Lassan 6 honapos kisfiam annyira keveset gagyog vagy jatszik a hangjaval, hogy tenyleg kezdek megijedni. Volt még valakinel hasonlo es jol van a babaja es beindult neki vegul?
Én két és fél éves koromig egy szót sem szóltam.
Igen, diszlexiás voltam, de annyira szépen ki lett kezelve, hogy 90% fölötti lett könnyítés nélkül minden érettségim és elvégeztem két egyetemet (két msc-t), a leggyorsabban olvastam az osztályból, még mindig annyira gyorsan olvasok, mint anyósom, aki irodalomtanár (szóval elég gyorsan olvas), évfolyam első voltam gimiben.
Remélem ez megnyugtat, nem feltétlenül jelent rosszat, ha nem beszél, nem lesz semmi baja. A mai rendszer amúgy is sok mindent túlaggódik, ha úgy érzed járasd fejlesztésre, de az, hogy élvezze amit csinál, az ő generációjának a mestersèges intelligenciával sokkal fontosabb lesz.
Lehet mire 30 éves lesz nem is fognak olvasni tanulni, és senkit nem fog érdekelni, hogy diszes.
Nálunk a legényke 9 hónapos koráig nem nagyon "beszélt", nem gőgicsélt, kimaradt több szokásos állomás, szóval elég fura volt. A védőnő kijött külön ellenőrizni, nézték a hallását, de rendben volt. Aztán egyszerre elkezdett beszélni és azóta be nem áll a szája ;).
Úgyhogy nyugalom! De ha valami miatt aggódsz, jelezd a gyermekorvosnak vagy a védőnőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!