Nap közben keveset eszik a babám, emiatt ébred 1x éjszaka is enni. A doki szerint többet kéne ennie, hogy éjjel ne legyen éhes. De hogyan?
7 hónapos a fiam. Nap közben 5x eszik, de nem nagy mennyiségeket.
A gyerekorvos szerint nem kellene éjszaka ennie, hanem nappal többet. Na de nem tömhetem meg. Mit csináljak? Vagy hagyjam békén, majd ő tudja?
Egyébként általában így eszik:
Éjszaka 180 ml tápszer.
Reggel 8-fél 9 körül vagy tápszer (120-150 ml), vagy gyümölcs, de abból max.50 gramm.
Dél-1 körül ebédel, főzeléket eszik, hússal. Ebből átlagosan 120-150 gramm csúszik.
Uzsonna gyümölcs, vagy tápszer. Gyümölcsből 100-120 gramm, tápszerből is max.150 ml.
Vacsorára tejpép, de nem eszi meg a 150 ml adagot. Olyan 120 ml vízből szoktam csinálni, az elfogy.
Lefekvés előtt tápszert eszik. Nagyon max.180 ml, de inkább 120-150 ml.
Ha nem eszik tejpépet, akkor több tápszert eszik este, de akkor már fél 1 körül sír, hogy éhes. Ha tejpépet eszik, akkor később. Bár mostanában így is már egyre korábban éhezik meg, ma pl.fél 3-kor evett.
Lehet, hogy a tápszer nem jó neki? Start tápszert eszik, a doki szerint az teljesen jó.
És biztos, hogy éhes azert kel fel?
Nekem a 14 hónaposom is kel a mai napig 3x. És hamár fenn van, kell neki inni (már nem szoptatom, mást nem kap éjjel).
Pedig nappal iszik/eszik rengeteget.
Fiam 3.5 éves, ő is kel a mai napig inni
szerintem sem feltétlenül azért kel mert éhes. lehet szomjas, kezdődik lassan a szeparációs szorongás, fogzás, stb.
alvása napközben milyen?
Biztos, hogy éhes. Egyébként sosem sír, de ha éhes, akkor igen.
És próbáltunk már mindent. Inni nem is iszik olyankor. Próbáltuk visszaaltatni is, de esélytelen. Ha eszik, akkor meg 2 perc múlva alszik.
Nappal 2x alszik, délelőtt másfél-2 órát, délután fél-1 órát.
Most volt itt a védőnő, ő azt javasolta, hogy sima tejpép helyett Jó éjszakát tejpépet adjak neki.
Egy időben azt kapta, de elfogyott, és azt a fajtát nem is tudtam azóta venni. De nézek neki másmilyet. Hátha. Az a baj, hogy nem emlékszem, mikor fogyott el, és mikor kezdett éjszaka is enni. Lehet, hogy összefügg. :)
Mondtam is a védőnőnek, hogy oké, hogy nappal keveset eszik, de megtömni nem lehet.
Pedig aztán megcsinálom neki tápszerből a 180-at, hogy hátha. De mindig megmarad.
Még megpróbálom a Jó éjszakát pépet. Volt egy időszak, amikor hajnalban kelt csak enni, olyan 5-6 körül. Lehet, hogy akkor pont azt kapta. :D
7 honapos. Az orvost se ertem mit var tole. Nyilvan ha 4 evesen kel enni ejszaka, az nem normalis, de 7 honapos babakent? Ne szorakozzunk mar, hogy ez is baj!
Kerdezo, etesd meg, ha ehes, kesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!