Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyteso mellett mikor kezdte...

Nagyteso mellett mikor kezdte nezni a kicsi a meset, TV t? Meddig lehet huzni, hogy ne nezze?

Figyelt kérdés

2023. márc. 10. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

Addig akartuk tartani a tévémentességet, amíg a nagyobbal is. Vele 2 éves koráig 0 képernyő volt, utána is csak elvétve a nagyinál.

Na ez olyan jól sikerült, hogy a kicsi most lett 4 éves és eddig egyetlen egyszer nézett mesét. Nem hiányzik nekik (a nagynak se). Amikor 5 fele hazaérünk (külön-külön a két gyerek), egyből egymással akarnak játszani és úgy kell kirángatni őket vacsorázni.

2023. márc. 10. 19:03
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Én 6 évesen néztem és együtt az öcsémmel, tehát 4 évesen már biztos nézte. Felnőttünk, minden rendben velünk.
2023. márc. 10. 19:03
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Két és fél éves a kisebb, nem lát képernyőt. Egy ideig még nem is fog.
2023. márc. 10. 19:16
 4/11 anonim ***** válasza:
41%

Nálunk a kicsi az első perctől mese elött él. És muvel nem tiltom, nagyon nem is érdekli.

A nagy mellett is ment a tv éjjel nappal, igaz nem mese akkor még. Őt sem nagyon hatotta meg.

Ez a mai kor divatja, hogy a tv karos meg fuj meg jaj...

Mi is tv elött nőttünk fel, mégsem lettünk debilek

2023. márc. 10. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

"mégsem lettünk debilek"

Nem lennék olyan biztos, hogy te nem, hisz egyszerű szövegértés se megy. Erre pedig pont hatással lehet a tévé.

2023. márc. 10. 20:04
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Ez a kérdés engem is foglalkoztat. A nagy olyan 1,5 éves korától kezdve nézett egy-egy rövidebb mesét, illetve mikor én elkezdtem dolgozni és őt hazaküldték a bölcsiből takonykórral, sajnos a home office alatt néha nem volt más eszközöm, ha dolgozni is szerettem volna, szóval akkor kezdtünk el rászokni. Most ez mondhatni mérséklődött, reggel ébredéskor néha kéri, meg este, mikor már fáradt játszani és csak bambulni szeretne, a kanapén összebújunk és nézi, aminek örülök, mert közben ott szopizik az egyik cicimen a kicsi, de a naggyal is mondhatni "együtt vagyunk". Szóval a kicsi sincs végtelen mértékben kitéve ennek, de sajnos teljesen korlátozni esetében nem tudom. Pedig próbálom. Szoptatáskor ugye nem oda néz, meg amikor altatom, akkor is sétálgatok vele föl-alá, akkor meg elfordulunk a képernyőtől, stb, stb, mindent megteszek, hogy minél tovább elhatárolódjunk a dologtól, de félek tőle, hogy esetében nem lesz lehetőség addig képernyőmentesen élni, mint a nagynál volt. :/

Azt nem teljesen tudom, hogyan oldják meg mások képernyőidő nélkül a többgyerekes életet ÉVEKIG, nekem ez teljesen sci-finek hangzik, de lehet csak én vagyok kevés igazából ehhez a műfajhoz.

2023. márc. 10. 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
29%

Nagyteso mellett mikor kezdte nezni a kicsi a meset, TV t?

Nálunk a kicsi az első perctől mese elött él.

Akkor kinek is nem megy a szövegértés kedves 5?

2023. márc. 10. 20:22
 8/11 anonim ***** válasza:
35%

9 eves es 11 honapos gyerekek.

Egesz nap megy a teve.van amikor nezik,vam amikor csak ugy megy maganak.

De nem tiltom.

2023. márc. 10. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Addig, amíg akarod. Csak rajtatok múlik.

Én ugyanazt akartam megadni a kicsinek, mint a nagynak. Na miután kiderült, hogy a kicsiként hébe-hóba tévéztetett nagy figyelemzavaros és megkésett beszédfejlődésű, no tévére váltottunk, mivel egyértelműen rontott az állapotán. A váltás nem volt könnyű, mert épp egybeesett a kicsi születésével, amikor bizony jó lett volna időnként a tévé elé ültetni, hogy szoptathassak, főzhessek..stb. De megléptük.

A kicsi makkegészséges, minden téren jól fejlődik, így akár 3,5 évesen tévézhetne is, de mivel ebbe nőtt bele, nem hiányzik neki. A vicc, hogy most is épp "Mancs-őrjáratosat" játszanak tőlem egy méterre a testvérével, míg én kávézok és mindezt úgy, hogy egyik se látta még. Nem is kérik, pedig nyilván tudják, hogy mi az.

2023. márc. 11. 07:50
 10/11 anonim ***** válasza:
26%

A nagytesónak 2 évesen kapcsoltunk először Youtube-on gyerekdalt, amikor levágtuk a körmét, mert máshogy nem hagyta. Szóval akkor hetente 1x 10 perc volt.

2 év 4 hónap van a gyerekek között. A kistesónak nagyon nehéz természete volt, a nagytesó 3.5-4 éves korában felvett egy szintén nagyon nehezen tűrhető magatartást a nevelés ellenére. (Utálom, a neveletlen szót. Neveljük és annak ellenére viselkedik úgy, ahogy.)

Szóval ebben a rossz időszakban vezettük be a napi 20 perc mesenézést. Ekkor a nagy 4 éves volt a kicsi még nem volt 2 éves.

Azóta a nagy 5 éves, a kicsi 3 és már elengedtem a képernyőidőn való izgulást. Logopédusként a beszédfejlődéshez kötöttem, de mindketten kiemelkedően jól beszélnek, korukhoz képest valamivel tájékozottabbak. A mindennapjaink lazábbak, vidámabbak. Sokat, nagyon sokat játszunk, de bizony vannak olyan napok, amikor mindannyian csak leeresztenénk és pihennénk.

2023. márc. 11. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!