Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan 6 honapos kisfiam...

Lassan 6 honapos kisfiam annyira keveset gagyog vagy jatszik a hangjaval, hogy tenyleg kezdek megijedni. Volt még valakinel hasonlo es jol van a babaja es beindult neki vegul?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5es fel honapos es annyira kezdek aggodni miatta, az elso par honapban ment az eő, heő, gú, aztan kb 3honapos kora ota komolyan alig alig szolal meg egy-egy nap. Azt eszre vettem, h szinesedett a hangadasa, ny betut hallom felfedezni , valami ilyesmi, h ennnyű, meg ama , viszont reggel dumal kicsit, olyan, mintha csak magaban szeretne beszelni vagy este sotetben altataskor. Aztan reggel odamegyek hozza, onnantol egesz nap alig alig szolal meg. Jjaaa es ami még aggaszt, h nincs nyalfujas, brummoges v berreges sem, neha egy-egy sikitozas. Talan ingerszegeny a kornyezet? Mert ujdonsagoknal megszolal, pl multkor buszoztunk vagy latott galambokat vagy egy szajharmonikazos lanyt, viszont a porszivo hangjatol ujabban elkezd sirni. Remelem nincs semmi komoly baja, nagyon elmondhatatlanul szeretem es remelem csak a mozgasfejlodessel fugg ossze tenyleg, m azota szinte mindig csinal valamit, forog minden iranyba hasrol-hatra, hatrol hasra, kadban probalja magat felhuzni ulesbe, negykezlabazik, hintazik, 5es fel honaposan mar 2foga van. A masik, ami aggaszt kicsit, h alig figyel ram, nincsenek hosszas szemtol szemben meghitt pillanatok, furdetes elott vetkozteteskkr tok figyel, ha semmi mas nincs korulotte, vagy ha pl terdemen hattal fekszik mondokazok, akkor mindig figyel meg az etetoszekben is, ha etetem ram nez, de pl babakocsizasnal hiaba szolok neki tobbszor is, total nem nez ram, es ha szembe “ultetem” magammal es csak siman beszelnek hozza, akkor sem igazan. Tukorben nezi magat, engem is , sokat mosolyog, neha neha kacag hangosan, azert azt nem adja ingyen :D kemeny konyvet lapozza, kanalat szajaba veszi es eszik, szoval sokszor azt erzem, h semmi es istenem mennyire ugyes okos, viszont neha total ram jon az aggodalom, m olvasok a hulye neten. Valakinel volt hasonlo es megis jol vannak es nincs ugy baja a babajanak? Koszonom, ha irtok

2023. ápr. 7. 15:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Szia, haaat nem egy nagy dumagep azota sem, vannak ilyen pl ha meglatja a cumijat valahol “ká” vagy valamit, ami tetszik neki gá meg bebebe bababa mememe vavava de nem kutyara es nem mamara, viszont nagyon sokmindent megert, pl valamelyik reggel csak annyit mondtam, hogy kivisszuk a pelust a kukaba es vette el es indult ki es kinyitotta a kuka ajtajat es beledobta. Bar ezt sokszor mondtam, h na ezt kivisszuk a kukaba vagy ha vmi szemet ezt kidobjuk a kukaba. Ma pl black fridayen volt 25%os kupon kikbe es elvette, ahogya alltunk sorba, mondtam neki, h kerlek ne tepd szet, mert azt odaadjuk a neninek. Erre aki allt elottunk no nyujtotta oda neki lentrol a foldrol, ahogy allt ez egyebkent irtoo cuki volt , ilyet ma csinalt eloszor. Egyebkent olyanokat is ert, h megyunk pancsiznj bemegy a furdobe, jott apa pl kimegy az ajtohoz, nyisd ki a fiokot kinyitja csukd be becsukja, jjjaaa meg fuhh amin ledobbentem 2hete kb, akkor volt 12es fel honapos kb , akart inni es nem volt a csorosebe es mondtam neki, hogy menj ki a konyhaba ott van apa rak bele vizet, de a csorlst itt hagyta be, szoltam neki, hogy de fogd meg a poharadat vidd az apanak rak bele vizet na es akkor megfogta es kivitte egeszen a konyhaig az apukajanak, na ezen nagyon ledobbentem. Meg pl ha leesett a zoknija, mutatom, h elhagyta, h hol van hozd ide legyszives idehozza (jo neha nem) meg amivel jatszik zenel es pl elhallgat egy ido utan es mondom , hogy oo nem szol a zene, kapcsolsz zenet es benyomja a gombot, meg egy csomo ilyen van. Hat egyebkent szavakat nem mond, 13honapos volt par napja, apat olyan 1eves kor elott mondta meg anyat, errol tok veletlen van egy videom meg a vedono is egybol ravagta, h azt mondta anya, viszont azota lepegetett es elindult, 1-2hete jar magatol, ez nagy lepcsofok, az alvasa is borult kicsit. Van egy “ “haverja”
2023. nov. 24. 16:13
 12/13 A kérdező kommentje:
Ó veletlen elkuldtem😂 szoval a kis “haverja” akivel jarunk kerekitore vagy mondokara vagy mi az, anyukaja pont felhozta , (mert elotte ok nem voltak, az elott mi, 3hetig nem talalkoztunk kb, )mondta , h meg mindig nem mond 1szot sem, akkor volt 15honapos a kiscsavo. A masik forumos csoportban pedig 2en is irtak, hogy 16es fel honapos es nem mond semmit, tobben, h 1eves es nem mond semmit, meg volt egy 18honapos , aki 5-6szot hasznal es voltak, akik irtál, h miutan majd jol elkezdett jarni, meg sokan 15-16honapot irtak, hogy beindult, de szerintem elkezdunk majd jarni tsmtre, vedono javasolta a 13honapos oltasnal par napja. Nalatok is ez van , h keveset gagyog vagy gogicsel?
2023. nov. 24. 16:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen 5 hónapos, de csak hooo, heee, aaa, ee megy :( meg a kiabálás
2023. nov. 24. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!