Le van kesve a mozgasfejlodesbe. Mindjart 11 honapos meg csak kuszik, hintaztatja magat. Mostmar neha felul magatol, fel-felhuzza magat a butorok mellett. Be fogja hozni a lemaradast?
Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 11:54
11/28 anonim válasza:
Senki nem azt mondta,hogy jó ha nem kúszik mászik eleget, de ha már 5 hósan kúszik 6 hósan mászik, és mondjuk 10-11 hósan elindul akkor bőven eleget kúszott mászott. Ha nem kezdi el csak nagyon későn, még ki is marad a mászás az igenis probléma a legtöbb probléma ezekből ered.
12/28 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy semelyik véglet nem jó, nem véletlenül van meg mindennek a maga ideje. A lényeg az, hogy a kérdező gyereke most éppen megkapja a szükséges fejlesztést. Az a fontos, hogy ez a későbbiekben is maradjon így, ne essen abba a hibába, hogy hanyat esik az örömtől, amikor behozza a gyerek a lemaradást, mondván, hogy most már minden meg van oldva. Nem kell pánikba esni, és természetesen nem kell mindenféle tragédiát vizionalizálni, de érdemes tisztában lenni a lehetséges következményekkel, és azonnal reagálni, ha valami nem stimmel, nem letudni annyival, hogy biztos megoldódik.
13/28 anonim válasza:
NEM KELL annak a gyereknek 5 hónaposan kúszni és 10 hónaposan menni. Normálisak vagytok ti?! Nem érdekel, ha lepontoznak, de itt néhányan nem tudom, milyen fantáziavilágban élnek. Minél többet kúszik és mászik, annál jobb. Ha 3 hónapot kúszik és még 3-at mászik is, az is oké, sőt, ideális, mert minden reflexe így könnyedén leépül. Nagyon nem jól vagytok informálva, vagy őskori könyvekből tájékozódtok. Az elindulás 16-18 hónapos korig NORMÁLIS, addig kússzon, másszon, ismerkedjen a világgal!!
14/28 anonim válasza:
Senki nem mondta hogy kell, te nagyon okos, ez egy példa volt,hogy ebben az esetben is eleget kúszik,mászik. Amúgy én azt nem tudom Te milyen világban élsz de errefelé az a ritka ha még egy 6hós nem kúszik vagy mászik, és egy 1 éves nem jár, és nem azért mert így kell hanem mert gyorsabban fejlődnek, itt az a ritka ha a 1,5 éves nem tud járni vagy akkor kezd el.
15/28 anonim válasza:
Mint ahogy egyszer már írtam, az a te mikrokörnyezeted. Nyilván én is ismerek több olyan gyereket, akit például kompba tettek már 6 hónaposan, 8 hónaposan járattak, majd elindult hamar, de ne részletezzük a későbbi következményeket. Ha meg magától teszi korán, OTT szükséges a kivizsgálás. Ha nyugodtan, de minden mozgásformát sorban elsajátítva fejlődik a baba, teljesen ideális esélyekkel indul az életben. Igen, akkor is, ha másfél évesen indul el, mert addig naaagyon sokat mászott, reflexei leépültek, és fejlődött a kis agyacskája a sok koordinációs impulzustól.
16/28 anonim válasza:
Nem mikrokörnyezetről beszélek és nem egyiket se járatták nem tettek kompba, egyiknek sincs semmilyen problémája. Együtt dolgoztam gyógytornászokkal, és sok sok gyerekkel, nem a levegőbe beszélek, több olyannal van probléma aki későn indult el,mint aki korán, igaz az gond ha kimarad a kúszás vagy a mászás vagy éppen csak egy kicsit mászik máris feláll és jár,de én most nem erről beszéltem,hanem arról ha egy baba eleget kúszik,mászik mielőtt járni kezd de mégsem későn kezdi, nem korai 5 hónaposan kúszni egyatalán csak figyelni kell ,hogy eleget kúszik-e szabályosan csinálja e,nekem inkabb az a meglepő ha egy baba 7-8 hónaposan max forogni tud
17/28 anonim válasza:
Egy átlagos osztályban ma minimum 10-ből 1-2-3 adhd-s. Nagyon sok a korai mozgásfejlődés miatt van (vagy ez ennek a kivetülése). Igazából olyan esetről nem is hallottam, hogy egy sokat kúszó és mászó gyerek problémás lenne később. A 16-18 hónaposan elinduló gyerek még mindig nem számít későinek, de az átlag mondjuk a 14 hónap.
18/28 anonim válasza:
Ismerőseim közül van 3 SNI-s késői mozgásfejlődéssel, és 2 ADHD-s késői mozgásfejlődéssel.
19/28 anonim válasza:
De tényleg nem vitatkozni akartam. Tény,hogy mindennek lehet előnye és hátránya is.
20/28 anonim válasza:
Nekem meg nem ilyen az arány az ismerősi körömben, sőt, minden problémás gyerek túl korán abszolválta a mozgásokat, illetve maradtak ki mozgásformák. Egyébként a 18 hónap hivatalosan se számít késői elindulásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!