Mit lehet tenni azzal a kérdéssel, hogy “Na és a szoptatás megy még?”.
Határozottan.
Senkinek semmi köze hozzá. Csírájában el kell folytani ezeket, nem meghízni magad és szégyenkezni.
A Kati néni Marikájának az égvilágon semmi köze hozzá és az életét sem befolyásolja, úgyhogy kuss a neve a témában.
Legjobb ha azt mondod hogy nem mert akármiért, gyógyszert kellett szedned vagy akármi, nem, pont, mit tetszik főzni ebédre?
Amúgy én így kerek perec megmondan, hogy ez a mi magánügyünk, úgy csináljuk ahogy nekünk a legjobb vagy ahogy tudjuk.
Amúgy meg lehet őket picit kerülni.
Nálam ugyanez a második babával, akinek már 2x elmondtam hogy nem jó a pajzsmirigyem, addig nem lesz második baba és harmadjára is megkérdezi annak megmondom hogy majd ha lesz, úgyis szólok, addig meg hanyagoljuk a témát mert amúgy meg semmi köze hozzá. Ha megsértődik, annál jobb, legalább nem kérdezget.
Nem kell ebből nagy ügyet kerekiteni, ha egyszer nem megy a szoptatás akkor nem megy, egy random akárki miatt ne stresszeld magad. Ha neked és a babának így jó, akkor másnak is legyen jó.
Baba jóllakott, anya nyugodt, ez a lényeg.
Válasz: nem.
Mi ebben a nehézség?
Ami nem megy, azt nyilván nem kell erőltetni és semmi baja nem lesz a gyereknek attól, ha tápszeres.
Idiótákkal meg ne foglalkozz!
Szoptassa meg ő a gyereket, ha annyira szopatni akar!
En azt mondanam,hogy senkinek semmi koze hozza,az a te dolgod van-e tejed,es mivel eteted a babadat...bunko embereknek bunko kerdesekre bunko valaszt kell adni,csak akkor veszik magukat eszre.
Te pedig kerdezo ne erezd rosszul magad mert tapszerezel.
Lehetosegek:
1. Igen, megy
2. Nem, nem megy
3. Magánügy
Én fapofával visszs dzoktam kérdetni: neked higy megy a szarás? (Már bocsánat).
De kb ugyan annyira magánügy, aki meg ikyen kérdést kepes feltenni, megerdemel egy ilyen viszontkérdést.
Szerintem most sima "igen"-t mondanék én is, hiszen egyrészt tényleg szoptatsz (és mindegy, mennyit és hogy kiegészíted-e, nem tartozik rájuk), tehát még hazugság se, másrészt így hamarabb békén hagynak, mintha elkezded részletezni, hisz tényleg semmi közük hozzá. Így mindenki megnyugszik, jöhet a következő téma.
Magadban pedig úgyis tudod, hogy mindent megtettél, ne legyen mások nullempátiás beszólásai miatt lelkiismeret-furdalásod. Szerintem mindenkinek vannak olyan rokonai, akiket nem kedvel :) Azon meg pláne felesleges előre kattogni, "mi lesz ha" és akkor mit szólnak hozzá. Majd akkor megoldod ahogy tudod és akkor sincs hozzá közük. Saját magadnak gyártod a feszkót. Elég minden napnak a maga baja, nem kell előre szorongani a holnapon, az semmire sem jó, csak arra, hogy elrontsd a mát is.
5ös válaszát nem is lehet tovább ragozni.
Esetleg 4. Opció, hogy visszakérdezel, miért kérdi. Aztán lehet, hogy hebeg habog, mert nem tud más témát, és csak úgy ez a kerdés jutott eszebe, mert gyereked van. Vagy akármi más (saját emlékei törnek elő, és meghallgatásra vágyik?), és akkor el lehet indulni más felé a beszélgetésben, immár felé terelve a beszélgetést.
A lényeg, hogy határozott legyél.
Nekem amúgy első gyerek félig tápszeres volt, félig anyatejes. (nem volt ekég a tejem) Mindenkinek 1 szavas választ adtam, aki rákérdezett. ("Vegyestüzelésű") és a témát lezártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!