Le van kesve a mozgasfejlodesbe. Mindjart 11 honapos meg csak kuszik, hintaztatja magat. Mostmar neha felul magatol, fel-felhuzza magat a butorok mellett. Be fogja hozni a lemaradast?
"hidd el értek hozzá tanultam."
Bekapcsolódnék: nehéz elhinni. Nem ezt tanultuk és nem is ez a gyakorlat. Kb. egyenlő arányban kerülnek hozzánk gyógytornára a túl gyors és a megkésett mozgásfejlődésű gyerekek. A túl gyorsak között több a figyelemzavaros, adhd-s (nem egy a kettő).
A lassúak között a hipotón, egyensúlyzavaros, tartásproblémás. Nálunk kisebb arányú a kognitív gond annak ellenére, hogy a lassúbb mozgásfejlődés gyakran megkésettség okoz a többi területen is, de többnyire beérik magukat.
Akikkel jellemzően nem találkozunk terápián: azok az átlagos gyerekek, akik nem hagynak ki egy mozgásfejlődési állomást sem; nem lettek siettetve: ültetve, járatva; kiegyensúlyozottan haladtak (összesen 4-6 hónap együttes idejű kúszást és mászást tekintünk ideálisnak)...stb.
Azt elfeljtettem mondani hogy koraszulott volt . Nem tudom ez valamiben befolyasolja e a mozgasfejlodeset.
De elso gyerek es nagyoj el vagyok keseredve ugy erzem nagy a lemaradas a kortarsaihoz kepest :(
Egyrészt a korrigált korát kell nézned!
Másrészt egyébként sincs durván lemaradva.
Akkor lenne, ha még nem is kúszna.
9-es rosszul tanultad vagy inkább sehogy :-)
11 hónaposan kell mászásból kiülnie. Ez az igazi ülés. Az nagyon jó, hogy sokat kúszik. Ne aggódj, nincs vele baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!