Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Le van kesve a mozgasfejlodesb...

Le van kesve a mozgasfejlodesbe. Mindjart 11 honapos meg csak kuszik, hintaztatja magat. Mostmar neha felul magatol, fel-felhuzza magat a butorok mellett. Be fogja hozni a lemaradast?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 11:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
72%

"hidd el értek hozzá tanultam."

Bekapcsolódnék: nehéz elhinni. Nem ezt tanultuk és nem is ez a gyakorlat. Kb. egyenlő arányban kerülnek hozzánk gyógytornára a túl gyors és a megkésett mozgásfejlődésű gyerekek. A túl gyorsak között több a figyelemzavaros, adhd-s (nem egy a kettő).

A lassúak között a hipotón, egyensúlyzavaros, tartásproblémás. Nálunk kisebb arányú a kognitív gond annak ellenére, hogy a lassúbb mozgásfejlődés gyakran megkésettség okoz a többi területen is, de többnyire beérik magukat.

Akikkel jellemzően nem találkozunk terápián: azok az átlagos gyerekek, akik nem hagynak ki egy mozgásfejlődési állomást sem; nem lettek siettetve: ültetve, járatva; kiegyensúlyozottan haladtak (összesen 4-6 hónap együttes idejű kúszást és mászást tekintünk ideálisnak)...stb.

2023. márc. 19. 14:40
 22/28 anonim ***** válasza:
29%
A 21-esnek tökéletesen igaza van.
2023. márc. 19. 14:50
 23/28 A kérdező kommentje:

Azt elfeljtettem mondani hogy koraszulott volt . Nem tudom ez valamiben befolyasolja e a mozgasfejlodeset.

De elso gyerek es nagyoj el vagyok keseredve ugy erzem nagy a lemaradas a kortarsaihoz kepest :(

2023. márc. 19. 17:15
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elkeseredned. Ha már kúszik, ül, és jártok folyamatosan ellenőrzésre, nincs ok az aggodalomra.
2023. márc. 19. 17:20
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a korrigált korát kell nézned!

Másrészt egyébként sincs durván lemaradva.

Akkor lenne, ha még nem is kúszna.

2023. márc. 19. 17:29
 26/28 anonim ***** válasza:
55%
Mondom újra: ez nem lemaradás, pláne nem egy koraszülöttnél. Kúszik. A mászás akár ki is maradhat, ha a kúszás megvan, akkor nincs gond. Felül. Felhúzza magát. Mit szeretnél még???
2023. márc. 19. 17:42
 27/28 anonim ***** válasza:
54%
Szia! Nálunk is lassan indult, 9 hósan ült csak fel, mászni is kb akkor, azután egyszer csak felállt és elindult 13 hónaposan. Azóta meg meg se áll csak rohan :) ne aggódj, halad a saját tempójában. (6 hónaposan fordult át nekem először)
2023. márc. 19. 19:07
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

9-es rosszul tanultad vagy inkább sehogy :-)

11 hónaposan kell mászásból kiülnie. Ez az igazi ülés. Az nagyon jó, hogy sokat kúszik. Ne aggódj, nincs vele baj.

2023. márc. 21. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!