Vajon az èn gyermekem le van maradva?
Figyelt kérdés
Hétvégén töltötte be a fiam a 18 honapos kort, és kicsit aggódom, hogy le van maradva a többi gyerekhez képest. Inkább az értelmi részére gondolok, a mozgása teljesen rendben van. Olvasom ezeket a miket tud a baba ennyi meg ennyi idősen dolgot, és megrémiszt. Tehat ő még csak babanyelven beszél egész nap, felismeri a kutyat meg a macskát, lovat az utcán de a könyvben nem mutat rá. Olyat hogy színek alapján kulonvalogasson dolgokat? Meg csak eszembe se jutott, hogy ilyet gyakoroljak vele. Kicsit felek, hogy én vagyok a hibás, es nem fejlesztem eléggé, mint ahogy azt kéne. Holott egész nap játszunk, szinte mindent hagyok neki felfedezni (értelemszerűen ami nem veszelyes) sokat labdazunk, kutyazunk, setalunk, hintazunk, konyvezunk, rajzolunk-festunk. A kétnyelvűség miatt elmaradhat a beszedfejlodese igaz? Mit kene másképp csinalnom?2023. márc. 29. 21:19
2/9 anonim válasza:
Dehogy van lemaradva. Ezt a színek szerinti rendezést honnan szedted?
Nem kell semmit másképp csinálnod, ügyes a kisfiad.
3/9 anonim válasza:
Dehogy van lemaradva. Másfél éves, azt sem kell tudnia, mik azok a színek, nemhogy válogatni. Nem kell beszélnie sem.
4/9 anonim válasza:
Nyugi, egyáltalán nincs lemaradva.
5/9 anonim válasza:
Dehogy van lemaradva!Színek szerint válogatni??!!😂Ne izgulj, az én lányom pont ennyi idős, és ma először mutatta meg a kutyát a könyvben.Mondjuk én nem vagyok a folyamatos fejlesztés híve sem, meg hát harmadik gyerek, időm sincs annyi mint mondjuk az elsőnél.A kétnyelvűségről annyit, hogy a fiam kb. 3, 5-4 évesen kezdett el teljesen érthetően beszélni mindkét nyelven, a lányom 2 évesen. Szóval gyerek fügfő, ne aggódj! Minden jót!
6/9 anonim válasza:
Az általános elvárásokat 3 éves korra kell elérni. Minden gyerek teljesen más ütemben fejlődik. Abszolút nincs lemaradva a gyereked. Ha már óvodába kellene mennie és akkorra nem tudja magát abszolút megértetni, akkorra kezdenék kicsit izgulni. De csak kicsit. Élvezd ezt az időszakot, minden menni fog a maga idejében.
7/9 anonim válasza:
Vennék neki böngésző könyvet, az én lányom ezeket 15 hónaposan kezdte. Később kiderült, hogy sok dologban le van maradva, szóval nem egy kis zseni. Színeket nem kell kiválogatni. Beszelni 2 évesen kell 20 szót, de kétnyelvűnel nem tudom. Nem kell egész nap fejleszteni. Mindent úgysem tud a szülő fejleszteni. De egy kis böngésző könyv nem árt meg.
8/9 anonim válasza:
Semmibe nincs lemaradva és azt jegyezd meg hogy soha nem hasonlítgatjuk a gyereket máséhoz!
Egyrészt a szülők szeretnek nagyjzolni, a neten pedig annyi "okos" cikket lehet olvasni hogy azt inkább hagyjuk is.. csak saját magadnak okozol az olvasgatásukkal felesleges stresszt. Másrészt nincs 2 egyforma gyerek. Az egyik ebben jobb, a másik másban.
Jelentős fejlődést majd az óvoda fog hozni, ahogy közösségbe kerül ott aránylag utol szokták érni egymást.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2023. márc. 30. 10:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!