mama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!