Mennyi idősen szoktattátok le a babátokat a cumiról?
Hogy viselte?
Nem egyből, hanem fokozatosan szokott le. Első lépés az volt, hogy egyéves kora felett a sétához már nem vittük ki. Utána egyre többször eltettem otthon is napközben. Így később már csak alváshoz kellett vagy ha beteg volt, vizsgálatra, kórházba mentünk. Mire 2 éves lett, nem kellett neki egyáltalán.
2023. ápr. 6. 17:12
8hónaposan kezdet el cumizni, mikor elkezdtek jönni a fogai.
2.5évesen egyik napról a másikra ő tette le. Csodálkoztam, mert létezni sem tudott nélküle.
Akkor született a huga, azt hittem mivel látja hogy a kicsi is cumizik (ő az első naptól cumis) majd annál nehezebb lesz leszoktatni.
2023. ápr. 6. 18:05
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A fiam most lesz 11 hónapos. Sétához már nem visszük, nap közben is sokszor elvan nélküle. Az alvás az más tészta, ott kell neki és kész.
Én úgy vagyok vele, hogy minimalizálom neki, de ha nap közben nyűgös, és kéri, akkor simán odaadom.
Csak anyósom mondta, hogy ennyi idősen már nem kéne neki, meg hogy ezért jön ferdén a foga. De szerintem hülyeség, csak kellett a megerősítés. :D
11 hónaposan?!
Fiam kiscsoporros. 20gyerekből 7 cumizik.... csak mondom.
2023. ápr. 6. 21:05
15/17 A kérdező kommentje:
Azért se tudom, mert a lányom viszont sosem volt cumis. Neki talán az első 2 hónapban volt cumija, utána nem is kellett neki soha. Így ilyen "probléma" se volt, hogy mikor kell elvenni, meg meddig jó neki. :D
Lányomnak csak alváshoz kellett. Aztán megszületett a testvére, 2,5 éves volt és nonstop a szájában volt a cumi. A fogai elől nem nőttek ki rendesen, lett benne egy rés és elkezdett pöszén beszélni. Trauma ide vagy oda, de emiatt elvettem, bekentem neki körömrágásról leszoktató körömlakkal. Megromlott a cumi. Akkor sírt, de nem sokat, sőt simán elaludt nélküle, másnap megpróbálta újra, de nem volt jó ízű így ő maga kidobta. Nem volt sírás és más pótlékot sem keresett. Most 4 éves, rendesen kinőttek a fogai, szépen is beszél.
2023. ápr. 6. 22:18
Babakorban nem eszembe se jutott, kb 1,5 éves kor után csak alvásnál használták, a nagyobb kidobta 2,5 évesen magától, a kisebb 5 éves kora előtt hagyta el.
2023. ápr. 7. 08:49
További kérdések: