Milyen vizet adjak a tápszerhez, az éjszakai adagot megcsinálhatom-e előre, mennyire melegítsem stb?
Én csapvizet használok. Felforralok 2-3 dl csapvizet vízmelegítőben és kiöntöm egy edénybe, amit csak erre használunk. Amíg előveszem az üveget és a cumit, addig az valamennyit hűl (a tápszert nem szabad frissen felforrt vízhez keverni, kicsit hűteni kell a vizet). Ekkor bekeverem a tápszert és beleállítom az üveget hideg vízbe egy edénykében és beviszem a szobába. Amíg tisztába rakom a babót, addigra a hőmérséklet is tökéletes. Összességében ez nekem 2-3 percig tart (köszönhetően a vízforralónak, ami ennyi vizet alig fél perc alatt felforral). Szóval én nem keverném be előre a tápszert, nekem sem tűnik könnyebbnek melegíteni, mint frissen elkészíteni. Ráadásul úgy tudom, hogy a tápszereket nem igazán szabad melegíteni, mindig frissen kell adni és max két órán belül lehet felhasználni. Persze ezek "csak" az ajánlott dolgok.
Mivel az én babám még nagyon pici, 4 hetes, így nem igazán merek kockáztatni a melegített táppal.
A fokot én is csak a kezemen nézem. A kifőzésről: én sterilizáló tablettát használok és és emellett kb 2-3 hetente áll szándékomban kifőzni a dolgokat. Főleg, hogy elvileg már nem is lenne szükség rá a tabletta mellett, de jobb a békesség.
A barátnőim kb 6 hónapos korig főzték ki és tartották teljesen sterilen a dolgokat, utána már csak mosogatták az üvegeket. Szóval elvileg ekkora babánál már el lehet hagyni a kifőzést.
Szia!
Én reggel vízforralóval forralok vizet, amikor megfelelő hőmérsékletűre hűlt, beleöntöm hagyományos felnőtt (csak erre használom) termoszba, és ez egész nap tartja a meleget. Amikor éhes, a cumisüvegbe öntöm a vizet, belemérem a tápszert és kész is. Ez a módszer azért jó, mert ha mész v.hová, nem kell senkit megkérni, hogy melegítse meg a vizet.
Hamar belejössz majd, csak az elején tűnik pepecselésnek. Sok sikert!
Szia!
Jó a babavíz, vagy a forralt csapvíz is, ha nem nagyon rossz minőségű nálatok.Én mindig úgy szoktam, h kimérem cumisüvegbe a vizet-rajta van az osztás-mikróban 2-3 fordulat, így langyos lesz, bele a por. rá a tető, és felrázom, majd kézpróba.
Nyugodtan elkészítheted előre is, a hűtőből kivéve, csak egy kicsit megmikrózod, elég, ha langyos ,pár fordulat. A mikrót csak azért nem ajánljék, mert nem egyenletesen melegít, de úgyis megrázod az üveget, és akkor már egynemű lesz a hő.Én a kupakot le szoktam csavarni a cumival együtt, mielőtt beteszem a mikróba.
Semmi baja nem lesz a babának, ha előre elkészíted a tápot, ugynolyan élelmiszer, mint bármi más, miért ne állna el a hűtőben akár 1 napig is?!Azt csak a gyártók írják rá, h öntözgesd ki a maradékot, nekik az az érdekük, h minél több fogyjon.
8 hós baba már úgyis mindent a szájába vesz, nem tudod teljesen sterilen gondozni, elég, ha forró vízzel, és mosogatószerrel tisztítod a dolgait szerintem.
szia!
hát én bekeverem előre a tápszert. nem lustaságból, hanem mert a babám nagyon hasfájós és a frissen kevert tápszer kicsit habos - sajna nálunk még ez is számít...
forralt, hidegre hűlt vizet használok, bekeverem az éjszakai adagot és beteszem a hűtőbe. aztán amikor a kicsim ébred, csak melegítem a cumisüveg melegítőben (ha nagyon türelmetlen és üvölt mint a sakál akkor mikrózom).
nappal pedig úgy csinálom, hogy bekutyulom a tápszert, termoszba rakom, így a pelusozás alatt sem hűl ki és eltűnik a hab is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!