Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El kezdtük a hozzátáplálást a...

El kezdtük a hozzátáplálást a 6 hónapos kislányomnál. Lassan jön a csirke hús. Ti hogy adtátok a babátoknak?Valamint hogy tároltátok? Ez a jégkocka tartós tárolás mennyire jó?

Figyelt kérdés

Első baba .

Bocsi a sok kérdésért☺️

2023. márc. 25. 11:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó marokra való csirkemellet megfőztem, kis főzőlével együtt turmixoltam. Aznap már kapott is belőle egy kicsit, a többit jégkockatartóban lefagyasztottam. Másnap a fagyott kockákat bezacskóztam, így a jégkockatartót újra fel lehet használni. Itt is olvastam ezt a trükköt és a védőnő is ezt javasolta, hogy ne kelljen minden nap 3-4 kis kocka húst főzni. Nálunk bevált a jégkockatartós megoldás.

Kislányom nem szereti annyira a csirkehús ízét, ezért kb csak egy fél jégkocka méretet tudok belecsempészni az ételébe. Kapott már sütőtökkel, szilvával, céklával. Minden nap frissen főzöm neki a zöldségeket, gyümölcsöket, egyedül a csirkehusi kerül bele előre elkészítetten. Gyorsan fel is olvad, amint beledobom a megfőtt, forró pürébe és még egy turmixolás után adhatom is neki.

Elég sok mindent betáraztam a fagyasztószekrénybe és ládába a kertből, ezért igyekszem mindent úgy főzni neki.

Anyósomtól kaptunk üveges babaételt. Pont sütőtök-csirkehús ízesítésű volt. Mivel a héten egyik nap azt főztem neki és úgy láttam, hogy még enne, ezért megbontottam az üvegeset. Na bezárta a száját, fordította el mindig a fejét, sírt is, annyira nem jött be neki az üveges. Tápszert viszont evett utána, úgyhogy tényleg lehet evett volna még, ha van saját főzésű. 2-3 kanál után hagytam is inkább az üvegeset. Mondjuk nekem se jött be, annyira rossz volt az íze (gondoltam, hogy ha a gyerek nem is, akkor majd én megeszem, ne menjen kárba) és a szaga is, pedig még bőven szavatossági idő alapján jó volt (2024.12.30.).

Ezt csak azért írtam le, mert lehet egyik módon ízlik a babának, másik módon pedig nem.

Még csak püréket adok neki, ezért a darabos étellel kapcsolatos kérdésedre nem tudok saját tapasztalatot írni.

2023. márc. 26. 15:47
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen igen én is nagyon félek a darabos ételektől már most próbálok valahogy felkészülni🤣

Én is a banánra gondoltam hogy azt adom majd neki darabokból először.

Én is ki fogom majd próbálni akkor ezt a jégkocka tartós tárolást 😁

Köszönöm a segítséget nektek🫶

2023. márc. 26. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!